Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Turkiye'deki zorunlu din dersleri hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Muslumanligin mezheplerinden biri olan sunniligin etkilenmeye cok acik kucuk cocuklara cografya , tarih gibi kesin bilgilermis gibi verilmeye calisilmasi yanlis ve laiklikle bagdasmayan bir durummu sizce ? Yoksa cogunlugu sunni musluman olan bir ulkede dinin zorunlu derslerle ogretilmesi kadar dogal ve dogru birsey olamaz diyemi dusunuyorsunuz? [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 12:22 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 türkiye nin %99! u müslüman olduğu için doğru bir uygulama bence not: ironidir [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 12:58 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Bu istatistiki bilginin kaynagi nedir cok merak ediyorum. Nufus cuzdanlarindaki din hanesinde yazanlar mi yoksa ciddi bir arastirma yapilmis mi bilgisi olan varmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Azınlıklar bu dersi almayabiliyor. Bunun yanı sıra misyonerler bir çok yer olduğu gibi bu ülkede de sağlam şekilde çalışmakta ve adam akıllı şekilde anlatılıp öğretilen islamın kimseye zararı yok. Hem misyonerlere köstek olması hem de bireyleri iyi yönde etkilemesi sebebiyle olması gereken bir ders bence de ... (Saptırılmış uygulamaları ve beyin yıkamaları geçiyoruz tabiki) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 din derside misyonerliktir.ayrıca misyonerlik yasak bir sey degil ki.alo fetvaa hattı ne kadar misyon edinmisse aynı sekilde bir papazında dinini anlatması o derece esit misyondadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 din dersi sadece islam üzerineyse misyonerliktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede gayet normal bence. İstemeyen derse girmeyebiliyor,zorunlu falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Din dersinde söylenenler bariz bir şekilde pozitif bilime aykırı saçmalıktır. Din dersinde eğer tüm dinlerden eşit ağırlıkta ve tarafsızca bahsedilse, gayet güzel bir ders olur. Fakat sen hristiyanlıktan 2 paragraf, musevilikten 3 paragraf bahsedip, müslümanlık hakkında, "En mükemmel dindir." gibi inanılmaz taraflı, saçmasapan tabirler kullanırsan, zorla çocuklara dua ezberletirsen, o ders din dersi olmaktan çıkar, müslümanlık dersi hatta misyonerlik dersi olur başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Ben almamıştım hoca ile konuşup. Dönem sonlarında soruların ve cevapların altalta yazdığı bir kağıt veriyordu elime bende kopyalıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 said: Büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede gayet normal bence. İstemeyen derse girmeyebiliyor,zorunlu falan değil. Ben girmek istemiyordum. Hiç bir zaman istemedim. Fakat nüfus cüzdanımda "müslüman" yazmakta olduğu için gayet de aldılar hayatım boyunca beni derse. Şu anki aklım olsa, derse girmeyi reddedebilirdim, ama küçük olduğum için paşa paşa girdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 nufus cuzdanında din haneside kaldırılsın kime ne ispatlanıo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Tabii ki kaldırılsın. Bir insanın inancının kağıt üstünde yazması ne demektir ya... Bir de hala "medeniyet"ten falan bahsediyoruz. Bi bırak allah aşkına. İnanç lan. Var mı böyle saçma bir şey allah aşkına ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Apache; Peki, aferin güzel anlamışsın da benim anlattığım bu değil ki ... Şöyle anlatayım. Bizim ülke burada, toprak hakkı bizim ve insanımız ağırlıklı olarak islam dinine inanıyor. Huyumuz suyumuz örfümüz adetimiz bu dine göre. Bir de o tarafta bir ülke var, onlarında dini hristiyanlık ve onların da adetler ona göre. Sonra elin gavuru papazlarını fanatiklerini ellerinde incillerle gönderiyorlar. Şu gece gündüz oynadığınız oyunlarda rakibin elemanını convert ediyonuz ya ? O hesap işte ... Bir de bir laf vardı hani çoğumuz biliriz; Onlar geldiklerinde bizim elimizde topraklarımız, onların ellerinde inciller vardı. Gözlerimizi kapamamızı söylediler, açtığımızda bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı. Gibi birşeydi. Demeye çalıştığım şey, azınlıklar tarafından yapılan bu misyonerlik bu ülkede yer ve söz edinme çabasından daha fazlası değildir. Din dersleri olmasaydı benim milletimin süper zeki(!) insanının çok büyük kesimi şu anda zırt pırt günah çıkarmaya gidiyor olurdu. [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 12:36 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 İyide biz de misyonetlik yapıyoruz. Fetullah cemiyetinin içinde bir babam olduğu için iyi biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Bence