Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Evet çok özgür bir ülkede yaşıyoruz. O kadar özgür ki.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 @Passanger: Hayır, demek istediğim 11 sayfa tartışılacak birşeyi yok bu konunun. Sadece önümüze atılmış bir yem diyorum, bazı şeyleri unutturmak için. Kimseye asosyal ve düşünmekten yoksun demedim yanlış anlaşılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 ama öyle bir girmişsin ki sanki patide hiç siyaset konuşulmaz bu konuda çoştuk. Patide ülkenin her sorunu konuşulur neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 yanlış anlaşıldım sanırım biraz. Bu konuya sadece fazla eğimli olduğumuzu, daha somut konuları da tartışmamız gerektiğini söyledim sadece. Sorunumuz o kadar çok fazlayken tek bir konuya takılmanın yanlış olduğu düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Acayip tarflı tartışıyorsunuz. Gören sanki patinin yarısı siyasi devrim yapmaya çalışan gericiler falan sanacak. Abuk subuk resimler falan. İnsanlar istedikleri gibi giyinir, takınır. Demokrasinin gerektirdigi seydir bu. Demokrasiyi koruyacaz derken böyle özgürlükler ksısıtlanırsa kendi demokrasinle çelişiyorsun. Bu kadar basit. Var mı bunun karşı tezi? Başka bir konudan bahsetmeyin, verecekseniz şunun cevabını verin vallahi bırakıp gidicem eyvallah deyip topic'i. Anlamıyorum neden dindar insanlarla dindar olmayanlar beraber yaşayamıyor bu kadar mı batar başka bir insanın dini sembolü ya? [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 01:47 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 her seferinde ben bırakıp gidiyorum ama dayanamayıp geri dönüyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Az önce gazeteye göz atarken bu konu hakkında bi haber gördüm aynen yazıyorum.. Türbanlı Türk Kızı TİME'a Kapak Oldu Dünyanın en saygın dergilerinden TİME , Avrupa baskısında Mine Karakaş adlı türbanlı bir genç kızın fotoğrafını kapaktan ''Türkiyenin İkilemi'' başlığıyla yayınladı. ''Türkiye'deki Büyük Bölünme'' başlıklı makale de , son dönemde yaşanan kutuplaşma , Türklerin ağzından anlatılıyor. Makalede , Gül'ün cumhurbaşkanlığının Türk ordusu tarafından engelendiği idda ediliyor.. Haberin gerisi milliyette :)))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Ahah gene başladılar demokrasi diye.. Yazık ya.. [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 01:53 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 herkesin birbirini tanıdığı küçük bir kasabada yaşıyorsun. buzdolabın var. hırsız çalmasın diye sigortalıyorsun. sigortaya her gün delicesine para ödüyorsun. yetmiyor, bu sigortaya rağmen, alarmlarla kilitlerle koruyorsun buzdolabını. öyle ki, parasızlıktan dolabın boş kalıyor, fatura ödenmediği için elektrik kesiliyor, dolabını tamir ettirmiyorsun. dolabın çürüyor, dökülüyor. hiç gelmemiş bir hırsızı suçluyorsun. işte bu, türkiyenin durumundan, çok daha mantıklı bir durumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 xunn, rejimlerin kendini korumak icin ihtiyac duydugu bazi kisitlamalar vardir. demokrasi ve ozgurluk kavramlari da var olmalarini bu kisitlamalara borcludurlar. herkesin ozgurlugu utopik bir dusuncedir, illa bir kesim diger kesimi kontrol altina almaya calisir. iran kapilari acik sonuc olarak, burasi turkiye. bir iran devrimini ve asiri dinci hareketleri incelemeni oneririm xunn sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet lütfen iran devrimini inceleyin, nasıl adalet yoksunu ve halkı sömüren şah rejimi totaliter takılıp kendi sonunu hazırlamış, türkiye'nin darbe şakşakçısı kesimiyle benzerliği var mıymış bir bakın. sonra da oturun düşünün: türkiye'nin tehditlerine çözümün darbe mi yoksa demokrasi, güçlü ekonomi ve adalet sistemi mi olduğu sorusuna cevap bulun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 oyle bir anlatmissin ki sam, dna sarmali gibi masallah. adil düzen diyenleri de gordu bu ulke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 dela'cım dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı oldu biraz bu dediğin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet anlatmisin yerine kivirmisin diycektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 izah et istersen biraz, neyi kıvırmışım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 said: evet lütfen iran devrimini inceleyin, nasıl adalet yoksunu ve halkı sömüren şah rejimi totaliter takılıp kendi sonunu hazırlamış, türkiye'nin darbe şakşakçısı kesimiyle benzerliği var mıymış bir bakın. sonra da oturun düşünün: türkiye'nin tehditlerine çözümün darbe mi yoksa demokrasi, güçlü ekonomi ve adalet sistemi mi olduğu sorusuna cevap bulun. mesaj bu. iran devrimini orneklemem gelisiminden dolayiydi, totaliter sah rejimini savunmuyorum burda. yapilanma, gelisim ve uygulamaydi kastim. darbe saksakcisi kesime gelince, iktidara geldigi icin istedigi gibi at kosturan bir hukumetin devletin tepesine gecmisinde bir cok ve herkesin bildigi falsosu olan isimleri cikarmak istemesine karsi bir tepkiydi. burda konuyu baska yone cekme amacin oldukca acik. guclu ekonomi dedigin, yurt disindaki guc odaklarinin