arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Server açıldığından beri böyle sinir edici, karakteri sildirici bir olay var. Gına gelmiş halde. Sorun neyse düzeltebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Sorun değil o. Sunucunun hızlı çalışması için isteyerek yapılmış performans artışı sağlayan bir mekanizma. Olay şu: Eğer belli bir bölgede uzun süre bir player bulunmamışsa, o bölgedeki tüm spawn'lar siliniyor. Bölgeye bir player geldiği zaman spawn oluyorlar. Böylelikle dünyada ilgisiz yerlerdeki spawn'lar aktif olmadığı için bir performans artışı sağlanıyor. Yaratıkların 1-2 sn sonra çıkmasında karakteri sildirecek ne var onu da anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Sunucuda gereksiz onca dungeon spawnı varken onları kaldırmak yerine oyuncuların teknik hadise yüzünden ölmesini sağlayan bir yöntem sinir bozuyor açıkçası. Dungeon girişine trafik lambası koyun isterseniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Bu olay sadece dungeon'lar için geçerli değil. Şehirler hariç tüm bölgeler için geçerli. Haklısın, gönül ister oyuncular bu teknik olayın farkına varmasın. Ama gereksiz dediğin dungeon spawn'ları silmek bu sistemin verdiği performans artışının yanına yaklaşamayacağı gibi, oyunda olması gereken spawn'ları silerek yapabileceğin şeyleri kısıtlar. Bir bölgeye girince ortada hiç spawn yoksa, yaratıklar 1-2 sn ortaya çıkacak demektir. Dediğin gibi bu sunucunun başından beri var. Bunu bile bile 20 dragon spawn'ının ortasına atlamaz sanırım kimse. Edik: Öyle dedim ama aslında ben hep atlıyorum genelde spawn'ların ortasına. Yaratıklar çıktığında ölmenin yanına yaklaştığım hiç olmadı. Zaten çıktıkları anda pek saldırmıyorlar o da ayrı. Özetle: Çok tehlikeli buluyorsanız 1-2 sn bekleyin. Pek hoş bir şey değil ama o kadar da gıcık bir şey değil yahu. İki soluk alın falan. Ne bu acele :p [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 16:49 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Gereksiz onca dungeon spawn i var demissin de arcane, onlar iste bi player gidene kadar cikmiyolar ortaya :) Sistem onu yapiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Daha bölgeye girmeden içerde 20 tane dragon olduğunu bilecek psişik güçlerim yok. Ortalama 20 bilemedin bugün çok kabalağız 30 max online gören sunucuda bu aşamada böyle performans kısıtlaması olursa herhalde 100 kişi online görüldüğünde oyunu turn based oynayacağız nasıl olsa acelemiz yok değil mi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ettinleri kessene arcane, biliyosun nasilsa kralliginda, spawnlar nerde falan eheuehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 yeni spawn olan şeyler 6 7 saniye dalamasın kimseye, kimsede ona dalamasın felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Yeni spawn olan şeyin anında saldırıyor mu ki? Ben yanlarından koşup gidiyorum hep damage almadan. arcane sen nerde öldün bu arada bu olay yüzünden merak ettim. Yılların UO'cusu için pek güçlü bir argüman değil yazdığın şey. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Birikmiş hadiselerden bir demetti mesajım ama madem bilmek istiyorsunuz: bardağı taşıran son vukuat fire'da alt katta oldu mokoko hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Ya en önemlisi de şu. Save sırasında dünya üzerinde o anda bulunan tüm mob'lar teker teker kaydediliyor. Bu olay kalksa, bu sefer de 15 kişinin oynadığı sunucuda niye save için bu kadar bekliyoruz denecek. Niye lag oluyor denecek. Yani haklısın dediğim gibi. Bu tür teknik önlemlerin kullanıcılar farkında olmadan yapılması çok daha iyi olurdu. Ama bence şimdilik en uygun çözüm, tehlikeli olduğunu düşündüğünüz bir yere girince girişte 1-2 sn beklemek olacaktır diye düşünüyorum. En azından gereksiz dungeon spawn'larını silmek, yada sistemi tamamen kapatıp sunucuyu yavaşlatmaktan daha iyi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Her dungeona veya kata girişte/çıkışta 1-2 saniye beklemek mi yoksa her world save'de 1-2 saniye beklemek mi daha fazla zaman kaybı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 her world savede 1-2 saniyeden çok daha fazlasını beklersiniz tahminimce ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Benim her dungeona giriş/çıkış veya kat değiştirişimde OGS ücret kesse Lord British kalesine expansion çıkardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: arcane, 27 Temmuz 2007, Cuma - 18:23 tarihinde demis ki: Her dungeona veya kata girişte/çıkışta 1-2 saniye beklemek mi yoksa her world save'de 1-2 saniye beklemek mi daha fazla zaman kaybı? Yahu her dungeon'a giriş çıkış değil. Moblar sadece o bölgede uzun süre kimse bulunmamışsa siliniyor. Yani uzun süredir girmediyseniz ve başka da kimse girmemişse beklemek gerekiyor sadece. Sunucuda oynayan kişi sayısı az olduğu için çok göze batıyor. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Dela'yla ortaya çıkması............... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Ok çıkışı sayma o zaman, yine de ilk girişte ve her kat değiştirişte oluyor. Lord British'in expansionı 2 oda eksik olur np. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 abim sen olayin guzelligini gorememissin. dungeonlari dolasiyorum, spawn yoksa kescek adam yok =/ direk cikiyorum ya da kosa kosa tum dungeonlari geziyorum 0 dmg ile. spawn yogunlugu fazla, spawn zaman araligi oldukca az bu arada. yani bi yerde farmlamaktan cok wow instance'i gibi girip temizleyip kat kat ilerlemek lazim oluyo, haliyle az kisi oldugundan cogu dungeona girilmiyo bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Benim girmediğim yer yok, o senin yetersizliğin. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Çoğu mobun spawn süresi 5-10 dakika. Daha ne yapalım 20 dakika da mı çıksınlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 kescek adamlar girmiyo, ondan girilmiyo diyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 gayet iyi bişi bence. dungeona giriyorum, yaratıklar benden sonra spawn oluyorsa burası temiz diyip çıkıyorum :P insan ararken kolay bulmak için birebir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paristr Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Yaf zaten şurda kaç kişiyiz,,, 10-11 kişi online gerçi tatilden sonra çoğalır ama.. Bir araya gelmeyi bırakın karşılaşmak bile zor şu sıralar. Tek başına dungeona girip ilerlemek zaten caydırıcı bide dungeonda pk ile karşılaşıp kesilmeyelim:) Üşenmeyip sunucudaki 10-11 kişiden birini dungeonda bulucam kıstırcam diye dungeonmu geziyonuz ayıp ayıp:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 pk'lık uo'nun geleneğidir. bir nevi oyunun en üst seviyesidir. bir serverda tek player olsa bile mutlaka pk olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 uonun ust seviyesi falan degildir de, yapcak is yok arada bi bakip cikiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar