Bone Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 da ilk başlarda verilen sitelerde de en düşük dead pixel garantisi veren bir philips var bir de viewsonic. gidip benq mi alayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 samsung 940bw var bende, bir yıl oldu alalı. çok memnunum. sadece lcd'nin olayı şu ki native çözünürlüğünde filan oyun oynaman lazım, ki bu da genelde max çözünürlük oluyor. yoksa bulanıklaşıyor görüntü. o çözünürlüğü kaldıracak bilgisayarın olması lazım. eskiyse bilgisayarın kasılırsın benim gibi. yeni değiştirdim makineyi de rahat edebildim. valla lcd'ye ben de çok bok atıyordum eskiden ama işler değişmiş. 4ms tepki süresi, 16ms vardı abimde mesela o hissediliyordu ama bunda hiçbirşey hissedilmiyor. her çeşit oyunu oynuyorum gayet güzel. crt'nin devri bitti, iyi de oldu. widescreen kısmına gelince, bendeki öyle ve diyeceğim odur ki internet, film seyretme ve ofis programları için birebir. oyunlarda da gayet iyi, sadece bazı eski oyunlar widescreen çözünürlük sunmuyorlarsa sorun olabiliyor ama yeni oyunların hepsi tanıyor artık. widescreen wow çok daha iyi. arabirimi daha rahat olacak şekilde dağıtıp organize edebiliyorum. ve geçen gün eski monitörüme bir baktım (birisine vermiştim o da samsung syncmaster 947mb idi sanırım) ve çok kullanışsız geldi. şöyle diyeyim mesela widescreende yanyana iki net tarayıcı açabiliyorsun veya iki sayfa yanyana koyabiliyorsun word vs'de. video dosyaları dersen ekranda o kocaman siyah şeritler ya olmuyor ya çok az oluyor. (16:10 formatı benim monitör, çoğu bilgisayar monitörü öyle yapılıyormuş iki a4 kağıt sığdırabildiğinden) baştan biraz garipseyebilirsin ne de olsa bir değişim ama iyi yönde bir değişim. birşey daha: eski crt monitörüm 110 watt filan harcarken aynı inçteki lcd monitörüm 42 watt harcıyor. ısı üretimi çok az. radyasyon olayı da haliyle çalışma prensibi gereği daha düşük olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 45 cm den gayet görüyosun ehr tarafını metrak etme gözlerinde yorulmuyor ama mesela bunu 70 cm 80 cm den yayılmış bi şekilde yazıyorum, öle yanı. dediğim gibi ağır ve büyük olmasi bi dezavantaj, ama cok lcd denedim gördüm kurcaladım kullandım lakin bu kalitede bir lcd akrşıma cıkmadı hiç bi zaman, ki benım monitorumde türünün kralı değil sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bone o kadar para vermeye niyetliysen biraz daha ver sunu al işte.. SAMSUNG 226BW 2MS 1000:1 DVI 22'' GENİŞ EKRAN LCD 2ms hem bu. hem de görünüm olarak oldukca güzel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: Sam, 20 Temmuz 2007, Cuma - 05:06 tarihinde demis ki:sadece lcd'nin olayı şu ki native çözünürlüğünde filan oyun oynaman lazım, ki bu da genelde max çözünürlük oluyor. yoksa bulanıklaşıyor görüntü. o çözünürlüğü kaldıracak bilgisayarın olması lazım. eskiyse bilgisayarın kasılırsın benim gibi. yeni değiştirdim makineyi de rahat edebildim. Bu yeni nesil lcd'lerde de böyle mi? Bilgisayarım baya eski. Oyunları anca 1024x768 yada 1152x864 oynayabiliyorum. Ama bahsettiğim gibi, bilgisayarı değişmeden güzel bir LCD almak istiyordum. Eh alırsam da max çözünürlüğü 1600x.. falan bir şey alırım sanırım. Hala böyleyse suya düştü planım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 öncelikle philips konusunda, philips 0 ölü piksel garantisi veren yegane firmalardan biridir. fakat ama lakin, düşük fiyatlı ürün de satıp daha geniş kullanıcı yelpazesine hitap edebilmek için bazı ürünlerinde bu garantiyi yok, yani o ürünlerin philips olmasının bir avantajı yok. ama bone'un seçtiği modelde 0 piksel garantisi var. yani ekran ne kadar dandik olursa olsun (ki satılan ürünün ölü pikseli olmasından başka dandikliği olabileceğini sanmıyorum), 3 sene boyunca rahatça değiştirebilir. native çözünürlük olayına gelince, o bir aldanma. 