Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens ve gözlerim (kızarma)


Sensible

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 6-7 aydır lens kullanıyorum. Dün göz damarlarımın oldukça kırmızı bir şekilde ortaya çıktığını gördüm ve göz bebeğinin hemen kenarında kırmızı yuvarlak bir leke var(bugün azalmış). Sağ gözüm biraz ağrıyor ve biraz yaşarıyor.
Sizce buna lens mi sebep oldu? Nedir bu? Ve doktora gitsem mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen 2 yıldır lens kullanıyorum ve eğer lenslerin renkli değilse (çünkü sadece renkli lensler günde max 8 saat takılabiliyor) günde 12 saati geçmediğin ve lens temizliğine önem verdiğin sürece alerin falan yoksa sorun olmaz.

Lenslerde kuraldır bu; herhangi bi kızarıklık, kaşıntı ya da beklenmedik bi durum olduğunda lensi çıkarman gerekir. Bir de lensin süresi geçince takmican lensi =) Bi kaç gün lensi takma suyunda dursun. Sonra tekrar tak eğer hala acı vs. varsa doktora gidersin.

Lens konusunda cidden dikkatli olmak lazım ya bnm teyzem bu yüzden kör kalıyordu az kalsın. 6 ay boyunca gözünden iğne oldu ve 1000de 1 kurtarılabilicek bi vakaya dönüştü gözleri. Onunda böyle gözleri kızarmıştı ama lensi çıkarmamıstı ertesi sabah bi kalktı gözün siyah kısmı yoktu tamamen beyazdı gözleri o_O Hatta onu 6 ay hastanede yatırıp tedavi eden doktor çok zor bişe yaptığı için türkiye çapında ödül falan aldı. Aman diim dikkatli olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gözdeki kırmızılılıklar genelde kullanım süresinin sonuna yaklaşmış veya geçmiş lensleri takmaya devam edince oluyor
bi de yazın daha çabuk kuruyor, o şekilde gözde kalması da etken olabilir
eğer ciddi bir problem değilse muhtemelen lens taktığından beri ilk defa aynada gözlerine dikkat etmişsindir
aynaya lensi gözüne yerleştirmek için baktığından, gözde kızarıklı var mı yok mu aklına gelmiyor insanın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 yıldır lens kullanan biri olarak %50 keratitsin canım. Bende de 3 kere aynı şekilde baş gösterdi Herbirindede keratit tanısı koyuldu. keratit saydam tabakada yer alan kızarıklı ufak ufak iltihaplanmalar En kısa zamanda göz doktoruna git derim ben

Hatta bugün lazer kontrolü için gittim doktora tekrardan bir keratit tanısı koyuldu:) sırf o yüzden o gözüme en son çıkan lasic(yada onun gibi yazılan bişeydi) sistemini uygulayamayacaklarını öğrendim
hatta ve hatta bu kadar uzun lens kullanmama bağlı kalıcı göz kuruluğu ortaya çıkmış bende:/

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:52 tarihinde, demorah tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet aslında gözlük takmak gerekiyor ama alışamadımki bir türlü:/ Benim şöyle bir durumum var bir gözümün numarası 7 bir diğeri 3 Gözlük takınca biri küçülüp boncuk gibi kalıyor diğeride yarı boyutuna iniyor Böyle oluncada gözlük takmaya pek isteğim kalmıyor:)

Dayanabiliceksen gözlükle dayan göz numaranı takip et Eğer bir buçuk senedir değişmiyorsa numaran doğru işini iyi bilen bir lazerciye git derim ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lens düzgün kullanılırsa çok yararlı ama en ufak sorumsuzlukta ciddi sorunlar oluşturabilecek birşey. o kızarıklık genelde lensle uyuduğunda ya da çok uzun süre gözünde kaldığında oluyor. özellikle bilgisayar oynuyosan hele dikkat isteyen bişeyler oynuyorsan bi süre sonra gözünü çok az kırpmaya başlıyosun göz kuruyor lens zarar vermeye başlıyor. o yüzden özellikle eve girer girmez lensimi çıkarırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 4-5 yıldır aktif olarak lens kullanıyorum. az sonra söyleyeceklerim için, doğrusunu yaptığımı falan iddia etmiyorum yanlış anlayıp saldırıya geçmeyin hemen.

16 yaşımdan beri lens kullanıyorum gözlük takmaktan nefret ettiğim için. zaten küçük yaşlarda gözlük takmak burunda kemer oluşturuyor. neyse ilk bir senemi lenslerimi düzenli olarak her gece çıkarıp her sabah tekrar takmak suretiyle kullandım. ama üşengeçliğim tavan yaptığından son 4 senenin geneline yayarsak lensleri gözümden ancak 1-2 aylık periyodlarda çıkarıyorum. çok nadiren gözüme batar lens, o zaman çıkarırım. gözüm kızarır, ışığa duyarlılaşır, o zaman çıkarırım. yoksa lens falan çıkarmam. ha bana şöyle bir geri dönüşü olma ihtimali yüksek, lazer ameliyatlarda göz kapağının iç kısmında lensten kaynaklı çizikler varsa ameliyat olamıyorsunuz. sanırım doktora bi kaç gün içerisinde gittiğimde bu cevabı alıcam. dünyada lensini benim kadar pis kullanan kimse yoktur sanırım. bazen teki düşüyor tek lensle 1 ay takılıyorum falan. gözlerimle ilgili allaha sonsuz şükürler olsun ki sorun yaşamadım henüz.

neyse. söyleyeceğim şu ki. hiç bir problem yaşamazsın. lensini çıkar 4-5 gün takma. hatta bu süreçte gözlük de kullanma ki gözlerin dinlensin. her türlü mercek gözü yoruyor. hem lensleri çıkarıp 4-5 gün takmazsan, 6. gün taktığında net görmenin ne kadar güzel bir şey olduğunun farkına varırsın. güzel bir his. arada yaşıyorum =P

not: lenslerinizi düzenli olarak çıkarınız. göz önemli bir organdır yazık edersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...