Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım: Photoshop ta damalı pattern?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhabalar, Photoshop için damalı pattern nereden bulabilirim ya da kendim yapmam gerekiyorsa nasıl yapabilirim? Damalı (kareli) pattern den kastım örneğin aşağıdaki logolardaki gibi:

[spo]

[/spo]

umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. yani demek istediğim yukarıdaki logolarda gördüğünüz kareli (damalı) desenden yapabilmek.

ayrıca bu pattern/desen leri değişik boyutlarda ve renklerde yapabilmek istiyorum mümkünse.

yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:13 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
400x400 gibi bi boyutta bi beyaz döküman aç
200x200 lük iki siyah kareyi çapraz yerleştir, geri kalan yerler beyaz kalacak.

select all ctrl+c
edit>define pattern

sonra, layerların olduğu tabda yarısı siyah yarısı beyaz bi daire var. ona bas. pattern fill i seç. oradan da patternını seç. scale ile istediin boyutta büyüt küçült (biraz bozulma olur mazur gör. raster çalışıyosun)

layer mask ekleyerek istediin şekilde doldurabilin filan. öyle bişi.
Mesaj tarihi:
Horace senin dediğin şahane oldu, boyutunu moyutunu her bir şeyini ayarlayabiliyorum da,

dediğin şekilde yapınca yeni bir fill layer açıyor ve ben o pattern'i esas şeklimin içine nasıl oturtacağım?

yani bak resimde 3 tane layer olsun:

3. layer --> senin dediğin yolla yaptığım fill layer
2. layer --> logonun şekli
1. layer --> arka plan

şimdi ben o fill layer ı bir şekilde 2. layer daki şekle oturmam gerekiyor. nasıl yapacağım?
Mesaj tarihi:
ctrl tuşu ile beraber 2. layerın thumbnailine klikle, o layer ın transparencysini seçili alan haline getirirsin böylece.
sonra üçüncü layerı seç, ve layers tabında o siyah beyaz dairenin solundaki tuşa bas (add layer mask)

böyle de kolay.
Mesaj tarihi:
capraz kutuları orta renklerden birisi (beyaz-siyah haric) , ve dier alanlarıda transparan yaptıgında daha işlevli olur aslında :)

birde mesela pattern i tanımladıktan sonra , blending optionstan yaparsan edit fill isini istedigin boyuta istediinde değiştirebilirisn.
Mesaj tarihi:
edik:horace ın ikinci mesajında dediğini tekrarlamışım özür. ama o fill i direk ctrl le ile ikinci layera tıkladığında oluşan selection ın içine de verebilirsin, böyle yapınca direk aynı layera yapıyo fill i olması lazım

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 11:09 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ı ıh? neden öyle düşündün kü?

edik: ha ben baska bişi yazıp sildimde ondan öyle. su anda farkettim bende devamı gibi düşünülebileceğini :)

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 11:49 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...