Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy vermenin dayanılmaz hafifliği ve seçim sonuçlarının değerlendirilmesi

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Sanırım sen biraz uzakta yaşıyorsun. Şimdik Şişlide oturuyorum ve sana gördüklerimi direk yansıtıyorum;

- Caddede artık gayet bol şekilde cubbeli sakallı amcalar ve kara çarşaflı ninjalar görür olduk

- Nasıl bir olaydırki Fulya Mahalle Camiinde 2 minaresinde 8 'er tane hoparlör ve ve bunların hepsi evlere doğru çevrilmiş son ses echo ayarları okadar iyi yapılmıştı sabahın 5'inde yataktan zıplattırtıor.

bu sadece 2si gerekirse dierlerini yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Prawler 'in de dediği gibi şoku atlattık biraz daha sakin bir değerlendirme yapabiliriz.

AKP 'nin %35-40 arası oy alacağını düşünüyordum ama %45 beni gerçekten şaşırttı.

Tüm kamuoyu yoklamalarında AKP 'nin oy keybettiği söyleniyordu oysaki. Adamlar her iki kişiden birinin oyunu aldı.

Öyle görünüyorki AKP 'ye kesinlikle oy vermeyeceğini söyleyenler bile gidip AKP 'ye oy vermiş. Yani AKP 'ye oy verdiğini/vereceğini söylemeye utanan, ancak oyu hakettiğini düşünen, rahatı yerinde olan bir kitle var demektir bu.

Bunu birde AKP 'ye oy vereceğini açıkça söyleyenlerle birleştirirsek işte size %50 oy.

CHP 'nin yüzde 20 oy alacağını tahmin etmiş, MHP için ise yine %20 tahmininde bulunmuştum.

Genç Parti beni yanılttı. barajı aşamayacağını ancak zorlayacağını düşünmüştüm. Bu herhalde GP 'nin son seçimiydi.

DTP 'nin bağımsızlar dümeni ile mecliste gurup kurması tam bir rezalet. Bu adamlar mecliste söz alıp ne hakla ve ne cüretle konuşacaklar aklım hayalim almıyor. Türkiye eyaletlere bülünmeli şeklinde bir önerge bile verebilirler, o haklara sahipler yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlarin temsil edilmesi gerekiyordu. Eger vatanin bolunmez butunlugune kastedecek bir oneride bulunurlarsa zaten yine meclisten cikartilirlar. Ancak o zamana kadar temsil ettikleri kitlenin goruslerini paylasmak haklari diye dusunuyorum. Kaldi ki vatani bolmek, Istanbul'a vize koymaktan farksiz bir fikir.

Oy verme isini, takim tutma gibi yaptigimiz zaman sonucun boyle olmasi kacinilmaz. Yani AKP'nin adaylarina bakmadan ona oy atan onlarca kisi var ki oldukca kotu bir sey bu. Ha cikan sonuc bu seferlik kismen iyi oldu ancak bi dahakine bu kadar sansli olmayabiliriz. Unutmayin ki bu ulkede bilincsiz oy veren kadar bilincli olarak istikrara oy veren de var.
Sosyal ağlarda paylaş

Seriatcilar ve boluculeri meclise doldurdunuz bravo.Simdi onlar bu ulkeyi aydinliga tasirlar hic merak etmeyin siz.
Tam alaturka cumhuriyetine cevirdiniz nihayet ulkeyi.Gurur duyun kendinizle. Forum da dolmus eheheueif nasi koyduk diyen tiplerle. Sam bile iyice pislesmis , ucuzlamis ulkeyi dahada dibe batirmanin sarhosluguyla.

Eglenin siz , sadece bize yapmadiniz kotulugu , sadece siz bunu gorecek kadar ileri goruslu degilsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...