nocom Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 DTP'nin desteklediği 19 bağımsız milletvekili dün TBMM'ye toplu halde gelerek kayıt yaptırdı. DTP'li bağımsızlardan aralarında Ahmet Türk'ün de olduğu bir bölümü milletvekili bilgi formunu doldururken 'bildiğiniz yabancı diller' bölümüne 'Türkçe' yazdı. Ancak bu beyan TBMM Özlük İşleri tarafından düzeltildi. [spo]Alınan bilgiye göre, Ahmet Türk, formunu doldururken, Bildiğiniz Diller bölümüne Türkçe yazarken, Nezir Karakaş ise hem Türkçe hem Kürtçe yazdı. TBMM Özlük İşleri tarafından yapılan inceleme sonrasında Türk'ün ve Karakaş'ın doldurduğu formların Milletvekili kayıt doldurma formu formatına uymaması ve resmi dilin Türkçe olduğu gerekçesiyle formlardakı beyanları sildiler. Bu nedenle TBMM yönetimi kayıt yaptıranların biyografilerini internet ortamına taşıma işlemini durdurdu. Bu uygulamanın yalnızca DTP'lileri kapsadığı izlenimi vermemek için de dün kayıt yaptıranların kısa biyografileri internette yer almadı. DTP'lilerin bu tavrının duyulmasından sonra partide toplantı halinde bulunan Türk ile arkadaşları çözüm arayışına girdi. Ahmet Türk, bu bilgiyi teyit ederken DTP'den "Yanlışlıkla olmuş, düzeltiliyor" bilgisi verildi. "YABANCI DİL DİYE ANLAMADIM" Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk ANKA'ya yatığı açıklamada, sorulan soruyu yanlış anladığını belirterek şunları söyledi: "Formu doldururken bildiğiniz diller sorusunu konuşabildiğiniz diller diye anladım. Aslında kastedilen bildiğiniz yabancı diller diye anlamadım. Konuşabilen dil diye anladım. Onun üzerine yeniden formu düzelttik. Türkçeyi yabancı dil kategorisinde görmedim. Edinilen bilgiye göre; yaptığı yanlışı anlayan Türk, Meclis'e danışmanını göndererek yanlışın düzeltilmesini istedi.Karakaş'ın ise Türk'ten sonra yeniden kayıt formunu düzeltmek istediği öğrenildi. Ancak her iki form da TBMM Özlük İşleri birimi tarafından düzeltildi. ANKA[/spo] [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:39 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ]
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ulan.. neyse.. başımıza bunlar da gelecekti. milletin vekilinin türkçe'ye yabancı dil dediğini de görecektik demek. şefersizler..
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ya abi inatcilik entresan bisi ya nasyonal inatcilik bolr yeni bi poltik bakis
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 said: YABANCI DİL DİYE ANLAMADIM" Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk ANKA'ya yatığı açıklamada, sorulan soruyu yanlış anladığını belirterek şunları söyledi: "Formu doldururken bildiğiniz diller sorusunu konuşabildiğiniz diller diye anladım. Aslında kastedilen bildiğiniz yabancı diller diye anlamadım. Konuşabilen dil diye anladım. Onun üzerine yeniden formu düzelttik. Türkçeyi yabancı dil kategorisinde görmedim.
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 sadece güldüm yani..adamlar ciddi ciddi inanmış.. küçük bişi gibi gözüksede ileride mecliste olacak tartışmaların belirtisi bence bu..mhp üyeleri boğazlar bunları canlı yayında ehuehue
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Herşey bir yana, yaptıkları eylemin şaçmalığını ve sivil itaatsizlik (yapmaya çalıştıklarının bu olduğunu varsayıyorum) ile uzaktan-yakından ilgisi olmadığını anlayamıyorlar mı? Sivil itaatsizlik iyidir, güzeldir; doğuda insan öldüreceklerine meclisde pasif direniş göstersinler ama bu çok komik olmuş.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 He zaten mecliste bir milletvekillerinin birbirini boğazlamadığı kalmıştı. O da olursa çok şık olur.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız, Tufanları gösteren, tarihlerin yadıyız, Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti, Cehennemler kudursa, ölmez nigahbanıyız. Yaşa varol Harbiye, yıkılmaz satvetinle, Göklerden gelen bir ses sana ne diyor, dinle: Türk vatanı üstünde sönmez güneşsin sen, Kartal yuvalarında, hürdür millet seninle. Yüzyıllardır Harbiye bu orduya şan verir, Çıkardığı dehalar semalara yükselir Baştan başa tarihtir mektebin her zerresi Sarsılmayan azminle çelik kal'alar erir. Şahikalar üstünde meydan okur bu erler Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti Tarihlere sorun ki bize "Ölmez Türk" derler [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:59 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 viktor göreve pankardından önce kendisi geldi. şaşırdım..
