Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Sensible

Öne çıkan mesajlar

şimdi bi farklı girecem konuya:

ben müslüman değilsem, çok farklı bir şeye inanıyorsam müslümanlıktan başka mesela, ben müzik dinlerken yandan camilerden gelen ezan sesleri benim dinlediğim müziği bastırıyorsa.. bu bastırma ayıp olmuyor da benim müzikle ezanın sesini bastırmam ayıp oluyor? hani çoğunluğun davranışı mı, önceden bize anlatıldığı için mi? nedir?

hayır dinlediğin müzikle başkasının namazını engellemezsin zaten, kılan kılar. zaten şu sıralarda, artık, insanlar saat kuruyorlar. zamanları belli.

ramazan davulcularına da hastayım bak, dayanamadım patladım. ulan neden uyandırıyorsun beni gecenin köründe, insanlar saat kuruyor artık arkadaşım. bi de gelip para istiyorsun benden. adama "ulan paso uyandırdın beni geceleri, vizeyi kaçırdım ben senin yüzünden" desem bön bön bakacak. puff iyi patladım ama, tutamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

çevremde namaz kılan biri olmadığı için böyle konuşuyor olabilirim tabi o da var.

hayır öyle bi adam olsa, namaz kılmadığı vakitler bile benim müziğimin sesinden ve bünyesinden rahatsız olacak. belli bir şey bu. o zaman ezan okunurken değil de, her türlü benim müzik açmam ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

mezarlik olayi oluye saygidir bir nevi

mezarlik gercegi diye bisey var

LALALA ne akdar egleniyoruz yada is guc gunluk hayat derken yaptigimiz isin sonunu unutuyoruz
hepimiz gunun birinde oraya gidicez
mezarlikta gule oynaya dolasan tipler goremessin

o kapidan iceri girince cunki gercek bir tokat gibi yuzunuze vurulur
toprak mezartasi ve o sessizlik

dinle alakasi yok bunun ataist bir insan (hatta en cok ataeistler) mezarliga girince urperir

cunki gormek ve ahtirlamak istemedigimiz seyi hatirlatip gozumuze sokar mezarliklar
kendilerine cok yakin insanalri ani kaybedenler ne dedigimi cok iyi anlarlar
hayatinda ani olumle tanismamis bir insana mezarlik koymaz o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalığı gümbürdeten bir tonla dinlenmiyorsa müzik neden günah olsun? Zaten inanmayan bir insan ezan bağırtısını günde bikaç kez çekmek zorunda kalıyor. Saygısını gösteriyor. Bir de kısık sesle dinlediği müzikten mi olacak?

Mezarlık konusuna gelince, insan neden mezarlıkta müzik dinlesin ki. İnsanlar sevdiklerini anmaya giderler oraya, eğlenmeye değil. Aklı başında hiç kimse dum tıs dum tıs mezarda şıkıdımlamaz sanırım. Mezarlığın önünden geçerken de şahinci krolar gibi gümbede güm güm müzik açılmaz doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

ölülerin müzikal ortak zevkleri oldugunu sanmıyorum.türkiyede sınırsız kuran okutulurken bir hristiyan mezarlığında çan sesi dışında çıt çıkmaz.

tamamiyle geride kalanların manevi huzur bulduğu yerlerdir mezarlar.insanın bir yakını öldüğünde kendini boşluğa düşürmemek bir şeyleri anmak için vardır mezar yerleri.böyle yerlerde müzik dinlememenin amacıda ölmüş yakınlarını anmaya gelen insanları rahatsız etmemektir.

yoksa mezarlığın yakınından geçerken müziği kapatmak tamamen takıntılı insan hareketi.

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 23:48 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

en kötüsü ezan okunurken birleşme halinde olmaktır...

+ulan ulan ULAN!!! naapcam lam ben.. bi sn kızım.. bi izin ver yahu! in in in in.. olm in diyorum.. taam şimdi devam edebiliriz
-ne yani televizyon mu bu!? kanal değiştirir gibi.. ben istemiyorum şimdi de.. hıh
+tanrııııımmm... hayııııırrrrrrrr.. neden beennn?

işte bu kötüdür..

ancak devam ederseniz de aklınız orada kalır..

-ee.. nooldu şimdi..
+aklım ezanda kaldı. cehennem tarifesinden kaç yazıyodur acep?
-ne kaç yazıyomuş?
+taksimetre.. yani günahmetre.. yani şimdi sayaç fıldır fıldır dönüyordur..
-sayaç fıldır fıldırdönüyordur da sen yavaşladın işte.. ben de onu diyorum
+dedim ya aklım ezanda kaldı.. kaç yazıyordur acep şimdi?
-offff...
+nooldu geldin mi?
-yok daral geldi!

işte bu sebepten ötürü kaliteli PVC doğrama çerçeveler ve kalın duvarlı evlerde oturmalı veya birleşme saatleri ezan okunmadığı saatlere alınmalı böylece kesintisiz çatır çatır yapabilirsiniz olayı.. ^_^

-acele et necla.. hemen gelmem lazım.. şimdi ne kaldı ki? okunacak bi kaç dakkaya
+ tomooom, hızlonoyorm şomdö
-hell yeah! [?!?]
Sosyal ağlarda paylaş

Takıntıyla ilgisi nedir?

Ben öyle gördüm öyle yapıyorum.Sen yapmazsın.Yapmayana kafir demio kimse.Yapanada takıntılı vs demek saçma olur

ben ezan okunurken kulaklık olmadan vs bangır bangır muzik dinliosam kısarım.Mezarlık yanından geçerkende kapatırım.

Ezan saatlerini bekleyip aaa ezan okunuo muziği kısmalıyım kapamalıyım demiyorum.Duyarsam ezanı kısarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...