Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dün iki ilginç şey gördüm. Biri kötüyken diğeri iyiydi.

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Dün iki ilginç şey gördüm. Biri çok kötüyken diğeri epey iyiydi. Önce iyi olan:

Aşağıdaki kediye yemek verdim - ağzına alıp götürmeye başladı - yavrusu vardır, yerlerini öğreneyim su falan götürürüm sonra diye izledim kediyi. Yavrusuna götürmüyormuş - hamile bir dişiye götürüyormuş(kendisi de dişi). Kala kaldım öylecene.

Kötü olanı çok kötü ama; on yaşında bir kız çoçuğu düşünün, ailesi evinin 3 bina ötesindeki kuran kursuna yolluyor bunu, sonra kuran hocası aileden kızın yatılı kalmasını istiyor - evi üç bina ötede olmasına rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yazmamışım, kız şu an yatılı kalıyor kursta. Sadece haftasonları ailesini görmesine izin veriyorlar. Okullar açılana kadar böyle devam edecekmiş. Başını da kapatmış çocuk. Ve ailesi bunu övünerek anlattı ziyarete gittiğin akrabanın evinde.

[ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 12:20 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ne ki :)

yaşıtlarım arasında bilerek veya kazara "abiler"e gitmiş 100 kişi varsa 1-2 sini kendi benliğini ve düşüncelerini kaybetmemiş şekilde bulabildim. beyni yıkanan diğer 98 kişinin arasında ne okumuş kültürlü bilgili ne solcu adamlar vardı şimdi bakıyorum hepsi akepeye oy verecez diyor, sakallı suratlarıyla bana..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Birkeresinde beni de götürmüşlerdi abilere bir kaç arkadaşım. Önce ders çalıştık, sonra onlar namaza gitti, ben kitap okudum, onlar sohbete gitti, ben kitap okudum. Akşam inanılmaz yağlı ve ağır bir yemek verdiler önüme(zeytinyağından başka yağ kullanmadığımdan bana ağır gelmiş olabilir), neyse yedim, onlar bilmemne namazını beklemeye sohbete gittiler, ben yattım uyudum. Gece bir sürü kabus gördüm; ben yediğim yemeğe yordum onlar Tanrı gönderiyor dediler, ''eyi...'' dedim, dışarı çıktım, yüzümü kasıp köşeye kadar yürüdüm, sonra herkes dönüp bana baktı - biraz fazla ses çıkarmışım gülerken.
Sosyal ağlarda paylaş

Dinim islamiyet, müslümanım ben diyorsan alacaksın eline Kur'an-ı Kerim'i okuyacaksın. Türkçe isterim, arapça bilmem dersen tefsirlerini alıp okuyacaksın. Alacak paran mı olmadı ? Açıp internetten bakacaksın bu sefer. Okuyamıyor musun (var ya hani böyle okuyamam edemem ben sıkılıyorum diyen özürlüler) ? mp3'lerini indirip dinleyeceksin o zaman.

Madem ki inanıyorsun, yapacaksın bunu. Bir Allah var bu konuda bir de sen. Arada başka kimse yok. Abiymiş ablaymış hacıymış hocaymış giremez kimse araya. Yol gösteremez sana bu konuda başka kimse. Herkes ne anlarsa onu empoze eder çünkü. Orada anlatılmak istenen herkese farklı gelir çünkü.

En fazla ne yaparsın ? Okuduktan sonra gidip edersin sohbetini. En kıt kafalının bile anlayabileceği kadar basit bir mantık bu ama inatla tersi yapılıyor. Bu noktada belli oluyor ki amaç kesinlikle dini öğrenmek, dinin gereğini yerine getirmek değil. Şeriat nerede, tarikat nerede diyenler -işlerine geliyorsa tabi- kafalarını çevirip bir baksınlar bu mekanlara. Çok rahat görürler böylece ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...