destegini cektigi anda sarsilacak bir ekonomi. ozellestirmedeki yanlislari ile ulkenin gununu kurtarmis gibi gozukup ilersini yok eden bir politikanin sonuclari. adalet sistemine diyecek yok. demokrasi, carpitilmis bir demokrasi kavrami senin savundugun. art niyetli kisilerin art niyetsiz kisiler uzerinden yaptigi, saf ve temiz olmasi gereken ve genele vuruldugunda oyle olan inanclari uzerinden oynanan manipulatif oyunlar. din ve siyaset ayriysa bu dunyadaki cogu rejimde, bir sebebi var. bunun karsisinda, bu dinci kesime goz yummak istemeyenleri somuren partilere de diyecek yok. o ayri olarak vurgulanmis ama denize dusen yilana sariliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet iran devrimine bakıyoruz aynen, sonuçta sen söyledin ondan ibret almamızı: devletleştirme ekonomisi, olmayan demokrasi, hükümetin keyfe keder görevden alınması, şaha aykırı görüşler ileri sürenlerin hapse tıkılması -----------> devrim. devrimler durduk yerde olmazlar, mayalanması için kültür gerekir. bu kültür de iran'da bu saydıklarımdı. şimdi türkiye'de aynı şeyleri bir kesim yapmaya çalışıyor rejim kurtaracağım diye ama farkında değiller ki kaş yaparken göz çıkarıyorlar aslında. said: iktidara geldigi icin istedigi gibi at kosturan bir hukumetin devletin tepesine gecmisinde bir cok ve herkesin bildigi falsosu olan isimleri cikarmak istemesine karsi bir tepkiydi hukuk devletinden dem vuruluyor hergün, kanuna aykırıysa mahkemesi var savcısı var ülkenin. vatandaşı da var bunlara başvuracak. derebeylik değil burası aristokratlar dikte etsin ne doğru ne yanlış. said: guclu ekonomi dedigin, yurt disindaki guc odaklarinin destegini cektigi anda sarsilacak bir ekonomi. zellestirmedeki yanlislari ile ulkenin gununu kurtarmis gibi gozukup ilersini yok eden bir politikanin sonuclari. evet mesela çin gibi yurtdışından milyarlarca dolar yatırım toplayıp bizim devletçi, yabancı sermaye düşmanı türkiye gibi ülkelerin anasını ağlatan bir ülke ekonomisi. 15 yıl öncesinin komünistleri fabrikalarını bize satarken bütün dünya yanlış biz doğruyuz. hakiki komünist bir ülke olsaydık da sovyetler çökünce biz de yıkılsaydık bugün kesinlikle daha güçlü bir ekonomimiz olurdu, kendimizi kandırmazdık en azından kitleri savuşturur kurtulurduk belimizi büken yüklerden. said: demokrasi, carpitilmis bir demokrasi kavrami senin savundugun. art niyetli kisilerin art niyetsiz kisiler uzerinden yaptigi, saf ve temiz olmasi gereken ve genele vuruldugunda oyle olan inanclari uzerinden oynanan manipulatif oyunlar. demokrasinin çarpığı çurpuğu olmaz, sandığa gider oyunu atarsın. senin partin seçilmezse oturursun 5 yıl beklersin, darbe çağrısı yapmazsın. ilkokul bahçelerinde bırakılması lazım mızıkçılığın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 sam'e bir alkış. güzel yazmış. bu seviyede kişilerin olduğunu görmek güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 bu başlıkta yada başka bir başlıkta iran da devrim önces, ve devrim sonrasını gösteren resimler vardı. onlardan da ibret almamalıysak ....yok artık! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet cidden ibret almak lazım, ilerici diye geçinenlerin aslında nasıl gericiliğe en büyük desteği verdiklerini görebilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 iran devriminde solcular ve dinciler birleşip şahı yıktılar, amaçları ülkeyi ileriye götürmekti. ama sonra solcular dincilerin ihanetine uğradı ve öldürüldü. ülke bu hale geldi. tamam iran devrimi konusunda bir otorite değilim, ama bildiğim (kısa özet) bu [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 06:25 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 06:25 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ülke 'herşeyi halktan daha iyi bilen' bir kesim tarafından keyfine göre yönetiliyordu, bunun sonucunda devrim için ortam doğdu. türkiye olarak bunun olmasına izin vermemeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 benim demek istediğim senin "iran devrimininin nesinden ibret alıcaz" tarzı lafın yanlış. Orası neymiş ne olmuş ortada. Bu ülke iran gibi islam ülkesi olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 abi zaten demokrtatik bir ülkede devrim utanc verici birşey ya düşünsenize laik demokratik bi ülkede devrim allahım rezilliğin daniskası ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 said: evet mesela çin gibi yurtdışından milyarlarca dolar yatırım toplayıp bizim devletçi, yabancı sermaye düşmanı türkiye gibi ülkelerin anasını ağlatan bir ülke ekonomisi. 15 yıl öncesinin komünistleri fabrikalarını bize satarken bütün dünya yanlış biz doğruyuz. hakiki komünist bir ülke olsaydık da sovyetler çökünce biz de yıkılsaydık bugün kesinlikle daha güçlü bir ekonomimiz olurdu, kendimizi kandırmazdık en azından kitleri savuşturur kurtulurduk belimizi büken yüklerden. Buradan senin zihniyetin apaçık ortay çıkıyor sam. Senin kurtulma dediğin şey devletin milletin malını 3 kuruşa eşe dosta peşkeş çekme olmuş. Bu işletmeleri düzeltsene. Kendin çalıştırsana. Ha iş yapanları eşe dosta satmak daha mı yaralı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar