Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canım darbe istiyor


Apache

Öne çıkan mesajlar

darbe,sadece bunların daha da güçlenmelerine yarar o kadar.Bu millet için bişeyler düşünmeyi bırakın hakktikleri yolu seçtiler gerçeği gördüklerinde çok geç olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"Atatürk'ün sözlerinden, düşüncelerinden alıntılar yaparak, fikirlerinden işinize geleni ele alarak, belli bir zamanda belli bir nedenle söylediği bir sözünü, belli bir zamanda belli bir nedenle takındığı bir tutumunu, davranışını esas tutarak, O'nu istediğiniz gibi gösterebilirsiniz, kılıktan kılığa sokabilirsiniz. Ancak, bu durum gerçeği yansıtmaz.
Atatürk'ün birbiriyle çelişen sözlerini, düşüncelerini, tutum ve davranışlarını değerlendirirken O'nun içinde bulunduğu ortamı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın koşullarını, iç ve dış dengeleri, Türkiye'nin ve dünyanın durumunu gözönünde tutmak zorundayız. O zaman Atatürk'ün o sözleri hangi koşullarda, hangi nedenlerle o tür bir davranışta bulunduğu ortaya çıkacaktır.

Önemli olan "sonuç"tur. Atatürk'ü doğru değerlendirmek ve yorumlamak için gerçekçi olmak, tarihsel gerçeklere bağlı kalmak, objektif (nesnel) ve bilimsel olmak zorundayız. Atatürk'ü değerlendirirken, yorumlarken, O'nun yalnızca belli bir sözünü, düşüncesini, demecini, belli bir tutumunu, davranışını, eylemini değil; söz, düşünce, demeç, tutum, davranış ve eylemlerinin tümünü birden gözönünde tutmamız ve O'nun içinde bulunduğu, yaşadığı koşulları çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Ancak, o zaman Atatürk'ü doğru, sağlıklı değerlendirebilir, gerçeği bulabiliriz... "(Asım Aslan, Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük, isimli eserinden)






Ahmet Taner Kışlalı'dan bir anektod...
"Geçenlerde başörtülü bir öğrenci sınıfta suçladı:

- Bir zamanlar Kuran, samanlıklarda gizli gizli okunurmuş...

Atatürk'ü "din düşmanı" gösterme, gerici çevrelerin her zaman kullandıkları bir silah oldu. Alçakça, adice bir silah... Ama kendilerine "solcu" ya da "ilerici" diyen birtakım "entel"ler de onlara çanak tutmayı hep marifet bildiler.

Geçenlerde Ankara'daki devrim tarihi öğretmenlerine bir konferans vermiştim. Salondan çıkarken birisi yolumu kesti.

- Siz, Atatürk'ün "dindar" olduğunu yazmışsınız... Doğru mu?

Dindar olduğunu değil, "dine karşı olmadığını" yazdığımı söyledim. Zamanım olsaydı, o sözlerime bir şeyi daha eklemek isterdim:

- Eğer Atatürk bugün yaşasaydı sadece laiklik düşmanlarıyla savaşmazdı... Kanımca, din karşıtlığını marifet sayan bir avuç entel ile de savaşırdı. Yani, dindarlıkla dine karşı olmamayı bir sayacak kadar bağnazlaşmış ya da aymazlaşmış olanlarla da! " (A. Taner KIŞLALI - Cumhuriyet, 1 Kasım 1998'de yayımlanan makalesinden.)


TekAdamDevrimi'nden

Kışlalı gibilerin yaşamasına neden izin verilmediğinin de bir kanıtı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yahu, bu adamlar abilerle ablalarla onyıllarca dershane gençliğinin beynini yıkarken bu dile bile getirilmez, yıllar snra bu gençlik seçmen olur ve bu uygulamalar halen daha devam eder ama hiç bir zararı yoktur bu kafadakilere göre.

ha ama ilkokul kitaplarında okutulan atatürk temalı konular beyin yıkama olur, gereklidir gereksizdir tartışmaları bile yapılır, bizi kurtaran adama, yolundan gitmemiz gereken adama dair neden bu kadar taraflı tarih anlatıldığı yazılır çizilir.. biz yaparsak beyin yıkama onlar yaparsa sohbet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
msnden geldi


ςคςค(L) کє∂α:
bu mesajı msn listendeki herkese yollarsan bu akşam darbe olucak eger Atatürkçüysen gonderirsin Cumhuriyetine sahip çık tehlikenin farkına var eğer Atatürkçüysen gönderirsin!!!

saddsaadsdaa


Hepimizin Atatürkçü olması gerekirken, Atatürkçü olmak garip ve komik birşeymiş gibi algılanmaya başladıysa endişelerimizin hiç de yersiz olmadığını bir kez daha görmüş oluruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
türk milletinin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliğine dayandırılması, aklın ve ilmin öncülüğünde türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması amacıyla, temel esasları yine atatürk tarafından belirlenen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikir ve ilkelere atatürkçülük denir.


Şimdi, Atatürkçülük bunu söylerken "ben Atatürkçü değilim" demek, Atatürkçülük'le dalga geçmek ne demektir?
Cevabı size bırakıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- MSN Atatükçülüğü diye birşey yok, bariz bir şekilde dalga geçmek için üretilmiş bir e-posta.
2- Atatürkçü olmak bu ülkede her bir bireyin sahip olması gereken bir özellik olmalı. "Değilim" demek, bu tanımı reddetmek aklı, mantığı, bilimi, gelişmeyi, çağdaşlaşmayı, ilke ve devrimleri reddetmek demektir.
Bu milletin batı medeniyetiyle başedebilmesi, kendi kendine yetip birilerinin mandası olmaması için daha iyi bir doktrininiz varsa ileri sürünüz, yoksa bu ülkede yaşayıp da "Atatürkçü değilim" demek hep gericilk anlamına gelecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...