Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir yerde bir hata var...

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

((diğer başıklarada yazabilirdim ama konu sapmasın diye yeni başlık açıyorum))

Ben Türk milletini onurlu, gururlu bir millet olarak bilirdim, demek ki değilmiş. Nasıl oluyorda alenen birinin anasına küfreden ("Ananı da al git"), şehitlere laf eden ("kelle"), devleti yönetenden beklenmeyecek laflar eden ("Benim işin vatanı pazarlamak") bir kişinin oyları bu kadar olaydan sonra yükselebiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Yetti artık ya daa neyi tartışıyoruz demek ki RTE halk tarafından beğeniliyor. Abisi gibi görüyorlar abin sana küfür etse ne yaparsın unutursun gider bu da öyle bişi demek ki. Yani seçim olmuş bitmiş adam %47 ile başa gelmiş daha şemsiye açılır mı açılmaz mı tartışmalarına gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış var tabi ki. hem de birden fazla.

en güncel olanı şeriatın iktidara geldiğini zannetmek. yani %46 şeriata meyilli galiba gibi abuk bir sonuç çıkarmak... hemen savunma geliştirilmesin, kimse şeriat iktidara geldi gibi bir cümle etmedi ama gösterilen tepkinin temelindeki endişe büyük ölçüde bu. akp belki şeriat isteyenlerin de oyunu almıştır. kimse bilemez. ama benim düşüncem şeriatı arzu edenlerin "kanlı ya da kansız geçiş" ihtimalleri üzerine beyin jimnastiği yapan partiye daha yakın durduklarıdır. akp oylarını, kırk yılda bir arkadaşlarıyla toplandığında şişenin dibini bulan, arada bir cuma günü camiye giden ve bayram namazını kaçırmayan kesimden almıştır.

diğer büyük yanlış halkın zırcahil ve koyun olduğunu ısrarla bağırarak kendini elit(!) tabaka içinde sağlama alma çalışmasıdır. hayretle okuyorum ki ömründe bir kez olsun köylü diye aşağılayan bir ses tonuyla nitelendirilmiş kişilerle samimi biçimde oturup konuşmamış insanların köylü hakkında pervasızca konuşabilmesidir. hiç kimse bir başkasının kendinden daha az feraset sahibi olduğunu zannetmemeli. gümüş köşklerde oturup halkın aptal olduğunu düşünmenin esas aptallık olduğu bilinmelidir. rahmetsiz aziz nesin'e saygılar.

diğer büyük yanlış, cumhuriyeti oylatmaya çalışmaktır. bu seçim sonuçları, bekir coşkun gibi bu konuyu öne çıkaranların isteğinin yerine gelmediğinin kanıtıdır. eğer cumhuriyet oylanmış olsaydı emin olun akp barajı bile geçemezdi. bu halk 100'e yakın senedir cumhuriyetle yönetiliyor. cumhuriyet bu halk tarafından benimsenmiştir ve sevilmiştir. ve bu halk "cumhuriyeti oylamak" gibi abes bir duruma düşmemiştir bütün çabalara karşı. zaten öyle olsaydı bekir coşkun bugün "cumhuriyet referandumundan hayır oyu çıktı" gibi abuk bir yorum yazmak zorunda kalırdı.

bir diğer yanlış da laiklik elden gidiyor sloganının ekmek getirmesini ummaktır. bu ülkede bu tarih itibarıyla "din elden gidiyor" lafı ne kadar oy getirirse "laiklik elden gidiyor" lafı da o kadar oy getirir. itirazları tahmin ediyorum, din elden gidiyor temelinden bina edilmiş siyasetle akp bu oyu almıştır falan denebilir, bakınız ilk maddede söylediklerim. kimse akp'ye din elden gidebilir diye oy vermemiştir. türk insanının değerlerini iyi algılamak lazım, türk insanı dini bir idareyi asla istemez ama kendisini idare edenlerin de bireysel dini hassasiyetlerini aşağılamasını ve bastırmasını arzu etmez. bakınız: akp'den önceki seçimler. anap, dyp ve bilimum partiler dini söylemleri olan partiler değildi, ama insanlar büyük ölçüde bu partilerin kendi dinsel hassasiyetleriyle uğraşmayacağını düşünüyorlardı. bugün onların başka alanlardaki yanlışları onları sahneden silmiştir ve oluşan boşluğa akp'nin oturtulması çabası vardır. bu çaba akp içindeki sivri köşelerin yontulması için bir baskıdır. yontulursa akp benimsenmeye devam eder. yontulmazsa bir daha %30'ları bile göremezler.

bir diğer yanlış solun eksikliğidir. chp asla ve asla bir sol parti değildir. chp sol görüşlülerden oy alan aşırı sağ bir partidir. bu ne saçma cümle demeyin, chp'ye bakın. sol görüşlülerin neden chp'ye oy verdiği ise bambaşka bir konudur. üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. ama daha da önemlisi gerçek anlamda uçta olmayan sol müfredatlı bir akımın oluşturulması gerekliliğidir. dsp'nin bu ihtiyacı karşılama ihtimalini de zayıf görüyor, imkansız olmadığını da kabul etmekle birlikte... sebep sorarsanız, dsp'nin rahmetli ecevit'in krallığına dayalı bir örgütlenme olması. kral ölünce krallık sallandı. rahmetli ecevit'i keşke bu yönüyle değil de fikirleriyle hatırlayıp eleştirebilseydik.

bunlar benim gördüklerim. katılan olur katılmayan olur. konu o değil. şimdi yapılması gereken bunca yıldır yapılan şeylerde gerçekte hatanın ne olduğu görüp ona göre davranmaya çalışmaktır. ama bunu yapmak için önce kendimize bakmaktır, başkalarına bok atmak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw benim etrafimda akp'ye oy veren kimse yok.Kimi gorsem secim sonuclarina sovuyo.Benim "insani aydindir,akp'ye oy vermez dedigim Canakkalemden bile akp en yuksek oyu aldi ya,sok icindeyim,herkes de ole.Nasil istir anlamadim.Ben emin olamadim bi daha mi secim yapsak ne :p
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Belediyesi çalışyo ama..

abi bu konuya kısmen katılmıyorum yani kendi seçmeninin olduğu yere hizmet götürüp baska yerlere götürmezse yanlış. ankarada bi bakın abi akp döneminden önce pursaklar neydi şimdi ne oldu. sırf cankyaya hizmet götürüyorum diyebilmek için kuğulu parka saçma sapan bi kavsak yaptı zorla 6 ay da anca açtı(ki hala bitmedi ve tam okul döneminde ankaranın merkezinde trafik sorununu yaşayan bilir) seçimden 1-2 ay önce gazetelerde yazdı ankara da bilmem nereye 300 bilmem nereye 500 km yol yapıldı ama cankayaya 1 km bile asfalt dökülmedi diye oysaki sehrin göbeğindeki tunus, reşitgalip, nenehatun caddeleri inanılmaz kötü durumda arabanın altını vurdum bi sefer nenehatunda. ha tamam bana hizmet filan getirmesin ona lafım yok ama bari cankaya belediyesinin calısmasını da engellemesin, cankaya belediyesi iş yapıyo iki gün sonra burası sizin yetki alanınız dışında diyip yıkıyo, yani burdaki kasıta mı sinirlenesin ülke kaynaklarının israf olmasına mı, en azından su büyükşehir belediyelerinin yetkisini kıssalar da lokal olarak refah düzeyi artsa biraz

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:42 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...