Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal neden sevilmiyor?

Apis

Öne çıkan mesajlar

editledin kaçamazsın :)

solun tanımı kısaca:Bir ideolojik ve siyasi program olarak sol pozisyon, tarihsel olarak Kıt'a Avrupası Aydınlanma"sından doğmuş ve 1789 Fransız Devriminin ilkelerinden büyük ölçüde etkilenmiş olan bir entellektüel geleneğe dayanır. "Sol" olarak adlandırılan toplumsal ve siyasi hareketlerin ideolojik bakımdan türdeş oldukları söylenemezse de, bunların yine de bazı ortak özellikleri bulunduğu açıktır. Bunların başında da galiba solculuğun psikolojisi gelmektedir. Buna göre, "sol" bütün toplumsal ve siyasal "iyi"leri temsil eden ve her türlü değerli insani amacı kapsayan bir ideolojik pozisyondur.

Yeterlidir herhalde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de sağ sol kalmadı ki tanımını yapıyorsunuz, hahay siz de!

Yeni moda merkeze oynamak. Baksanıza 20 sene önce birbirini kesen CHP ve MHPliler bugün koalisyona gidecek.

Solun tanımı, sağın tanımı da olduğu gibi, siyasal bir aldatmacadan başka birşey değildir.

TAbii sen sola git TKP ve İP'yi koy, sağa da BBP'yi. İki uca mensup partinin alacağı oyu da toplasan yüzde 5i geçmez.
Haklısın Bone, İdealistler hala var, bu i,deallerin temsiledildiği siyasal oluşumlar da, fakat çok sönük.

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:00 tarihinde, wizardofoz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadığım olay istediğiniz yine bir sağ-sol çatırşması falan mı görmek ?

Dehşeti seviyorsunuz heralde. Unutun artık o ABD vs Rusya durumlarını, hitleri i falan.

Yeniliğe açık olduğu için her iki görüşten insanlarda birbirine yaklaşmasından daha doğal birşey göremiyorum ben.

Yok ama biz ille uğrunda kavga edeceğimiz şeyleri severiz. Başka türlü olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

her iki görüşten insanların birbirlerine yaklaşması , ancak aptallaşan bir toplumla koyun olmayı beraberinde getirir.

Her iki tarafın düşüncel bazda birbirinden uzaklaşması , ama bunu geçen sefer ki gibi kanla değil. Konuşarak tartışarak , fikir alışverişinde bulunarak kullanması durumunda ülke ancak ileriye gidecektir.

Tek bir düşünce yapısı düşünmeyen aptal bir halk yaratmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Szazzstam (yanlış yazmış oalbilirim ksuuar bakma) çok sert konuşuyorsun. Kutuplaşma elbet doğru ve akılcı bir ortamda pozitif sonuçlar doğrabilir, fakrlı fikirlerin aynı çatı altında yankılanması düşüncenin ilerlemesi için gereklidir. Fakat yer yer mutabakat da gereklidir, özellikle siyasal ve toplumsal istikrar için böyle bir mutabakata hele ki bu günlerde ihtiyaç var.

Zaten ben sağ ve solun birleşim sinyallerinde çok samimi olduklarını düşünmüyorum. CHP-MHP birlikteliği de 2010 yılında gelecek bir erken seçimle bozulacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlıktan da anladım ki patide çok boş da varmış..

Matama sen araştırıp bilmeden kahvehane mantığıyla eminim çok şeyi bilirsin..Yeni politikalardan ve chp kadrosundan haberin yok..Özürlü ve sağlık politikasını bu adamlar gündeme getirdi zaten...

Atilla koç turizmi yedi bidirti..önlemler alınmaya çalıştı oylamaya ama ne çare..
Akparti adana milletvekili kalktı dedi ki Eczacılara 2 sene tıp dersi verilsin doktor olsunlar denildi
Özürlüye 120 milyon maaş bağlamak isteyen Ak parti hükümetiydi bunu 350 ytl e çeken muhalefettir..
Mitinglerden çok etkilenmişssin belli..

Kimi de sağ sol kalmadı dio..Kalmadı cnm emin ol..Solun birleşicek kesmi birleşti ztn..Chp nin vizyonu değişti diğer sol partilerden farklı
Sosyal ağlarda paylaş

adam 65 yaşında bu yaşa kadar siyaset yapmış tek bir şaibesi tek bir davası yok ya ondan sevilmiyor. bizim millet hırısızı takdir eder. dürüst adalara saldırmaya da bayılır. ne kadar beyazsan o kadar da kirletmek isteyen oluyor. hiçbir şey bulamıyor ben sevmiyorum diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın sevilmeme nedeni "antipatik" oluşu, "asık suratlı" oluşu, "sürekli muhalefet yapıyor" oluşu vs.