19"ten büyük hangi ekranda oyun oynarsanız oynayın, 640*480 çözünürlükte oynarsanız kafam kadar pikseller görürsünüz. bu lcdnin değil, büyük ekranın dezavantajıdır. crt ile karşılaştırıyorsak, crtlerde aynı boyutta ekranlarda birim alanda daha çok piksel gösterilebilir. bu da düşük çözünürlükte çalışsa bile piksel geçişlerini az biraz da olsa yumuşatacaktır. yine de bunun o kadar dert edilecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. özellikle de 7/24 oyun oynamayanlar için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 işte o ölü pixel muhabbeti ve philips ismi olması kandırıyo milleti. Ölü pixel garantisi olsa da, sonuçta uğraşıyosun, bi süre ekransız kalıyosun falan... Ama şöyle bişey var, üst seviye ekranları kaliteli. Brilliance mı ne diye bi seri var, onlar taş gibi :) Ama yine de Samsung tercih ederim. Tabii para yetiyosa Sony en iyisi de neyse :D Bi de Viewsonicler baya kaliteli onu da söliim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 anlamadım, ölü piksel garantisi olup da uğraşmak, ölü piksel çıkınca "naapalım" demekten iyi değil mi? bildiğim kadarıyla samsung ve sony 0 ölü piksel garantisi vermiyorlar. alıp da 2 ölü pikselin çıkması ve değiştirememek daha kötü bence. insanları yanıltan 0 ölü piksel garantisinin her philips ürününde olmaması. alacağınız ürünü doğru seçerseniz, misal senin dediğin gibi brilliance serisinden bir ürün alırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 asdasddas yalnız ben sonyde falan garanti 0 pixel falan sanıyodum araştırmamıştım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Philips 190C alma. http://forum.paticik.com/konu.php?id=184095 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: native çözünürlük olayına gelince, o bir aldanma. 19"ten büyük hangi ekranda oyun oynarsanız oynayın, 640*480 çözünürlükte oynarsanız kafam kadar pikseller görürsünüz. bu lcdnin değil, büyük ekranın dezavantajıdır. hayır olay o değil, 21 inç crt kullandım yıllarca athlon 600 & geforce ddr'lı makinede. 1024x768 oynuyordum oyunları. :p şimdiki 19 inç lcd monitörümde 1440x900 (1280x1024'e denk geliyor takriben) altına düşersem doğrudan bulanık bir görüntü oluyor. piksellenme falan değil. oblivion'da filan outdoors kastırınca çözünürlük düşüreyim dedim ama cidden kötü oluyor. lcd'nin de başka bir dezavantajını görmedim dediğim gibi. eğer 21 inç filan alacaklar varsa ona göre gayet kuvvetli bir makine almaları lazım oyunlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 hatta: http://en.wikipedia.org/wiki/Native_resolution özellikle resim örneğine dikkat edin, daha büyük pikselle alakası yok dediğim gibi. http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=7351 http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen öte taraftan bu sayfadaki resimlerde de görebileceğiniz gibi widescreen formatlar oyunlar için daha iyi hem oynanabilirliği arttırması hem de verdiği his bakımından. [ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 18:29 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 yıllar geçiyor ben hala monitör alcam :P 2007'nin modası Samsung 226BW olmuştur, evet. Oyuncular için gayet başarılı bir monitördür, hem 22 inç olması, hem 2ms olması hem de neredeyse hiç ghosting olmaması felan güzel şeyler bunlar. Hem Türkiye'de yaygın olarak satılması da çok büyük bir avantaj. Ancak ankara'da 19 inç crt monitör, kıbrıs'ta widescreen lcd monitör kullanırken birşey beni çok rahatsız ediyor. lcd'de bakış açısına göre acayip kontrast farkı oluyor. monitörü arkaya yatırınca kontrast artıyor, öne yatırınca kontrast azalıyor. Ancak tam dik tuttuğunuzda bile ekranın üst kısmıyla alt kısmı arasında bile kontrast farkı gözüküyor. oyunlarda view angle hadisesi pek farkeden birşey değil. ancak film izlerken, fotoğraf/resim gibi işlerle uğraşırken, hatta internette dolaşırken, view angle çok sıkıcı olabiliyor. Nisan-mayıs gibi yeni bir monitör almak istiyorum. Umarım bu sefer kesin birşeye karar veririm de, doğru dürüst bir monitörüm olur :P digitalversus'a baktığım zaman, 4 monitör çok hoşuma gitti. http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=332&p1=3107&ma2=35&mo2=189&p2=1815&ph=8 http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=49&mo1=331&p1=3106&ma2=41&mo2=244&p2=2333&ph=8 Bunlar Samsung SyncMaster 245T, LG L245WP-BN Hyundai W241D ViewSonic VX2435wm aralarında en başarılı bulduğum da 245T oldu. Bu topicte size sormak istediğim husus şu olacak, Bu yazdığım 4 monitör hakkında kötü haberler veya yorumlar duydunuz mu? Sık üretim hatası, çabuk bozulma, monitörün yanması gibi abuk sorunlar yarattıklarını duydunuz mu hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar