Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tıpta okuyan var mı? Teşhis koyun bana [Şaka değil!]


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Beyler ciddiyim bir haller oldu bana doktorlar falan savıyor günüm geceme karışıyor patiler yardım.

Beyler bundan 2 - 2.5 hafta önce gittim hava gece güzel olur dedim balkonda yattım sabah kalktım baktım öksüre öksüre bir hal oluyorum.İlk başta önemsemedim ama 1-2 güne kalmadı gece gündüz boğazımdan yukarı sarı balgam çıkışı olmaya başladı nefes bile alamamaya başladım.Gece 3-4 kez uyanıyordum.İşe de gidiyoruz , 1 hafta sonra baktım olmayacak , Kulak Burun Boğaz'a gittim : Doktor balgam raporu + akciğer filmi istedi , balgam analizinde ön tanı : astım yazmışlar ama sonucun bu olmadığını söyledi.Teşhisiniz de dedim tüberkiloz dedi (şaka mı yapıyordu ciddi miydi bilmiyorum ama her gün biraz daha halsizleşiyorum beyler) Bana yazdığı ilaçları yazıyorum not alın : NAC 600 , Bronkolin , Etol Fort , Mentopin 600

Buradan itibarense sorunun ikinci kısmı başladı : Bu ilaçları kullanmaya başladıktan 4-5 gün sonra sarı balgam çıkışı yok denecek kadar azaldı ama bu kez de akciğerim (öyle tahmin ediyorum) sağ tarafı aşırı derece şişti ve kaburga kemiklerime temas etmeye başladı hatta elimle yoklayıp emin olabiliyorum.Sol atarfta birşey yok ama sağ taraf şişmiş resmen.Yatarken düz yatamaz oldum , gece uyanmalarım 4'e 5'e çıktı.Doktor ilaçları bitir öyle gel demişti ama artık ilaçlar bitene kadar dayanabilirmiyim onu bile bilmiyorum.5-6 gün önce dayanamadım farklı bir doktora (Göğüs Hastalıkları) gittim adam nefes al nefes ver dedi aynı ilaçları yazdı , hastalığın şu da demedi savdı inanamadım.Beyler öksürmeye bile korkar oldum çünkü her öksürmeye artık 3-4 saniye nefessiz kalıyorum.Beyler olay bu , durum nedir , teşhis koyun lütfen.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 22:40 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 22:41 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 22:44 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

farketmez buraya da bakan bakıyo, aslında yeri kişisel ama hiç önemli değil. foruma böyle bi konuyu açman gereksiz olmuş. içimizden kaç tane doktor cıkabilir ki %90 ımız ögrenciyiz. sen kendini iyi hissetmiyosan gidersin yine doktora bildirirsin şikayetini, doktora gitmişsin adam teşhis koymamış burda kim koyacak anlattıklarına yani.

sen yine git hastaneye, özele falan git imkanın varsa. teşhis konulmadan da odasından cıkma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içiyorsan belki ondan olabilir.Azalt,hatta bırak içiyorsan.

Benim sigara içen bir arkadaşım vardı 13 yaşında başlamıştı sigara işte bu sene çocuk bir ara çok hastalandı.İçtiği sigara yüzünden yataklara düştü vs. öksürürken nefes alamama vs. onda da vardı hep aynı sorunlar.

Yani doktorluğu bırak anatomiden bile okuldaki fen dersleri dışında anlamam ama kötü bir şey kesin dikkat et kendine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...