Ben de kendisini seviyorum diyemem. Ama sevmiyorum da diyemem. Bir dakka, zaten niye sevmem veya sevmemem gereksin ki?

Bir laf vardı kişiler, olaylar ve fikirlerle ilgili.

Kısaca aptal ya da cahil hangisi işinize gelirse bir milletiz, o yüzden bu adam "sevilmiyor".

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:49 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Wizard -->
Solu temsil edicek bir parti eğerki milliyetçi kanadı temsil eden bir parti ile benzer söylemleri söylüyorsa ,
bu tamamen popüler yaklaşımdan kaynaklıdır.

Sağ veya Solun yok olması ülkede ters giden şeylerin dile getirilmemesine eninde sonunda aşırı uçların hakim olmasına neden olucaktır.

Eğerki CHP bundan önce Baykal yerine gerçekten SOL görüşü benimsemiş bir LİDER tarafından yönetiliyor olsaydı. Bu düşüncedeki kadroları BAYKAL tarafından tasfiye edilmemiş olsaydı. Şuanda aç olan halk umudu AKP de değil CHPde bulurdu.

bunu sağlayamayan CHP ki kendisi iktidar olmadığı için hiçbir zaman bu durumdan sorumlu olmadığını söylemektedir. Başarısızdır ve hali ile Lideride başarısızdır ve bir SOL partinin başında saltanat usulü yıllardır başarısız bir liderin kalması , benim düşüncelerime terstir.

Neyi tartışıyoruz ki ?
Sosyal ağlarda paylaş

1) adam kendimi bildim bileli (1992den beri) chpnin basinda, chp hicbirsey olamadi. biraz gururu varsa istifa ederdi, ama etmedi, demekki sacmasapan bir insan.

adam gecti bi kere ataturkun partisinin basinda, birakmiyor. buldu tabii bedava calismadan eline gecen oylari, niye kalksin. asil koltuk sevdasi deniz baykaldadir.

2) adam hayirci. adam iktidar olsa ne yapacagini sasiracak cunku adam hayati boyunca bir tane pozitif sey yapmamis, hep olan seyleri kotulemis.

evet bazi karsi ciktiklari seylerde hakli. ama adamin argumani yok "hayir diyeyim de nasi dersem diyeyim". adam bir LIDER DEGIL. eger hayir diyorsan karsiliginda ne yapman gerektigini de soylersin. simdiye kadar hicbir zaman "RTE sunu yanlis yapiyor, soyle soyle yapsa hem o amaca ulasir hem de daha iyi bir durumda oluruz" demedi, hep "RTE sunu yanlis yapiyor, yapmasin" dedi.

ayrica 500 kere hayir dersen bazi konularda hakli cikman da gereklidir zaten, istatistiksel olarak olmama imkani yok.

3) sacmasapan aciklamalari var. (hepsini tam hatirlamadigimdan, adamin agzindan ciktigi gibi hatirlamadigim kisimlari parantez icinde yazdim, ama ayni manaya geliyor)

-"eger anayasa mahkemesi (cumhurbaskani secimine ok derse) bu ulkede cok kotu seyler olur". yahu teror orgutumusun sen be? ne demek cok kotu seyler olur, ulkeyi bolmeye niye calisiyorsun?

kotu bir insan oldugundan degil vasifsiz ve dusunmeden konustugundan dolayi. eminim ki o da turkiyede karisiklik ciksin istemiyordur, fakat adamda vizyon yok dusunemiyor iste. bu adamdan basbakan olmaz.

-"iktidara gelirsem ilk isim petkim in satisini durdurmak olacak". ben yurtdisinda bir bankada calisiyorum. eger yasal olarak acik arttirmayla satilmis bir seyi geri alirsa dedigi gibi, turkiyeye bir daha distan yatirimci gelmez. bu da turkiye icin cok kotu olur hele hele su anki durumumuz icin (dogrudur sicak para akimina cok bagli ekonomimiz, ama bunun sebebi 2001 krizidir akp degil.. ki akpyi kesinlikle savunmuyorum burda).

