Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC sürekli açık

Seperate

Öne çıkan mesajlar

ged bence onun kasandaki elektrik kaçağıyla falan alakası olabilir. olabiliyor bazen yani arkadaşım aynı kasayı kullanıyordu benimle ama işlemcimiz ve anakartımıza kadar aynı olmasına rağmen, iki kez hdd iki kez de anakartı yandı durup dururken.
Sosyal ağlarda paylaş

eski hp de mesela saglam bi hata msgi vermişti. servisi aramiştim , direk değiştir dediler.

şimdi bu toshibada servisteydi,mainboard deişti geri geldi. HDD ye bakin demiştim ,ama biş göremediler herhalde ,hdd ayni geri geldi.devamli olmuyor bide sorun ilginç bişi.
alet tik tik tik sesleri veriyor hdd den sonra mavi ekran eşliginde kapaniyor.
hatta dun gece hic acilmadi, açılırken mavi ekran verip durdu, format attim.
şimdi calisiyor ,formattan beri ama yinede bir kere ayni seyi yapti. tik tik tik tik yapiyor takiliyor ,powerden kapamam gerekiyor.
bad sector falanda bulamadim bir kaç programla , şöyle saglam kontrol edebilcegim program var mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pc dediğin açık kalır zaten yaf.
her gün aç kapa aç kapa yalama olur sonra...
bi açıcan ayda1 kapatcan işte.

said:
Bilgisayarı açık kapamaktansa, sürekli açık bırakmak ömrü daha çok uzatır. Çünkü elektronik cihazlar açıp kapamada şoka mağruz kalır, o sırada hasar görür. Benim şuanki makinem 2 senedir nerdeyse sürekli açıktı, ondan önceki de 8 sene öyle kaldı.

valla benim bilgisayar 7 gün 24 saat açık vaziyette duruyor.
kaç yıldır da bu şekilde kullanıyorum bilgisayarı.
sadece kıbrısa giderken kapatıyorum :)

said:
durmak yok yola devam hergün 15 saat açık hiç birşey olmadı (henüz) bir gün suratıma patlayacak

neden öyle bişi olsun ki?
yoksa server bilgisayarları 24 saat açık kalamazdı.

[ Mesaj 29 Temmuz 2007, Pazar - 15:04 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

server makineleri yıllarca neredeyse hiç kapanmadan açık duruyor ve bizim ev pc'lerinde kullandığımız parçalar da az çok aynı bunlarla. sonuçta mekanik aksamı nedeniyle en kısa ömürlü denebilecek hdd'ler için bile yüzbinlerce saat çalışma ömrü biçiliyor. bozulana kadar çoktan değiştirmiş olursunuz. geriye kalan elektronik parçaların ömrü zaten çok daha uzun, ancak fanı bozulur da yanar filan öyle. fanın tozlanıp bozulması dışında bir şeyden endişe etmeyin.

ha tabii bir de solid state drive'lar geliyor ki onlarda mekanik aksam da yok, potansiyel ömürleri çok daha uzun olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

dgl
8 saatte 1 film indiriyorum
izlemem 2 buçuk saat :)

edit:8 en hızlı şekilde indirirsem yoksa 12 yi gördğmde oluyor,tbi sürekli 12 saat açık kalmıyor yni 2 günde 1 film izlemem 2 buçuk saat :)

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:31 tarihinde, Seperate tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben her akşam kapatıyorum, kapatmadan yatamıyorum, çünkü bilgisayarla aynı odadayım ve çok rahatsız ediyor sesi, klima var mesela odada, o rahatsız etmiyor rüzgar sesi sonuçta, ama bilgisayar fanı sesi son derece rahatsız edici.
Beni asıl rahatsız eden bilgisayar kendi halinde açık dururken hddnin tıkırdaması sebepsiz yere, aha virüz girdi bişi yapıyor diye uyanıyorum cart diye, tren yolculuğuna dönüyor dakka başı uyanıyorum.
Ya aynı odada durmıcam ya da kapalı kalıcak ben uyurken eheh.
Ayrıca ben de format atmıyorum, dosya da silmiyorum, download yapan birisi olmadığımdan harddisk dolunca yenisini alıyorum ve eskisini yenisine dolduruyorum ehehe.
Mesela 2gb hdd vardı, o bilgisayarı değiştirirken 200mb falan bir şeyi 20gblik bi hddye koyduk, sonra 20gblik hdd dolunca bu bilgisayar alındı ve 80gb hdd var, windowsu falan çıkarınca 10gb kalıyor, 70gb de bu aralar doldu, yeni bilgisayar alıcam, silinicekler silinince 50gb falan yer kalır 200gb yerim olur en az, 3-4 yıl sonra 1-2tb falan normal sayılıcak artık.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbişi olmaz, download falan yaparken ekran kartın niye ısınsın ki? monitörü bile kapatacaksın, işlemciye de hiçbişi olmaz, dl yaparken ısınacak kadar işlem yapmaz ama ben genede garanti vermim durduk yere şimdi paracıklardan olmayayım :P

şaka bir yana, benim eski sistemde vardı öyle bir switch hiç bir sorun çıkmamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

eski sistemlerde sorun çıkarmayabilir bnde celeron 400 vardı ve fanı bozulmuştu bn 2 ay snra farketmiştim,daa snra onun ısıya çok dayanıklı oldğu içn mekiklere fln konulduğunu duymştum ilk mekiklere :)

bilgisayarın içndeki çalışan her parça ısınır,monitörü ztn kapatıyorz o çok problem dgl ancak ekran kartı tbiki çalışıyor,işlemci tbiki işlem yapıyor dediğin gibi zorlanmıyor ama yapıyor ve ısınıyor yni :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...