Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Sensible

Öne çıkan mesajlar

putperest mekkelilerden biri medinede geziyormus

boole zenci olmaya calisan clubber abimiz acmis muzigi sonuna akdar up tis up tis omuzunda muzikseti ezan baslayinca iyicene acmis sesini
yakalamislar bunu peygambere getirmisler peygamberimiz ayiptir yahu insanlar ibadete gidicek senin muzigin yuzunden kacirdilar namaz saatini saygisizlik yapma demis
hz ebubekir yakalamis demis bak genc daha saat icat olmadi ayip oluyor insanlar ibadet saatini bu sekilde takip edebiliyor ancak o yuzden kol saati kesfedilene kadar ezan okunurken sessiz ol ha IPod a laf yok o senin kulaginda baskasini etkilemez demis

o yzuden bangir bangir muzik dinlemek caiz degildir ancak ipodla dinleyin muhterem cemaaat
caamiye ipod alicaktik paramiz yok diyoruz siz gideysunuz cocukalriniza veriysinuz langirt oynayler pilardaya gidiyler

ayip ula
Sosyal ağlarda paylaş

kaynaksiz, desteksiz, tamamen kutsal gorulen birseyi daha da kutsal yapma cabasi o kadar. dinen de bilimsel olarak da mezarlikta duran sadece insandan geri kalanlar. neye nasil saygi gosteriliyor muzigi kapatarak onu anlamadim. hadi onu da gectim muzik neden saygisizlik oluyor.

bi de su var http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk%C3%A7e_Ezan
Sosyal ağlarda paylaş

Başkalarının ezanı duymasını engelleyecek şekilde müzik dinlemek, günahtan ziyade, saygısızlıktır bence. Ha ama takarsın kulaklığını, kendi halinde dinlersin -sokaktayken- ona kimsenin bir şey söylemeye hakkı yoktur.

Mezarlık yakınındayken de, saygı gereği dinlemem. Sonuçta orada yatan benim bir yakınım olsa dinlemeyeceğimden, bir başkasının yakını olduğundan dinlemem.

Kişisel düşüncelerim tabii bunlar, kalkıp birisi mezarlığın içindeyken müzik dinlerse de kimsenin "Ne yapıyosun birader sen?" demeye hakkı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

başkalarının duymasını engellemek veya engellememek de değil mesele. tabi kasıtlı olarak "patlatıcam ulan hoparlörleri, bastırıcam sizin sesinizi" gibi bir niyet istisna. bu kincilik falan olabilir ancak.

ezan esnasında müziğin kısılmasının sebebi kişinin tamamen kendisiyle ilgilidir. müslümanlar ezanı dinlemenin kalplerine huzur verdiğine inanır. yani kişi ezanı dizlemek için müziği kısar. başkaları için değil kendisi için. başkaları dinleyebilir diye kısmak da saygı meselesidir. kısmamak olsa olsa ayıp olur, günah değil.

mezarlık yanından geçerken kısma meselesi de benzer biçimde. müslümanlığa göre mezarlık yanından geçerken orada yatanların ruhları için dua etmek makbuldür (şart değil). o yüzden mezarlık yanından geçerken dua edebilmek için müzik sesi kısılır. dua etmeyen insan kıssa da kısmasa da orada yatanlar için herhangi bir durum sözkonusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ezan okurken müzik dinlemek günah değil diye biliyorum. Günah olan, ezan sesini başkalarının duymasını engelleyeceği kadar yüksek ses çıkarmaktır diye biliyorum. Ama benim sözüme güvenip bişey yapmayın, ben böyle biliyorum ama sonuçta bi din adamı değilim :) Din üzerine ilim yapmış insanlara sormak daha doğru olur..

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 22:34 tarihinde, zgrw tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

burada baska bir sorun var ki ezan ın ses tonunun yüksekligi.evet insanlar ezanın duyulmasını engellememeli ancak ezanda insanların yaşantısını engellememeli.benim icin bir sorun yok hosuma gider bana sabaha karsı olan ozellıkle cok hostur ancak etkılenen ınsanlar olabılır toplumun her kesimi dusunulmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

mezarlıkta ölülerden önce orada bulunanları rahatsız etmemek önemli
dale don dale diye ortama girersen olmaz
bi de nasıl giriliyor o da ayrı, araba yolu mu var, kulaklıklar dışarıya ne kadar ses verebilir, rapçiler omzunda teyp mezarlığa mı dalıyor
zaten insan ölünce huzur ister herhalde ses etme yeter; hayatla bağlantısı kesilmiş adama müslüm dinletsen ne farketcek oynak bişeyler olsa ne olcak, ölüdür deyip geçmemek lazım

ezanı da dinlemek isteyen müziği kapar duymaya çalışır.
yüksek desibellerde müzk dinlemenin zaten normal zamanlarda da yapılmaması lazım, hadi ezan dinlemek istemeyen biri de olsa 3-4 dk sabreder biter ama ses sisteminin sınırlarını zorlayan 939298383 tane mp3 ü olanların bunu ne kadar sürdüreceği bellii olmaz, ortaya küfredince sesi kısılır o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yakın civarda 3 tane cami var.uzak denebilcek kadar olanları saymıyorum

Hepsininde farkli zamanlarda baslamasi durumu var ayrica, ki genelde oyle olur, dinlemek isteyen birinin bile dinleyebildigini sanmiyorum ben.

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 22:51 tarihinde, Marl0_on tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...