`hooyt turkiyeyi satiyolar` diyenlere cevap vermeyecegim, 4 sene ekonomi bos yere okumadim bankada bos yere calismiyorum ben konu ile bir zerre alakasi olmayan insanlara ekonomi 101 ogretmeyecegim.

bu arada dunyada baykalin dedigini yapip ozellestirmeleri geri alan ulke ornegi venezueladir.

-"cumhurbaskanini halkin secmesi (yanlis olur)". yahu senin eline gecen yazilari kim yaziyor. bir sorunu bu kadar yanlis bir sekilde dile getiremezsin herhalde. derdini ben anliyorum biraz dusununce, hem basbakan hem cumhurbaskani islamci olmasin demek istiyor sayin baykal. ama adam oyle bir diyor ki, adeta "egemenlik millete verilemeyecek kadar onemli bir seydir" (bir kose yazarindan aldim engin ardic galiba) diyecek.

boyle kotu bir konusmaci turkiyenin basina gecsin kesinlikle istemiyorum. dedigim gibi adamin kafasindaki niyeti bilmiyorum ama adam konusunca sacmaliyor.

4) turban meselesi. bu `mesele`, turkiyede hep vardi. sacmaliktir cunku mesele ne olursa olsun, sen o meseleye "hayir yaptirmayacagim, yapmayacaksiniz, takmayacaksiniz turban" diye gidersen, turban takan insan sayisi artar. ornek `kurt meselesi`. %10 barajini koydunuz, kurt kelimesini yasakladiniz, adamlara kendi dillerinde konusmayi yasakladiniz (96 da kalkti ama, ki bir sure sonra pkk destegi de azaldi), tabiikide adamlar teror orgutu kuracak. o kadar ustune giderseniz kurarlar.

dusunsenize, yurtdisinda bir ulkede yasiyorsunuz, o ulkede milyonlarca insan var etnik kokeninizden, ve sizin dilinizi, hatta etnik kokeninizin ismini yasakliyorlar. sinirlenip terorist olan cok kisi olur tabiikide.

turban da boyle bir meseledir. ustune korukle gidilirse, mesele kuculmez buyur. su anda klasik bir baykal dongecligiyle son anda turban dagitmis olabilir chp, ama senelerdir yaptigi "laiklik elden gidiyor" retorigi, turkiyenin dinci kesmiyle laik kesmini kutuplastirmistir.

turban meselesini de uzatmicam cok.

ama MHP nasil milliyetcilik ve teror ve apoyu asalim konulari uzerinden siyaset yapiyorsa (adamin ekonomi hakkinda bir kelimesi yok, komedi), chp de laiklik uzerinden yapiyor. komik olan sey ekonomik olarak kalkinan ulkelerin, refahi artan ulkelerin bu tur sorunlari da ortadan kalkmaya baslar. kurde, basi turbanliya, dinciye egitim ve is sagla sen (ki zaten sorun turbanlilarin universite egitimi alirken sorun cikartilmasi, vede kurtlerin parlamentoya girmemeleri icin %10 baraj konulmasi gibi sacmasapan yasalar sayesinde buyuyor), bak gor ekonomik olarak rahatlayan insanlar teror istermi veya ulkede ic savas cikarticak bir iranlasma sureci istermi.

baykaldan biraz saptim ama olsun :) goruldugu gibi "baykali sevmem diyenlerin sebebi yok" yorumu buyuk bir sacmaliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

-baykal kac yildir solun birlesmesindeki engellerden biri olmustur
-adam hala liderligi isini bilen birine birakmadi yeter artik yapamiyor
-chp sol bir partidir ama baykal chpde solcu bir yon birakmamistir, merkeze hatta saga cekmistir, ulusalci bir parti yapmistir chpyi

baykaldan nefret etmemin en buyuk nedeni 3. maddedir kisisel olarak
Sosyal ağlarda paylaş

Eger adam hala basbakan olamamissa bunca senedir, demekki bir sorun vardir. Savunmak yersiz.

CHP liderinin sorunlara cozum olmasini beklerim. Eger varsa cozumleri, mazotun fiyatini biz de dusurecez gibi bir sey yerine bu cozumleri anlatsin. Ayrica CHP'yi CHP yapan unsurlari kaldirmak yerine, kaldirdiklarini yerine getirsin: Partiyi halka acsin; Isci kesimin yaninda olsun; Parti ici demokrasi getirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...