Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Yaklaşık 6-7 aydır lens kullanıyorum. Dün göz damarlarımın oldukça kırmızı bir şekilde ortaya çıktığını gördüm ve göz bebeğinin hemen kenarında kırmızı yuvarlak bir leke var(bugün azalmış). Sağ gözüm biraz ağrıyor ve biraz yaşarıyor. Sizce buna lens mi sebep oldu? Nedir bu? Ve doktora gitsem mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 bi lenslerini çıkarıp gözlüklerle dolaş,kızarıklık ve ağrı devam ederse doktora gidersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 lensle uyumuyorsan bir sorun olmaması lazım. doktora görün bi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 lens alerjisi başlamış olabilir ya da lensinin tarihi geçmiştir ya da günde 8 saatten fazla takıyorsundur ondan olmuştur ya da iyi temizlenmemiştir lens valla bu liste uzar gider bi kontrol et bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 bilgisayar başında otururken çok lens takma.. kuruluk yapıyor fazlaca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 8 saatten fazla takmamak mı lazım?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 öyle bir sınırlama yok da yorar tabi gözü belli bir yerden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 *öyle bi sınırlama yok* pardon doktor bey var tabi olmaz mı? 3 ayda bir göz kontrolüne giderim ve her seferinde ısrarla söyler doktor 8 saati geçirmemeye çalış diye tabi can doğrusunu biliyordur göz doktoru ne bilcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 yani ben de gidiyorum 10 saate kadar takabilirsin dedi. gayet de takıyorum bir şey olmuyor. bişi biliyoruz da konuşuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 doktora kesin git. göz bu boru değil. bişe olursa abooo yani.. alerji falan olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 ne demiş? 10 saate kadar takabilirsin demekki saat sınırlaması varmış di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 öyle bir sınırlamadan kasıt 8 saat. ayy tamam nese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 benim doktorum 8 saat dedi napıyım? çingeneyim bilirsin can =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 bilirim bilirim. : ). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 şahsen 2 yıldır lens kullanıyorum ve eğer lenslerin renkli değilse (çünkü sadece renkli lensler günde max 8 saat takılabiliyor) günde 12 saati geçmediğin ve lens temizliğine önem verdiğin sürece alerin falan yoksa sorun olmaz. Lenslerde kuraldır bu; herhangi bi kızarıklık, kaşıntı ya da beklenmedik bi durum olduğunda lensi çıkarman gerekir. Bir de lensin süresi geçince takmican lensi =) Bi kaç gün lensi takma suyunda dursun. Sonra tekrar tak eğer hala acı vs. varsa doktora gidersin. Lens konusunda cidden dikkatli olmak lazım ya bnm teyzem bu yüzden kör kalıyordu az kalsın. 6 ay boyunca gözünden iğne oldu ve 1000de 1 kurtarılabilicek bi vakaya dönüştü gözleri. Onunda böyle gözleri kızarmıştı ama lensi çıkarmamıstı ertesi sabah bi kalktı gözün siyah kısmı yoktu tamamen beyazdı gözleri o_O Hatta onu 6 ay hastanede yatırıp tedavi eden doktor çok zor bişe yaptığı için türkiye çapında ödül falan aldı. Aman diim dikkatli olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 öyle ya da böyle bu lenslerde bi sınırlama var sen git doktora sor göz bu kulaktan dolma bilgilere gelmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Yahu bu lens harbiden bu kadar önemli mi ? Herkes takiyor, cikariyor.. Valla 28.yy filmlerine döndük.