de saçmalığın daniskası İnsanlara bi dinin zorla empoze edilmesi resmen misyonerlik. Hele bunu dini anlatmakla sınırlamayıp üstüne bi de zorla arapça dualar filan ezberletiyolar filan, o büsbütün öküzlük İnsanlar daha kendi kişiliklerini oturtamadan böyle şeyleri burnuna dayarsan sonuç ortada: sorgulamaktan aciz, kendi dininin ne gerektirdiğini bile bilmeyen, şu sıralar bol bol gördüğümüz tarzda moronlar yetişiyo O yüzden zorunlu din dersine karşıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 gunah cıkarmaya gıtmesının yanlıs tarafı nedır? ısteyen ıstedıgı dıne ınanır hangısı makul geliyorsa ona inansın isteyen.birine yahudilik makul gelir gider yahudi hatun bulur evlenir yahudi olur,birine yezidilik güzel gelir oralara kayar birine putperestlik hos gelir matruskalara falan tapar yanlıs olan ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 valla hocasina gore degisir benim ortaokuldaki ogretmenim kizlari cay icmeye davet ederdi evine lol. ama lise ogretmenimi hala cok severim gayet efendi bi adamdir, yobazligi falan yoktu yani kimsenin aklina girmeye falan calismiyodu. hocalara dikkat edildigi surece bence bi mahsuru yok yani. [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 12:44 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 ilk okul ve orta okulda direk dua ezberlemeye dayalı saçma bir ders idi benim zamanımda. Lisede ise araplar ne yapmış ne yapmamış onu öğrenirdik. Bundan daha gereksiz bir ders varsa o da beslenme dersidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 said: türkiye nin %99! u müslüman olduğu için doğru bir uygulama bence 1.Tr nin yuzde 99 u sunni mi ? 2. Senin mantigin ne kadar laik ve demokratik ? 1 vatandasin bile olsa gayri-muslim , bosver onu zorunlu yapalim diyemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 misyonerlik olayını *misyon* köküne getirip de "görev vazife" anlamı çıkaranları çok pis kınadım saat 12:42 itibariyle... Ders Din dersi değildir... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir dersin adı... Din Kültürü parçasına bakarsak; ben lise 3. sınıfa geçmiş bulunuyorum bundan önce 7 sene gördüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi. Her sene kesinlikle hıristiyanlık musevilik gibi şeyleri de gördüm ben. İslamı da gördüm. Hepsinin kültürünü Dinlerindeki törenleri adetleri gördüm. Ayrıca Ahlak Bilgisi kısmında da gayet İslam tarihindeki güzide insanların hayatlarından hikayeler ile şu zamanda yaşamımızı karşılaştırıp güzel sonuçlar çıkarabiliyoruz... Zina denen şey kimilerine göre normaldir kimilerine göre ahlaksızlıktır. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi zina yapmayın keserim asarım gibi birşey vermiyor örneğin. Ahlaki yanlışlarını toplumsal yanlışlarını veriyor ister yap ister yapma... Şimdi sorarım misyonerlerin dolarları basıp yalan yalnış İncili öğretmesi din değişimine zorlaması mı yoksa Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde verilenler mi daha masumi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 hehe din dersinde zorla bir inancın empoze edildiği lafına ancak bir tarafımla gülerim. şu güne kadar hanginiz din dersini ders olarak gördünüz? hanginiz dinlediniz deliler gibi? ben ne ilköğretimde ne lisede din dersini ders olarak görmedim. hep bi uğraşım olmuştur. arada da hocayı dinler garip gelen bişeyi sorardım falan. türkiye'de din dersi bile istendiği gibi verilemiyor ki. hocalar kendilerini 2. sınıf hoca olarak görüyorlar. vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Sana oyle denk gelmistir,hocalari tarafindan bi cok seye zorlanan cok kisi / ogrenci / okul v.s var... Senin dersi sallamamis olman,hocanin goz yummasi senin sansin bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Konu muslumanlik ogretiliyor hristiyanlik ogretilmiyordan daha karisik anladigim kadariyla. Aleviler ( ki bayagi bir yuzdeyi olusturuyorlar Turkiye'de ) AIHM'e dava actilar sadece sunnilik anlatiliyor , diger dinleri birakin diger mezhepler veya alevilik ogretilmiyor diyerek. Buda tartisilan %99 bilgisini oldukca sarsan bir durum. [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 12:52 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 said: Şimdi sorarım misyonerlerin dolarları basıp yalan yalnış İncili öğretmesi din değişimine zorlaması mı yoksa Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde verilenler mi daha masumi? 2side deil,oyle bir sormussun ki 2 sinden biri masum cikicak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 arkadaşlar %99 un yanına bir ! koydum ironi olsun diye =) Böyle derlerdi din dersini savunmak için. Ordan aklımda kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar