Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 şimdi bi farklı girecem konuya: ben müslüman değilsem, çok farklı bir şeye inanıyorsam müslümanlıktan başka mesela, ben müzik dinlerken yandan camilerden gelen ezan sesleri benim dinlediğim müziği bastırıyorsa.. bu bastırma ayıp olmuyor da benim müzikle ezanın sesini bastırmam ayıp oluyor? hani çoğunluğun davranışı mı, önceden bize anlatıldığı için mi? nedir? hayır dinlediğin müzikle başkasının namazını engellemezsin zaten, kılan kılar. zaten şu sıralarda, artık, insanlar saat kuruyorlar. zamanları belli. ramazan davulcularına da hastayım bak, dayanamadım patladım. ulan neden uyandırıyorsun beni gecenin köründe, insanlar saat kuruyor artık arkadaşım. bi de gelip para istiyorsun benden. adama "ulan paso uyandırdın beni geceleri, vizeyi kaçırdım ben senin yüzünden" desem bön bön bakacak. puff iyi patladım ama, tutamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ramazan davulcularını bilemiyorum ama senin dinlediğin müzik seni birşey için çağırmıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 o müziği başka zamanda dinleyebilirsin.. en azından 5 dkka sonra... ezana saygın yoksa bari insanlara olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Günah olduğunu sanmıyorum ama çevrende birileri varsa saygıdan dinlememek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 çevremde namaz kılan biri olmadığı için böyle konuşuyor olabilirim tabi o da var. hayır öyle bi adam olsa, namaz kılmadığı vakitler bile benim müziğimin sesinden ve bünyesinden rahatsız olacak. belli bir şey bu. o zaman ezan okunurken değil de, her türlü benim müzik açmam ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ne alakası var laraken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ezan okunurken müziğin sesini kapamak nasıl örümcek kafalılık oluyo anlamadım ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 şu alakası var lucky: adam 24 saat satan, satan duymak zorunda mı? adam müslüman? e ezan bahane diyorum o yüzden. o adam varken bu müziğin sesini açmamalısın diyorum. bu alaka. [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 23:31 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 said: forgiver, 15 Temmuz 2007, Pazar - 22:48 tarihinde demis ki: mezarlıkta ölülerden önce orada bulunanları rahatsız etmemek önemli dale don dale diye ortama girersen olmaz abi koptum gittim yittim ahauha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ayrıca mezarlıkta yakının mezarı başında bişeyler okuyan insanlar da var. onlar rahatsız olmayacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 islamın "i"si ile bile ilgiliyse günahtır, bilmem nedir ama kimse inanmayana ya da başka türlü inanana saygı göstermez bu ülkede. saygı sadece islamın sunni mezhebinin bişelerine gösterilir. işte bunlar kendilerine demokrat diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 kavga bile çıkar o ortamda, o duygu anında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 mezarlik olayi oluye saygidir bir nevi mezarlik gercegi diye bisey var LALALA ne akdar egleniyoruz yada is guc gunluk hayat derken yaptigimiz isin sonunu unutuyoruz hepimiz gunun birinde oraya gidicez mezarlikta gule oynaya dolasan tipler goremessin o kapidan iceri girince cunki gercek bir tokat gibi yuzunuze vurulur toprak mezartasi ve o sessizlik dinle alakasi yok bunun ataist bir insan (hatta en cok ataeistler) mezarliga girince urperir cunki gormek ve ahtirlamak istemedigimiz seyi hatirlatip gozumuze sokar mezarliklar kendilerine cok yakin insanalri ani kaybedenler ne dedigimi cok iyi anlarlar hayatinda ani olumle tanismamis bir insana mezarlik koymaz o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 müzik dinlerken ezan okunmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 NE YANİ. ALLAHA İNANMIYORUM DİYE ZOMBİLERE DE Mİ İNANMAYACAĞIM? