Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vistanın çok yer kaplaması ve 54 gb dan aşağı indirtmemesi

Fly

Öne çıkan mesajlar

laptop aldım, ama 160 gb diskin (149 ya da) 90 gb ı vistaya ayrılmış. e pes dedim ayırmak için baktım kendi aracı varmış vistanın.

shrink ile 35-40 gb kadarını bıraktırıp geri kalanını diğer partitiona expand ile verecektim kendimce. ama olmadı. vista kendine minimum 54 gb yer ayırttırıyor. üstüne bir de diğerinin boyutunu da expand ile arttıramıyorum. şimdilik üçüncü bir bölüm yaptım da hoş durmuyor. vista bir bölüm, oyun program ne varsa bir bölümde olsun, iki ayrı bölümde olmasın istiyorum.

ne yapılabilir ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

ya baktım windows program files downloadlar falan taş çatlasa 10 gb tutuyor (vistanın olduğu bölümdeki) . used space e 23 gb diyor ?

kafayı yiyeceğim ya nerede 13 gb lık dosya var ki ? böyle bir durum yaşayan, tanık olan,yardım edebilecek olan var mı ? o kısma da xp kurayım oyun oynayayım öldürüyor vista beni.

[spo] [/spo]

ama

[spo] [/spo]

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 02:00 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

vista da aero theme kullanmicaksan xp ye don derim tabi vistanin senin icin cok onemli bi kismi yoksa. vista genelde cunku xp nin daha gorsel agirlikli versiyonu, eh aero olmadanda bi anlami kalmiyo cogu zaman :)
edit : senin dedigini bende yaptim su an, 37gb kullaniliyor diyo ama dosyalar 19 gb tutuyo. aklima pagefile falan geliyo ama 18gb tutmazki bende anlamadim.

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 14:55 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gerge vlite diye bir adres vermiş de , ne yapıyor o program ? nerede olduğu belirsiz 14 gb ımı + geriye kalan bölemediğim alanı bana kazandırabilir mi ? (deneyip bak demeyin lütfen, desktop değil bilgisayar; ben kurcalayamam bozulursa).

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 20:03 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

fly benim de xp de benzer bi sorunum olmuştu bilmem kaç gb uçmuştu resmen..kullanılan kısımda gozukuo ama butun dosyaları topluyorm ediyorum eksik cıkyor ki zaten o kadar yer kaplamasına da imkan vermiyordum. ha nası çözdüm olayı..çözemedim format attım düzeldi ama bad sector varmıs hdd de geri bölümlerken baya uğraştırdı..

demek istediğim senin hdd de sorun olmasın? yada başka bi nedenden dolayı mı böyle oluyor bilmiyorum bilen varsa super olur..
Sosyal ağlarda paylaş

54 gb ın :
yarısı dolu, bunun da 10 gb kadarı seçtiğim dosyaların boyutu, geriye kalan bir 10 küsür gb kim kaplıyor belli değil.
diğer yarısı boş AMA windowsun partition aracı bu alanı ayırıp başka bir bölmeye vermeme izin vermiyor.

bad sector falan sanmıyorum ( ve olmamasını umuyorum, desktop olsa gidip alabilme imkanım var ama laptop işte, servise ver 1 ay bilgisayarsız kal vs vs..: ) , bir ihtimal recovery dosyaları olabilir (gerçi cd si var ayrıca) . mümkün mü bunu belirlemem ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...