Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

annenizi sigara içtiğiniz fikrine nasıl alıştırırsınız?

burtonesk

Öne çıkan mesajlar

Valla önce kendi olgunluğunu kendi kararlarını verecek düzeyde olduğunu ve bunun kendi seçimin olduğunu söz ve hareketlerinle göstermelisin.

Bir de "Madem bıraktırcan o zaman sen de bırak beraber bırakalım, ben içmiceksem sen de içme." diyerek onu zor durumda bırakabilir "Kendiniz içerek bana kötü örnek oldunuz." diyerek savını güçlendirebilir savunmada kalmaktansa karşı saldırıya geçebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

bir de bilgelik taslayayım:
hayat bir seçimler silsilesi... ilerde en azından pişman olsanız bile ben yapmıştım bunu hey gidi diyebileceğiniz seçimler yaparsanız mutluluk katsayınız artar, daha az depresif bir insan olursunuz.
"en kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir" demişler bir de...

kotorda da vardı bu muhabbet... apathy is death gibi bişidi :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valla önce kendi olgunluğunu kendi kararlarını verecek düzeyde olduğunu ve bunun kendi seçimin olduğunu söz ve hareketlerinle göstermelisin.

Bir de "Madem bıraktırcan o zaman sen de bırak beraber bırakalım, ben içmiceksem sen de içme." diyerek onu zor durumda bırakabilir "Kendiniz içerek bana kötü örnek oldunuz." diyerek savını güçlendirebilir savunmada kalmaktansa karşı saldırıya geçebilirsin

O dedigin hareketlerin ve sözlerin, ilk etapta yalan soylememek, konusmak paylasmak gibi şeylerden olustugunu unutma..
Annene challange yapmana gerek yok, ters teper, ne yani kendi dogrularin yok mu ? Onlar içiyor, bende.. Hopla hep beraber atliyoruz şelale orada, kara koyun nerede ? ? ? ?

Sav hazirlamana gerek yok, savunman gereken tek konu, yalan soylediginden dolayi pişman oldugun bu sorun bence, sigara içmek içmemek, tez gerektirmez bence. Sadece anlatmalisin. Ama kesinlikle ve kesinlikle bu konuyu sen acmalisin..
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam, gizli içmeye devam eder, ne annemi üzerdim, ne de annem üzülür diye kendimi üzerdim. söylemesi basit. nolucak git, ben sigara içiyorum biliyorum zararlı ama canım istiyo, karışmazsanız sevinirim dedin mi olay biter. önemli olan annenin üzülmemesi.sigara içmek bi marifet, gizli içmek daha bi marifet.lol.
Sosyal ağlarda paylaş

sigara içmek tabi ki düşünürsen bilmese bile anneyi üzer. yalan sölemekte kötü bişey ama bu zamana kadar söylenmiş yalanlar. içmiyorum içmiyorum diyip anne böle böle içiyorum ben demekte daha beter.
sigara mı içiyosun? sorusuna yuvarlak cevaplar verilebilirdi yalan sölemek yerine. sanane? :P falan gibi. euhe.
bence de içmemek en iyisi.
new yorkta ciks abiler sigara içenlere maymun gözüyle bakıp arkadaşlıktan red ediyor, aynı eyalette sigara satışı yasak vs.
artisnikle başlanıyor bagımlılıkla devam ediyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

domatesle brokoliyi birlikte ye (bunu da yara iyileştirici etkisi olan bitkisel kimyasal bileşiklerle ilgili birşeyler araştırırken bir makalede görmüştümi, prostat kanserine karşı etkiliydi sanırım)

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 03:28 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

''Birak evladim tazecik cigerlerin var'' gibi teyze nasihati vermicem ama cidden birak.
4 yildir iciyorum.Son 1.5 yildir gunde 2.5 paket oldu..Babam 35 yildir iciyor.Amcam, ki burasi komik doktor olmasina ragmen akciger kanserinden vefat etti.
Ama ben hala ayni hizda devam ediyorum.Birakmam lazim.Ki cesaretim olsa profesyonel yardim alicam.
Birak, cidden birak.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh be güzel kızım. Manyakmısın?"Yok, nası alıştırıcam?","Yok, nası sölicem?" gibi salak salak şeylerle uğraşacağına bırak şunu. Kaç kere söyledim sana "Sigara sağlığa zararlı. Bırak şunu, saçma sapan iş yapma." diye. Hala daha inatla içiyorsun. bırak deyince de "yok, bırakmam" diyorsun. Hayır, yok yani salak veya gerizekalı da değilsin. Ama işte gözle görülmeyen bi salaklık varmış kusura bakma. Kim kendi vücuduna bilerek ve isteyerek saçma sapan bişi için zarar verirki ya =) Benim gibi ol bak. Cillop, tertemiz ciğerler, mükemmel sağlıklı vücut =) Emi güzel kızım =)

Ha yok, "Saçmalama Sezer. İçicem işte, sanane." diyorsan orası ayrı. O zaman da git açık açık söyle derim. Annen mutfakta iş yaparken laf arasında kaynatman daha güzel olur. Nacizhane tavsiyelerimi dinlediniz anacım =P
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle bir şey var, senin annene sigara içtiğini söylemen sana ne kazandıracak?

Eğer sırf "istediğim yerde istediğim zamanda sigara içme özgürlüğü" diyorsan, inan bana yanlarında her sigara yakışında rahatsız olacaksın, kendimden biliyorum. Ama karşılığında annen fazlasıyla üzülecek -ki benimki hâlâ her sigara yakışımda içini çeker, kesin bir iki çift laf eder-. Ettiği laflar incitici şeyler değil "Senin gibi çocuk doğurmaz olsaydım" =P falan değil yani. Ama onun yerine kadın ciddi ciddi üzüldüğünü belli ediyor, senin de için acıyor sonra onu üzdüğün için.

Yoksa ne var ki annene babana sigara içtiğini söylemekte? Ben babam balkonda sigara içerken kendim de bir tane yakmış, gelmiş suratına üflemiştim. (Sonrasını anlatmak istemiyorum, o ayrı.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...