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 gözdeki kırmızılılıklar genelde kullanım süresinin sonuna yaklaşmış veya geçmiş lensleri takmaya devam edince oluyor bi de yazın daha çabuk kuruyor, o şekilde gözde kalması da etken olabilir eğer ciddi bir problem değilse muhtemelen lens taktığından beri ilk defa aynada gözlerine dikkat etmişsindir aynaya lensi gözüne yerleştirmek için baktığından, gözde kızarıklı var mı yok mu aklına gelmiyor insanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demorah Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 6 yıldır lens kullanan biri olarak %50 keratitsin canım. Bende de 3 kere aynı şekilde baş gösterdi Herbirindede keratit tanısı koyuldu. keratit saydam tabakada yer alan kızarıklı ufak ufak iltihaplanmalar En kısa zamanda göz doktoruna git derim ben Hatta bugün lazer kontrolü için gittim doktora tekrardan bir keratit tanısı koyuldu:) sırf o yüzden o gözüme en son çıkan lasic(yada onun gibi yazılan bişeydi) sistemini uygulayamayacaklarını öğrendim hatta ve hatta bu kadar uzun lens kullanmama bağlı kalıcı göz kuruluğu ortaya çıkmış bende:/ [ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:52 tarihinde, demorah tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 aslında gözlüğe alışmak gerekiyor yaw,ben de lens alayım almayayım mı geçiriyorum devamlı içimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demorah Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 evet aslında gözlük takmak gerekiyor ama alışamadımki bir türlü:/ Benim şöyle bir durumum var bir gözümün numarası 7 bir diğeri 3 Gözlük takınca biri küçülüp boncuk gibi kalıyor diğeride yarı boyutuna iniyor Böyle oluncada gözlük takmaya pek isteğim kalmıyor:) Dayanabiliceksen gözlükle dayan göz numaranı takip et Eğer bir buçuk senedir değişmiyorsa numaran doğru işini iyi bilen bir lazerciye git derim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 lens düzgün kullanılırsa çok yararlı ama en ufak sorumsuzlukta ciddi sorunlar oluşturabilecek birşey. o kızarıklık genelde lensle uyuduğunda ya da çok uzun süre gözünde kaldığında oluyor. özellikle bilgisayar oynuyosan hele dikkat isteyen bişeyler oynuyorsan bi süre sonra gözünü çok az kırpmaya başlıyosun göz kuruyor lens zarar vermeye başlıyor. o yüzden özellikle eve girer girmez lensimi çıkarırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 solüsyon olarak solo care aqua bi de dünya göz hastanesine gitmeye basladıgımdan beri verdikleri lensler sayesinde cok rahat ettim bnm de gözlerm çok hassastır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
IsAbeLLa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 ben 4 5 yıldır kullanıyorum her türlü sorunu da yaşadım.muhtemelen mikrop kapmıştır.istersen bir görün ama geçer geçer=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 ben de 4-5 yıldır aktif olarak lens kullanıyorum. az sonra söyleyeceklerim için, doğrusunu yaptığımı falan iddia etmiyorum yanlış anlayıp saldırıya geçmeyin hemen. 16 yaşımdan beri lens kullanıyorum gözlük takmaktan nefret ettiğim için. zaten küçük yaşlarda gözlük takmak burunda kemer oluşturuyor. neyse ilk bir senemi lenslerimi düzenli olarak her gece çıkarıp her sabah tekrar takmak suretiyle kullandım. ama üşengeçliğim tavan yaptığından son 4 senenin geneline yayarsak lensleri gözümden ancak 1-2 aylık periyodlarda çıkarıyorum. çok nadiren gözüme batar lens, o zaman çıkarırım. gözüm kızarır, ışığa duyarlılaşır, o zaman çıkarırım. yoksa lens falan çıkarmam. ha bana şöyle bir geri dönüşü olma ihtimali yüksek, lazer ameliyatlarda göz kapağının iç kısmında lensten kaynaklı çizikler varsa ameliyat olamıyorsunuz. sanırım doktora bi kaç gün içerisinde gittiğimde bu cevabı alıcam. dünyada lensini benim kadar pis kullanan kimse yoktur sanırım. bazen teki düşüyor tek lensle 1 ay takılıyorum falan. gözlerimle ilgili allaha sonsuz şükürler olsun ki sorun yaşamadım henüz. neyse. söyleyeceğim şu ki. hiç bir problem yaşamazsın. lensini çıkar 4-5 gün takma. hatta bu süreçte gözlük de kullanma ki gözlerin dinlensin. her türlü mercek gözü yoruyor. hem lensleri çıkarıp 4-5 gün takmazsan, 6. gün taktığında net görmenin ne kadar güzel bir şey olduğunun farkına varırsın. güzel bir his. arada yaşıyorum =P not: lenslerinizi düzenli olarak çıkarınız. göz önemli bir organdır yazık edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar