Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekir Coşkun: "Ben AKP'ye oy vermem... "

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Passanger korkuyorum valla adamlar diledikleri gibi herşeyi yaptılar şimdiye kadar medyada böyle şeyler 0 yer buluyor oldu bittiden sonra eue işte bunun karşılığında şu kadar milyar dolar yok enflasyon düştü ee havalar da düzelmişti zaten nerde kalmıştık yapabilirler sonra savaş çıkar zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Babam da hatayli amcamlar dedemler boyle bir tehditten bana hic bahsetmedi. Hatta bu mhp liler cok yaygara kopariyor diye dert yandilar.

Kurtlerin karsilastigi sorunlari anlayabilmek icin empati yapman gerek: Okulda Turkce ogrenmenin yasak oldugun, Kurt dili ve edebiyatini, Kurtlerin bilmemnereden goclerini kulturlerini icigini cicigini ogrendigini ama TUrk tarihi hakkinda en ufak bir bilgi kirintisinin hatta Turk kelimesinin bile yasak oldugunu dusun. Hele birde Alevi isen, dininin sacma oldugunu batil oldugunu sana sabah aksam anlatildigini ve ugradigin asagilanmasyi dusun. Turkce isim almanin yasak oldugunu babanin sana verdigi ismin yerine nufus kagidina Sidar Rojer falan yazildigini dusun. (Bu yasa yakin zamanda degisti) Sehirlerinin isimlerinin degistirildigini (Diyarbakir AMed, TUnceli Dersim gibi) dusun. Istanbul a Konstantinopol dendiginde ne kadar bozuldugunu dusun. Ekonomik sorunlar bir yana sirf bu asagilanma bile yeter de artar.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:29 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Hatay i kime verecekler acaba peki? Yoksa Arap Turk catismasi yaratip bizi de Kurtler gibi dislamak mi istiyorsunuz? Bu memlekette var olan yuzde birden az Arap azinliktan mi rahatsiz oldunuz? Hatay Suriye ye mi katilacak? Iktidara gelince kamulastirirsiniz o parselleri olur biter kimse tarlalari alip goturmemis.

Amacim Baris , Baris istiyorum ben Kurtlerle catismak istemiyorum. Birlikte yasamayi savunuyorum.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:36 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ailem Arnavutluk'tan geldi. Bizim başımız kel mi o zaman bende Arnavutça eğitim istiyorum. Kuzey batıyada küçük bir ülke açarız genişleme olsun diye? Kazın ayağı öyle değil ama işte. Türkiye'li değil Türküz. Kimse bize teşvik pirimi vermiyor diye değil yani. Yoksa git sınıra. Her ailede 30 çocuk yapsın. Bir kuşak sonra alırsın Arnavut sorununu..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kurtlerin karsilastigi sorunlari anlayabilmek icin empati yapman gerek: Okulda Turkce ogrenmenin yasak oldugun, Kurt dili ve edebiyatini, Kurtlerin bilmemnereden goclerini kulturlerini icigini cicigini ogrendigini ama TUrk tarihi hakkinda en ufak bir bilgi kirintisinin hatta Turk kelimesinin bile yasak oldugunu dusun. Hele birde Alevi isen, dininin sacma oldugunu batil oldugunu sana sabah aksam anlatildigini ve ugradigin asagilanmasyi dusun. Turkce isim almanin yasak oldugunu babanin sana verdigi ismin yerine nufus kagidina Sidar Rojer falan yazildigini dusun. (Bu yasa yakin zamanda degisti) Sehirlerinin isimlerinin degistirildigini (Diyarbakir AMed, TUnceli Dersim gibi) dusun. Istanbul a Konstantinopol dendiginde ne kadar bozuldugunu dusun. Ekonomik sorunlar bir yana sirf bu asagilanma bile yeter de arta

1 okulda neden kürtçe öğretimi yapılsın? Devletin resmi dili var. Kürtçe dünyada önemli bir dil midir? Zaten ilk okula gelen çocuklara doğuda 1 yıl türkçe öpretilir. Anadili öğrenmek serbesttir. Hatta kürtçe dil kursu açmakta serbesttir.