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 V şeklinde ışık veren projektör aldık, Viktor lazım olunca bulutlara tutuyoruz geliyo o
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Acaba sempati duyduğunuz terör örgütü: Gibisinden bir soru sorsalar, yanlışlıkla PKK yazar mı bu arkadaşlar?
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 demin star haber de geçen altyazının yalancısıyım: bildiğiniz yabancı diller değil, bildiğiniz diller yazıyormuş galba kağıtta. bu arkadaşlar da "sadece bu nedenden dolayı" öyle bir hata yapmak üzereyken, "üstleri" uyarmış bunları. star haberin yalancısıyım dedim de, star haberin müdürü gelse onla tuvalete gitmem ayrı mesele
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Beyler bende bi dil biliorumda yabancı dil mi bilmiorum, ben bunların analarının dillerinden anlıorum ben ne yazıcam?
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 küfür etme yeter.. etmeyelim veya..
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 böyle birşey olamaz ,, medyanın gazıdır.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Öncelikle yaz tatilinde olduğumdan ve dizüstü klavyesi kullanmak bana işknce gibi geldiğinden son derece kısa yzacağım. Dikkat aşağıdaki yazıda kinaye yoktur ve cevap yazma ihtimalim bir sonraki bağlantımın bir kaç gün sonra olacağı düşünülürse son derece düşüktür. Bunları baştan belirteyim de ne olur ne olmaz. Öncelikle o formda bildiğiniz yabancı diller değil, bildiğiniz diller yazıyordu. Ayrıca DTP'lilerin açıklamalarına göre -ki bu açıklama tekzip edilmedi- o haneye Türkçe yazan iki kişi sadece Türkçe değil Türkçe-Kürtçe yazmışlardır. Madem Türkçe yi yabancı dil olarak söylediler onlar için Kürtçe'de mi yabancı dil. Peki o zaman ana dilleri nedir? Tamam DTP'nin PKK ile bir ilişkisi olduğu ve tabanlarının aynı olduğu kesin ancak DTP'nin gelişmesi PKK'nın işine gelmez. Bölgede oluşacak barış ortamı en çok PKK'nın çıkarlarına karşıdır zira silahlı bütün güçler şiddetten beslenir. Siz düşünün, etrafta sürekli çatışma olurken ve tanıdıklarınız ölürken mi yoksa ortalık huzur içindeyken mi ele silah alıp dağa çıkmaya ve hayatınızı riske atmaya karar verirsiniz. İnsanlar görüşlerini ya silahla ya da sözle ifade ederler. PKK sırf silahlı mücadele ile bitirilemez. Bu gün 5000 PKK'lının hepsini öldürseniz yarın karşınıza bir 5000 daha çıkar. PKK bitse MKK yerine gelir. Hem DTP hem MHP'nin mecliste birlikte olması hem çok büyük risk hem de çok büyük bir şanstır. Şayet birlikte yaşamayı başaracaksak -ki bence bundan başka şansımız yok- o zaman birbirimizi dinlemeyi ve gırtlaklamadan cevap vermeyi öğrenmeliyiz. Bu işi hem DTP hem MHP başarırsa cidden doğru yönde gelişiyoruz demektir. Kürsüye çıkıp Kürtçe yemin etmek ucuz popülizmdi ve sonuçları görüldü. Benim gözlemlediğim DTP'liler gerekli dersleri bir ölçüde çıkardılar. DTP'lileri baştan linç etmeye kalkmak da aynı şekilde ucuz popülizmdir ve sonuçları çok ağır olur. Umarım diğerleri de bu dersi iyi çalışmışlardır. Bu haberde olduğu gibi gerçeklerin sadece işinize gelen tarafını yayınlayıp birilerine karşı haçlı seferi düzenlemek sadece PKK'nın işine gelir. DTP'lileri bu gibi sudan bahaneleri kullanarak meclisen atmak isteyenlere sadece "PKK sizinle gurur duyuyor" demek gerekir. Bırakınız ne derece beğenmesek de konuşsunlar zira konuşmak harici yolların bizi bir yere götürmeyeceği çok açık. [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 19:37 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Rush Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 leyla zanami ne karın ağrısıysa o meymenetsiz karinin Türkiye bölünmeli açıklamalarindan sonra bu pekde şey değil.
Öne çıkan mesajlar