Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[ÖSS'ciler için] Okul ve Bölüm Tanıtım Topiği

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Ya şimdi çok klasik ve klişe bir tavsiye olacak ama çok doğru: "Asla sevmediğiniz bir bölümde okumayın." Hakkaten doğru yani. Hayatınızın en güzel dönemini, en genç, güçlü, taze, ve özgür dönemini böyle kirletmeyin.

Ben makine okumayı istediğimi sevdiğimi sanarak gittim ODTÜ'ye (ki sonradan anlaşıldığı üzere istemiyomuşum hehe) ve yıllarca pişmanlık çektim. O yüzden dikkat.

Ha, ama sen parasal yönüne göre bakıyorsun sanırım. Orasını bilemem, benim alanım değil ikisi de. Ama kişisel olarak "sosyoloji sevmem ben, hiç ilgimi de çekmez ama odtü için gidiyim mi" dersen gitme derim.

Ama derdin sırf paraysa o biraz kişiye bakıyo özel bi durum, herkesin fikri farklıdır bir şey diyemem.

Diyebileceğim tek şey var ama, bu yaşlar ve bu özgür, rahat, mutlu ortam hayatta bir daha gelmiyor. Ve ben Makine mezunu olmama rağmen bunu diyorum hele ki rahat ve serbest bir bölümde okursan ODTÜ'deki öğrencilik ve kampüs hayatı normalde her türlü başka üniv.de yaşayabileceğinden kat kat fazlasını sunuyor bu konuda

Bu arada odtüyle ya da makineyle ilgili sorusu falan olursa buradan/ö.m.den falan sorabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir hakkında 2 kelam edeyim,

AÜ , açıköğretimden ibaret sanılsa da hakikaten güzel bir ünversite. Eskişehiri bilen biliyor, öğrenci hayatı için ideal biyer :)
Anadolunun zaten iletişim ve güzel sanatlar bölümleri Türkiyenin önde gidenlerinden.
Mühendislik ve Fen fakülteleri ise üniversitede PARA BOK olduğu için çok fazla imkan sağlıyor.
Erasmuslara gönderme olayı çok rahat ve kontejan da çok. bazı bölümlerde "her isteyen" gittiği oluyor :)
aklıma gelenler şimdilik bu kadardı illa ki çok eksiğim var da , soru gelirse söylerim. tşk.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yok, ben şunu diyorum:

- ODTÜ ağzımı sulandırıyor hayallerimi süslüyor
- Sosyoloji de severek okuyabileceğim bir bölüm ancak endişelerim var
- Tek amacım para falan değil, zengin olmak istiyorum demiyorum. İstediğim şey yaşam kalitesi. Bunun da parasız asla olmayacağını bildiğimden dolayı işsizlikten falan ödüm kopuyor. Onun için de sosyoloji gibi iş sahası kıt bir bölüme girmekten dolayı korkuyorum.

Bir yandan da, EA'da hukuk hariç her bölüm böyle aslında; aslolan üniversitedir, insanın kendisidir diyorum ve ODTÜ'de sosyoloji okumak çok cazip geliyor.

Çevresel etmenler de var. Ailem, kız arkadaşım ve onun ailesi felan bile istemiyor sosyoloji okumamı heh haklı oldukları için bişey de denmiyor ya

Öte yandan puanım yüksek olsa sosyoloji ister miydim diye soruyorum kendime, cevabım kocaman bir hayır oluyor.

insanın içini yiyen çirkin şeyler bunlar. neyse bakalım hiç bir şey belli değil işte, her şey olur.
Sosyal ağlarda paylaş

"ömür boyu öküz olcağına bir yıl inek ol" demişti bi arkadaşımın kuzeni, kulağa küpe edilmesi lazım bence =P istemediğim bi bölüme gitmek yerine bi sene daha çalışırım ben şahsen. sırf boğaziçi diye boğaziçi turizm'imsi biyere giden bi arkadaşım pişman mesela şuanda =/
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şöyle bir fikrim var eğer bir şeyler umduğum gibi gitmez ve seneye tekrar öss'ye hazırlanıyor olursam: sağlam bir ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. İngilizcemi hallediversem, kazandığımda da gireceğim üniversitede hazırlığı atlamaya çalışsam ve hatta atlasam, senemi telafi etmiş olsam. Güzel olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Yok yok, ben şunu diyorum:

- ODTÜ ağzımı sulandırıyor hayallerimi süslüyor
- Sosyoloji de severek okuyabileceğim bir bölüm ancak endişelerim var
- Tek amacım para falan değil, zengin olmak istiyorum demiyorum. İstediğim şey yaşam kalitesi. Bunun da parasız asla olmayacağını bildiğimden dolayı işsizlikten falan ödüm kopuyor. Onun için de sosyoloji gibi iş sahası kıt bir bölüme girmekten dolayı korkuyorum.

Bir yandan da, EA'da hukuk hariç her bölüm böyle aslında; aslolan üniversitedir, insanın kendisidir diyorum ve ODTÜ'de sosyoloji okumak çok cazip geliyor.

Çevresel etmenler de var. Ailem, kız arkadaşım ve onun ailesi felan bile istemiyor sosyoloji okumamı heh haklı oldukları için bişey de denmiyor ya

Öte yandan puanım yüksek olsa sosyoloji ister miydim diye soruyorum kendime, cevabım kocaman bir hayır oluyor.

insanın içini yiyen çirkin şeyler bunlar. neyse bakalım hiç bir şey belli değil işte, her şey olur.

Abimin arkadaşı seninkine benzer bir durum yaşadı.İstersen anlatayım da doğru veya yanlış olduğuna sen karar ver.Abimim arkadaşı dediğim insan bilkent fiziğe geldi bilkenttir diye.Okulu kötü bir ortalamayala bitirdi,ama kendini iyi geliştirmişti.Yüksek lisans yapamadı not ortalaması iyi olmadıgından ve sağa sola cv bırakıyordu.Önce bir türk firmasından çalıştı 4 ay kadar sonra iş bankasında i.t. elemanı oldu.İlk işinde 1.5 milyar civarı birşey alıyordu, iş bankasına girdiğinde 2,4 civarı olması lazım.İş bankasında iken de hollandada bir yazılım firmasından teklif aldı ve oraya gitti.Oraya ilk gittiginde 2700€ alıyorken en son konuştugumuzda da 3400€ alıyorum demişti.
Parayı pulu geçtim hayat nasıl diye sorduk, berbat dedi 8milyara yakın para kazanıyordu aylık ama sadece gidip iyi restorantlarda yemek yiyip geliyorum başka birşey yok.Çok sıkıldım ve bunaldım demişti.Türkiye neymiş şimdi anlıyorum demişti.
Yani paranın arttığı yerde kesinlikle yaşam kalitesi yoktur kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Yalnız o biraz da şey, abinin arkadaşı eğlenmeyi bilmiyomuş, parasını kullanmayı/harcamayı bilmiyormuş sanırım.

O kadar para kazanırken tek yaptığın lüks restoranda yemek yemek olursa tabii sıkılırsın.

Yok eğlenme konusu sorun değil ya sadece o bir detaydı,Yani diyodu ki dışardan bakıyorum hayatıma işte lüx yerlerde yiyip içiyorum kaliteli yerlere girip çıkıyorum hayat bu noktaya gelmiş.Yani elbet eğlenmeyi bilmemek veya parayı doğru kullanamamakda vardır bu sorunların içinde fakat diyorum ya kaliteden kasıt çok parayla istediğini elde etmek olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi onun muhendislikle hicbir alakasi yok ki? gunde 8 saat calisiyorsun tipki diger insanlar gibi.

tek farki, ben her dakka bi yandan isimi dusunuyorum yani, gecen gun aksam yemegi yerken guzel bi algoritma buldum mesela, zaten muhendissen olay budur yani arka planda doner surekli yapicagin isler :) belki de her iste boyledir tabi bilemicem onu.

yapmak istedigin seyi yapmak cok onemli, ben su an tamamen yapmak istedigim seyi yapiyorum. calisma saatleri de rahat, menajerim sabah 9-9.5 gibi ofisinde oluyor, ben de 9.5 - 10 arasi oluyorum ofiste. aksam da tam 8 saati tamamlicak sekilde 5.5 - 6 da cikiyorum. gelip teftis eden bisi eden yok zaten, toplanti falan yoksa eger (ha tabi outlook'taki rehberde ve office communicator'da away/online oldugun gozukuyo, o ayri). ama zaten yaptigin seyi seversen yapmak istiyosun yani.

imkanlar (dis doktoru dahil saglik sigortasi var en basitinden) ve maas da baya iyii. kafa dengi insan da cok, ogle yemeklerine tum takim gidiyoruz mesela genelde, 7-8 kisi. aksamlari guzel planlar falan yapiliyo, haftasonlari guzel zaten.

bi de mesela baska bi onemli nokta isin seni nasil gelistirdigi ve ilerlemene izin verip vermedigi, sirkette basamak yukselemiyosan gelecegi yoktur zaten o isin yani.

tanidigin uyum sorunu cekmis bence o ulkeye. bi de IT'de calismak keyifsiz bi is tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

liselileri böyle mühendisler konusunda çok gaza getirirler.

yok mühendisler kız bulamaz.
yok mezun olunca iş bulurlar direk.
yok mezun olunca bütün kızlar üzerlerine atlar.
yok kareli gömlek falan.

arkadaşlar, mühendis olunca böyle bir güruha girilmiyor. zaten genelde bu güruhtan olan adamlar (3. madde hariç) mühendislik seçiyor. siz onlardan biri değilseniz, bir değişim, mutasyon yok yani merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum sana ve yaşam stili konusundaki görüşlerine.Yani çok para var diye kalktı gitti hollandaya ama türkiyede 1/4 para alırkan daha mutlu daha çok seviyordu işini.

Aslında işin büyük kısmıda ne istediğini bilmek.Neyse konuyu odtü-sosyoloji konusunda tereddüt olan arkadaştan uzaklaştırmak istemiyorum bende ama kısaca böyle yani.Büyük okulda okumak insana büyük basamaklar atlatıyor ama istemediği bölümde okumak insanın hayattan zevk almasını engelliyor.Bu iki ayrım konusunda da hayatta ki amacın önemli işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...