2 yazdıkların devletin yetiştimek istediği yurttaşlarına vermek istediği bilgileridir. Eğer gelecekte devletın memuru olacaksan bunları bileceksin. Sonra araştıma yapar istediğin herşeyi öğrenirsin.

3 Şundan emin ol doğudaki pek çok okulda bulunan lüks batıda yok.

4 Olmazsa gidersin kanada elçiliğine türkler bana baskı yapıyor dersin kanada sığınma hakkı verir sana.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:38 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım basmıyor mu sende bu saatlerde? Meb insanları hayata hazırlar bu adamlar tükiyede yaşayacaklar türkçe konuşacaklar. Özel hayatında öğrenir kasette çıkarır kimse birşey demez.

Ayrıca Türkçe dünyada ki en önemli dillerden biridir.
[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:42 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:42 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Araplar da Arapça öğrensin.
ANA DİLLERİ ARAPÇA

Lazlar LAZCA
Kürtler KÜRTÇE.

Oh mis.
Zaten Türkiye'de yaşıyorlar.
Ne gerek var canım Türkçe bilmelerine, konuşmalarına.

Bütün Azınlıklar kendi dilinde öğrensin.
Sonra bir bakmışsın, sen Türkçe konuştuğun için azınlıksın.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:43 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turklerin Orta Asyadan goc ederek dunyaya medeniyet yaydigini ogrenerek mi hayata hazirliyor meb? Kendi ana dilini iyi kullanamadan mi hayata hazirliyor? Herkes devlet memuru degil bir kismida ozel sektorde calisiyor insanlarin ve orada pazarlamaci olmak icin Kurtce de bilmek lazim. Hadi hazirla beni hayata.

Turkce ogrenmesin demedim. Ama ilk ve orta ogretimde azinliklara ana dilleri ogretilmek zorunda. Aksi asimilasyona girer. Sovyetler ``bile`` bu hakki ozbeklerin kazaklarin ellerinden almadi. Alfabeleri degistirlmekle beraber egitimde ikinci dil olarak ana dillerini ogretti.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:45 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

niye Kürtler ?

niye ya cidden merak ediyorum.
Bi açıklamasını yapsın barışsever arkadaşlar kürt sempatizanları vs.

Ben boşnağım.Bu ülkede arnavutundan çerkezine kürdünden ermenisine kadar birçok insan yaşıyor.

Ben boşnaklarda hiç görmedim duymadım böyle birşey.Türkten daha çok Türk oluyorlar.

neden kürtler ?
Sosyal ağlarda paylaş

@bLackcha0s

1-Arnavut Bosnak Cerkezler bu ulkenin yerli halklari degil. Katilamdan kacip bize sigindilar. TUrkiye onlara yuva verdi. Kulturleri yerlesik degil disaridan tasima. Bu yuzden devlete sempati ile bakiyorlar.
Kurtler Turkler geldiginde zaten buradaydilar. Turklere siginmadilar. Mesrutiyete kadar Turklere tabi olmadilar. Ittifak iliskisi icinde bulundular.

2-Arnavut vb. cok kucuk azinliklar. Turk toplumunun cok icinde daginik ve kaynasik yasiyorlar
Kurtler belli bir bolgede cogunluk olarak ve buyuksehirlerde kendi aralarinda getto tarzi yerlesimlerde birarada yasiyorlar ve bir turlu Turk toplumuna entegre olamiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Geldigim noktada ben Turkiye nin butunlugunu sen ise bolunmesini savunuyorsun. Ezbere konusuyorsun. Turk Kurt ayrimi yapiyorsun. Kurtleri ezmek dislamak istiyorsun, Ben onlarla barismak birarada beraber yasmak isityorum. Sen onlarda Turk olursa beraber yasariz Kurt olarak kalirlarsa kanada ya gitsinler diyorsun. Ben Kurt Turk hicbiryere gitmesin beraberce sorunlari cozup kalkinalaim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ombak kürt müsün? Bu arada kürtler hangi kafadan sallama bilgine göre buranın yerleşik insanları? Getto tarzı yerleşim demişsinde tüm büyük şehirlerde aıznlıkların benzer bölgeleri var tek farkı getto degil daha elit düzeyde yerler olmaları, çanakkale gibi yerlerdeki musevidir boşnak bölgeleridir gibi küçük şehirlere örnek dahi vermiorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...