la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Merhabalar, Photoshop için damalı pattern nereden bulabilirim ya da kendim yapmam gerekiyorsa nasıl yapabilirim? Damalı (kareli) pattern den kastım örneğin aşağıdaki logolardaki gibi: [spo] [/spo] umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. yani demek istediğim yukarıdaki logolarda gördüğünüz kareli (damalı) desenden yapabilmek. ayrıca bu pattern/desen leri değişik boyutlarda ve renklerde yapabilmek istiyorum mümkünse. yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim. [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:13 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 http://forum.weborum.com/index.php?act=ST&f=36&t=408 Geliştirilebilir bir örnek
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ufak bi yeni resim açıp (misal 4x4 piksel) onu damalı şekle getirip, edit>define pattern dersen olması lazım. yani ben öyle biliyorum ama emin de değilim pek.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 400x400 gibi bi boyutta bi beyaz döküman aç 200x200 lük iki siyah kareyi çapraz yerleştir, geri kalan yerler beyaz kalacak. select all ctrl+c edit>define pattern sonra, layerların olduğu tabda yarısı siyah yarısı beyaz bi daire var. ona bas. pattern fill i seç. oradan da patternını seç. scale ile istediin boyutta büyüt küçült (biraz bozulma olur mazur gör. raster çalışıyosun) layer mask ekleyerek istediin şekilde doldurabilin filan. öyle bişi.
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Horace senin dediğin şahane oldu, boyutunu moyutunu her bir şeyini ayarlayabiliyorum da, dediğin şekilde yapınca yeni bir fill layer açıyor ve ben o pattern'i esas şeklimin içine nasıl oturtacağım? yani bak resimde 3 tane layer olsun: 3. layer --> senin dediğin yolla yaptığım fill layer 2. layer --> logonun şekli 1. layer --> arka plan şimdi ben o fill layer ı bir şekilde 2. layer daki şekle oturmam gerekiyor. nasıl yapacağım?
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ctrl tuşu ile beraber 2. layerın thumbnailine klikle, o layer ın transparencysini seçili alan haline getirirsin böylece. sonra üçüncü layerı seç, ve layers tabında o siyah beyaz dairenin solundaki tuşa bas (add layer mask) böyle de kolay.
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 anladım.... tek sorun kalitenin düşmesi... o da olmasa çok iyi olacakmış....
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 capraz kutuları orta renklerden birisi (beyaz-siyah haric) , ve dier alanlarıda transparan yaptıgında daha işlevli olur aslında :) birde mesela pattern i tanımladıktan sonra , blending optionstan yaparsan edit fill isini istedigin boyuta istediinde değiştirebilirisn.
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 edik:horace ın ikinci mesajında dediğini tekrarlamışım özür. ama o fill i direk ctrl le ile ikinci layera tıkladığında oluşan selection ın içine de verebilirsin, böyle yapınca direk aynı layera yapıyo fill i olması lazım [ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 11:09 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 ı ıh? neden öyle düşündün kü? edik: ha ben baska bişi yazıp sildimde ondan öyle. su anda farkettim bende devamı gibi düşünülebileceğini :) [ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 11:49 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 ha ben yannış annamışım :)
Öne çıkan mesajlar