Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

External HDD Tavsiyesi ve Bilgi

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

şimdi bir external hdd ye çok ıhtıyacım oldugundan birtane almaya karar verdim. 320gb istiyorum, biraz araştırdıgımda ise WD(Western Digital) MyBook 320GB Essential 7200RPM modelini begendım. Fiyat olarak fena degıl gibi geldi /180YTL civarı.

http://www.gold.com.tr/Product.asp?CATEGORY=74&MARK=WESTERN%20DIGITAL
ortadaki.
Kullanan yada kullanmışlar için;
Bu iyimidir? Tavsiye eden varmıdır? Boyutu falan nasıl? Yada bunun yanında aynı fiyat aralıgında alternatif olarak ne alabılırım?

Bide üstüne 512mb kingston ddr 400mhz ram alıcam ikisini 250 YTL ye alabılırmıyım?

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 12:28 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

external şu açıdan iyi ps3 falan alırsan 320 gbı güzel güzel bağlarsın =P

ya bellek olarak normal sabit ddisklerin yarısına sahip 8mb olarak. usb 2.0 bağlantısı var. yavaşlama olacağını sanmam. zaten yavaşlama olsaydı 320 gb sabit disk ölümcül beklemelere yol açardı. tam emin değilim ama sorun yaşamazsın gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
7200 rpm ise 7200 rpmde çalışır ama eski sistemlerde tüm usbler aynı yolu paylaştığından aynı anda 2-3 usb aleti çalıştırdığında yavaşlama olabilir. bazen yeni sistemlerde dahi usb yavaşlamalar yaşayabilir. Firewire olsun kesinlikle bu nedenle. Zaten kayıt falan yaparken usbye güven olmadığından da fireware diskler kullanılır sadece. Usb alma yani.

Ben bunu kullanmıştım daha önce. Öneririm. Önbelliği 16 MB. Firewire'den bağlıyorsun ama usb'den de çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE o pahalı hatta baya pahalı mybook a gore.
yanı okadar para veremem daha ram alıcam.

zaten firewire baglayacak kartım yok vs.

USB baglıyıcam, zaten usbden bide adsl modem calısıyor baska bısı calsmıyo.

Forgiver, hız açısından nasıl? yavaşlama falan olmuyor degılmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ha birde şunu sorucam,
external hdd deki datalardan muzık, video, film vs oynatırken yavaşlama kasma gecikme gibi sorunlar yaşarmıyım?

benim kişisel tavsiyem harici harddisklerin sadece depolama için kullanılmasından yana.

ek: oynattığın dosya türüne bağlı olarak değişir. içi 20şer mblık tifflerle dolu bir klasörde önizleme yapmaya çalışırsan tabi ki de gecikme yaşarsın. ama abartmadığın sürece, 4-5 videoyu aynı anda çalıştırmaya kalkmadığın sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. (ki yine, video türüne göre değişir, 5 tane quicktime aç, birşey olacağını sanmam)

ayrıca, kasma yaşamazsın, yaşarsan gecikme yaşarsın. kasma gibi sorunlar yaşarsan da temassızlıktan kaynaklanır.

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 13:13 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Forgiver yavaşlama olmuyor dese de sende olabilir - tamamen anakartındaki usbnin kalitesine bağlı bu. ama modem sorun çkarmaz - aynı anda hd kamera falan kullanırsan sorun çıkarabilir belki, oda belki - dediğim gibi anakarta bağlı.

Not olsun burada, yeni anakart ya da notebook alırken üzerinde firewire olmasına da dikkat edin.
Sosyal ağlarda paylaş

yavaşlama olmuyor/oluyor bahsetmedim ama normal hdd bile olabiliyor o olay
yavaşlamadan kasıt; ses filmin yarısında geriden geliyor, tekrar başlatınca düzeliyor, her zmana olan bişey deil
bana daha çok ramle alakalı gibi geliyor bu sorun
ama görüntüde herhangi bir sorun yok

bi de bu hddler kullanırken bile belli bir süreden sonra yavaştıyolar kendini veya rölanti de çalışırmış gibi bir tempo düşüklüğüne gidiyor bilmiyorum, direk dosya kopyalama, yapıştırma yapılmıyorsa, hdd i girince hızlanıyor dönüş hızı tekrar
çok uzun sürcek bişey izleyeceksem 5-6dk da hdd atıp izlemeyi tercih ediyorum, daha çok depolama için kullanmak daha güvenli ve mantıklı geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle hayırlı olsun black.
Nasıl memnun musn?
Benim merak ettigim boyutları nedir onun. sitede pek belli olmuo bilgi de verilmemiş.
Ebatlarını yaklaşık da olsa söyleyebilir misin? taşıması zahmetli mi. 120gb olan kucuk ufak bişi o cok guzel de bu biraz buyuk gibi, kolayca taşınamaz gibi ama?
bilgi verirsen tşk ederim
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
yeni gördüm kusura bakma
şimdilik gayet memnunum, butun mp3 ve video arşivimi attım içine, hızından memnunum video izlerken ve mp3 dinlerken sorun cıkarmıyor. Boyutları bıraz sıskoca ve agır sadece
yani laptop cantasında tasıyamassın laptopla beraber.

120gb olanı benım kullandıgım 320lige gore cok cok daha ufak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...