Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasada Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yok

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ya aslında çok sert bir yazı yazacaktım cevap diye de fotoğrafı görünce bir gülme krizi geldi. en sağdaki adam kafaya çıkıcak gibi duruyor lan:)
[spo] [/spo]

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 10:08 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
viktor sen de al bi tabanca, gulu vur tayyibi vur arincla unakitani da vur sonra polis sorgularken yakalanmasam fetoyu da vurcaktim da guce denge gelsin.
Mesaj tarihi:
yok yahu derin devlet baglatim yok benim
derin develt baglantisi olmiyana suikast yaptirtmiyolar bu ulkede once onlardan yazili izin alman gerekiyor

eger almassan semdinlideki gibi oluyor
askersin diyelim dava aciliyor yaninda silah tasiyorsun diye
onlardan izinsiz silahla gezemiyorsun yani hemen yakaliyorlar minority report ayagina
Mesaj tarihi:
Atatürk ilkelerinin seni neden rahatsız ettiğini açıklarmısın sam?

Örneğin anayasaya şu ilkeyi koymuşlar ben bundan şunun için rahatsız oluyorum.

Yoksa bende anayasanın değişmesini istiyorum. Kenan Evrenin ceza almasını istiyorum.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 12:35 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Aynen soulless söylediklerini eleştirsen anlarımda sadece gözlerin kapalı saldırıyorsun.Oraya birşeyler yazmış Sam onları alırsın katıldığın katılmadığın yanlarını söylersin olur biter
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Oraya bunu attıkmak lazım Waterdeep'den birine. Kara asası olması tercih sebebidir.

[spo]Chain Lightning

Evocation [Electricity]Level: Air 6, Sor/Wiz 6
Components: V, S, F
Casting Time: 1 standard action
Range: Long (400 ft. + 40 ft./level)
Targets: One primary target, plus one secondary target/level (each of which must be within 30 ft. of the primary target)
Duration: Instantaneous
Saving Throw: Reflex half
Spell Resistance: Yes

This spell creates an electrical discharge that begins as a single stroke commencing from your fingertips. Unlike lightning bolt, chain lightning strikes one object or creature initially, then arcs to other targets.

The bolt deals 1d6 points of electricity damage per caster level (maximum 20d6) to the primary target. After it strikes, lightning can arc to a number of secondary targets equal to your caster level (maximum 20). The secondary bolts each strike one target and deal half as much damage as the primary one did (rounded down).

Each target can attempt a Reflex saving throw for half damage. You choose secondary targets as you like, but they must all be within 30 feet of the primary target, and no target can be struck more than once. You can choose to affect fewer secondary targets than the maximum.
Focus

A bit of fur; a piece of amber, glass, or a crystal rod; plus one silver pin for each of your caster levels.[/spo]
Mesaj tarihi:
ülkede hiç bir sorun kalmamış gibi anayasa da başka hiç bir açık yokmuş gibi eğer tutup anayasadan atatürk ilkelerini çıkarmak gerekir derseniz haklı olarak tepki çekersiniz.

memleketin bütün dertleri bitmiş sanki anayasadan atatürk ilkelerini çıkarmak istiyolarmış.bunların kasıtlı yapıldığını söyleyince de bazıları demokrasi neferi kesiliyo başımıza.

adamlar basbaya bunları kasıtlı olarak yapıyor. sizde burada böyle adamları savunuyorsunuz. ülkede hiçbir problem kalmamış Atatürk le uğraşın yakışır size.
Mesaj tarihi:
liberal bir anayasa yazılması kötü birşey değil, ama şu zamanda önemli olan bunu kimin ne amaçla yaptıgı. sonuçta zamanı gelmemiş değişiklikler bilindiği üzere tacize açık oluyor (bakınız atatürk inkılapları).
Mesaj tarihi:
said:
Atatürk ilkelerinin seni neden rahatsız ettiğini açıklarmısın sam?

Örneğin anayasaya şu ilkeyi koymuşlar ben bundan şunun için rahatsız oluyorum.

yazdım yukarıda, ilkelerin topunu birden 6-pack misali almak yerine hangileri çağa, türkiye'nin bugünkü durumuna uygunsa onları alırız. devletçilik mesela, gereksiz. hatta yanlış. laiklik gibi vazgeçilmezler var öte taraftan. neden göremiyorum hepsini birden sıkıştırmak için, zaten eski anayasalarda yoktu hiçbiri. atatürk'ün zamanında bile yoktu daha ötesi mi var? yenisine de koyacaksak gözü kapalı koymak yerine inceleyelim.
Mesaj tarihi:
said:
ülkede hiç bir sorun kalmamış gibi anayasa da başka hiç bir açık yokmuş gibi eğer tutup anayasadan atatürk ilkelerini çıkarmak gerekir derseniz haklı olarak tepki çekersiniz.

küçümsemeyin, sivil anayasa çoooooooooooooooooooooook önemli birşey. mevcudu yırtıp çöpe atıp aynısını bÜyÜklÜ kÜçÜklÜ bile yazıp koysanız en azından sivil olur. bunca vakit yapılmaması ayıp.

ve konu zaten ilkeleri atıp atmamak değil, yeni bir anayasa yapmak. ona konup konmaması veya neyin konması esas olay.

ekleme: bundan sonra sığ slogan/hakaretleri görmezden geleceğim, hayli boş vaktim olduğu halde israf edesim yok, eğlendirmiyor.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:03 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hangi devletçilikten bahsediyon? telekom gibi bu ülkenin güvenlik bakımından en önemli kurumlarından biri özelleştirme adında 4 yıllık karına peşkeş çekilmiş elin araplarına sen hal devletçilik diyorsun. emin ol o beğenmediğin ilkeler hakkıyla uygulansaydı yıllardır ülke bu durumda olmazdı.

ayrıca bunu söyleyen adam hangi niyetle hangi amaçla söylemiş bu sözleri ? Anayasa da başka hiç bir boşluk kalmamış gibi neden Atatürk ilkelerine saldırıyo bu adam bunu biraz düşünün ilk önce.
Mesaj tarihi:
said:
emin ol o beğenmediğin ilkeler hakkıyla uygulansaydı yıllardır ülke bu durumda olmazdı.

e belki de bu yüzden adam anayasadan çıkarılmasını uygun bulmuş? anayasaya devletçilik koymuşuz ama devletin resmi ideolojisi filan değil. ne anlamı var?

anayasadaki devletçilik ilkesi alaska'daki kutup ayılarına pazar günleri diş fırçası satılmaması yasası gibi, saçmalık ve zaten uygulanmıyor.
Mesaj tarihi:
said:
Atatürk milliyetçiliği ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık yer alıyor. Bu ifadelerin çıkarılması mı gerekecek?
Yer almaması doğru olur diye düşünüyorum.

Adamın niyeti belli bak yukarda ne demiş. Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılık bile geriyor adamı.

Devletcilik yanlış tamam. Şartlar artık devletçiliği gereksiz kılıyor. Birde şunu söyleyim özel sektör bir işe girmek istemedi halkın buna çok ihiyacı var. İşte orada devletçilik gereksiz değildir.
ya diğer ilkeler?

Atatürk zamanında koyulmamış çünkü ozamanlarda ihtiyaç yokmuş. chp nin programına konulmuş. Zaten tek parti olduğuna göre gerek duyulmamış. Atatrük'ün ölümünden sonra oradanda çıkarılmış. Bugün o ilkelere hayati derecede ihtiyaç vardır.

Kemalizm bu ülkenin resmi ideolojisiydi bir zamanlar.

Cumhuriyetçilik
Milliyetçilik ( dilimde tüy bitti ama Atatürk Milliyetçiliğ )
İnkılapçılık
Devletçilik
Halkçılık
Devrimcilik

bu ilkelere bağlılık bir erdemdir bana göre. Türkiyenin kurtuluşunu sağlayan, bugün koca popolarımızla oturduğumuz yerden sallamamızı sağlayan ilkeler bunlardır. Anayasayada koyulmalıdırlar. akplıler ne kadar gocunsada çıkacaklar namusları ve sereflerı ( olduğu kadar ) üzerine bu ilkelere bağlı kalacaklarına yemin edecekler.

Anayasa mahkemesi ellerine geçiremedikleri bir kurum geçirmeleride zor görünüyor. Bu çıkışın altında birazda onu görüyorum ben.
Mesaj tarihi:
Atatürkün devletçilik ilkesi çok saçma ya sana göre ;

ama AKP hükümetinin politikası çok mantıklı gerçekten.ülkenin güvenliğinin temellerinden biri olan telekom altyapını sadece 4 yıllık karına peşkeş çekilip bunun adına özelleştirme denilmesi ya da ülkenin Ziraat bankası gibi tek amacı çiftçileri kollamak , uygun kredi ve olanaklar yaratmak olan devlet bankasını peşkeş çekmek .

emin ol bu ilkeleri benimseyen kişilerle yönetilseydik belki daha fakir olacaktık ama hiç değilse dış borçlara bağımlı , amerikan uşağı olmaz halkımızda yozlaşmazdı.
daha şerefli bir ülkede yaşardık.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:19 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Benim anlamadığım birşey var
Şimdi Atatürk koymadı çünkü o zaman gerekli değildi demişsinde
Atatürk çok partili duruma geçilmesini istiyordu öyle değil mi
Üstelik bu ilkeler de Atatürk'ün ve Chpnin ilkeleriydi öyle değil mi?
Şimdi madem bu ülkelere göre hareket edileceğine yemin edilecek o halde diğer partilere ne gerek var?Sadece chp götürürmüş işte nasıl olsa düşünce ve kalkınma yapısı belli?Burada konu akp veya başka bir parti değil sadece izlenecek yol belliyse niye biz seçimlere gidiyoruz?Niye bu kadar parti kuruluyor?Niye Atatürk çok partili bir yapı kurmak istedi?
Benim salaklığımsa anlayamıyorsun zekan yetmiyor diyorsanız yanıt vermek zorunda değilsiniz.Sanırım haklısınızda anlamıyorum bunu?
Mesaj tarihi:
Şimdi hadi beni asıp kesin. Ben açıkçası Atatürk ün ilkelerinin çıkması taraftarıyım.

AKP yi sevmem. Atatürk ü çokta beğenirim ve severim.

Bu topicte tartışma çıkacağından, neden Anayasa dan kalkması gerektiğini kapsamlı bir şekilde açıklarım öm den. Neyse herkes bilip bilmeden laf atmasın.
  • Yeni Oluştur...