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ne kadar saçma sapan şey yazıldı yaa bence kilitlensin bu topiç.. bazılarının insanların dinlerine bile saygıları yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Lucky +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Ortalığı gümbürdeten bir tonla dinlenmiyorsa müzik neden günah olsun? Zaten inanmayan bir insan ezan bağırtısını günde bikaç kez çekmek zorunda kalıyor. Saygısını gösteriyor. Bir de kısık sesle dinlediği müzikten mi olacak? Mezarlık konusuna gelince, insan neden mezarlıkta müzik dinlesin ki. İnsanlar sevdiklerini anmaya giderler oraya, eğlenmeye değil. Aklı başında hiç kimse dum tıs dum tıs mezarda şıkıdımlamaz sanırım. Mezarlığın önünden geçerken de şahinci krolar gibi gümbede güm güm müzik açılmaz doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ölülerin müzikal ortak zevkleri oldugunu sanmıyorum.türkiyede sınırsız kuran okutulurken bir hristiyan mezarlığında çan sesi dışında çıt çıkmaz. tamamiyle geride kalanların manevi huzur bulduğu yerlerdir mezarlar.insanın bir yakını öldüğünde kendini boşluğa düşürmemek bir şeyleri anmak için vardır mezar yerleri.böyle yerlerde müzik dinlememenin amacıda ölmüş yakınlarını anmaya gelen insanları rahatsız etmemektir. yoksa mezarlığın yakınından geçerken müziği kapatmak tamamen takıntılı insan hareketi. [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 23:48 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ŞİKAYET BUTONU: [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 23:44 tarihinde, Chiptech tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 beyler biraz saygılı olalımmmmmmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Cidden tartışılması dahi gereksiz bi konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 en kötüsü ezan okunurken birleşme halinde olmaktır... +ulan ulan ULAN!!! naapcam lam ben.. bi sn kızım.. bi izin ver yahu! in in in in.. olm in diyorum.. taam şimdi devam edebiliriz -ne yani televizyon mu bu!? kanal değiştirir gibi.. ben istemiyorum şimdi de.. hıh +tanrııııımmm... hayııııırrrrrrrr.. neden beennn? işte bu kötüdür.. ancak devam ederseniz de aklınız orada kalır.. -ee.. nooldu şimdi.. +aklım ezanda kaldı. cehennem tarifesinden kaç yazıyodur acep? -ne kaç yazıyomuş? +taksimetre.. yani günahmetre.. yani şimdi sayaç fıldır fıldır dönüyordur.. -sayaç fıldır fıldırdönüyordur da sen yavaşladın işte.. ben de onu diyorum +dedim ya aklım ezanda kaldı.. kaç yazıyordur acep şimdi? -offff... +nooldu geldin mi? -yok daral geldi! işte bu sebepten ötürü kaliteli PVC doğrama çerçeveler ve kalın duvarlı evlerde oturmalı veya birleşme saatleri ezan okunmadığı saatlere alınmalı böylece kesintisiz çatır çatır yapabilirsiniz olayı.. ^_^ -acele et necla.. hemen gelmem lazım.. şimdi ne kaldı ki? okunacak bi kaç dakkaya + tomooom, hızlonoyorm şomdö -hell yeah! [?!?] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Takıntıyla ilgisi nedir? Ben öyle gördüm öyle yapıyorum.Sen yapmazsın.Yapmayana kafir demio kimse.Yapanada takıntılı vs demek saçma olur ben ezan okunurken kulaklık olmadan vs bangır bangır muzik dinliosam kısarım.Mezarlık yanından geçerkende kapatırım. Ezan saatlerini bekleyip aaa ezan okunuo muziği kısmalıyım kapamalıyım demiyorum.Duyarsam ezanı kısarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 yazılanları okumadım ama günah olması bana saçma geliyor. Sadece bildiğim kadarıyla ezan okunurken müzik saygısızlık olmasın diye dinlenmese daha ii olunur. Yinede ben genelde dinlrim =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar