Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kabadayi

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Abi güzel filmmiş de şöyle söylenio..

Hani kurtlar vadisinin filminden; dizisinden sonra çok daha müthiş bişey beklenmiş ya.. Aynı bunda da fragmanı görünce, sitesine girince falan coşuosunuz ama film o kadar da aman aman diğil diolar.

Bi de ne nipplemış aq :D.
Slat said:
Kime sorsam film nasıldı diye "abi sütyen giymio karı asdhajdjks"..
Aynen ya :D.
Sosyal ağlarda paylaş

2 meme ucu görmek için gideceklere "Pars" ı tavsiye ederim B)

Şener Şen ve Rasim Öztekin...Çok başarılılar...Kenan'a uyuz olurdum 2 kat arttı uyuzluğum :D onun dışında zaten mafya filmi değildi mesaj verilen bir film bence türk filimleri için başarılı bir derecede ha daha iyi olamazmıydı olabilirdi ama yinede tam puan.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamında spoiler olabilir.

Çevremdeki yorumlara bakıyorum, ve görünüşe göre filmi beğenmeyen bir tek ben varım.

Birkaç parça olarak bakacağım filme:

1-) Senaryo

Filmin en güçlü olduğu yer, belki de tek güçlü olduğu yer senaryosu. Bazı klişeler var, fotoğrafla hafıza tazeleme gibi Memento esintileri var (bilinçli yapılıp yapılmadıkları sorgulanabilir; bana bilinçli degilmiş gibi geldi); ama genel anlamda verdiği senaryo bir derece kabul edilebilir geldi bana.

2-) Oyunculuk

Otur, sıfır. Buna Şener Şen'i de katıyorum (ki taşlanacağım bunun için, biliyorum) ve şunu söylüyorum: Filmde vasatın üstüne çıkan sadece birkaç kişi var. Şener Şen ve Rasim Öztekin (Sürmeli) bunlar arasında sayılabilir; geriye kalan oyunculuklar ise cidden çok kötü. Benim Şener Şen'e olan güvenim sonsuz, o yüzden düşünmeden de edemiyorum, acaba oyunculuğun kötü olması oyuncuların kötü olmasından değil de yönetimin kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? "Racon" tayfası denilen tayfadaki oyuncuların hepsi başarılı sayılabilecek kişiler, Kenan İmirzalıoğlu genelde vasatın üstünde bir performans sergileyebiliyor ama bu filmde herkes yapmacık, herkesin üstünde "Ben Rol Yapıyorum" tabelası var. Bir yerde yanlışlık var, orası kesin.

3-) Genel yönetmenlik ve toplumsal etki

İdeolojik demeyeyim de, belli bir amaca hizmet eden filmleri sevmem; standart bir mesajı vermelerini hiç sevmem; ama bu filmden cidden rahatsız oldum. Devran karakterinin filmin bir kenarından sürekli olarak yüceltilmesi, özenilecek bir konuma getirilmesine anlam veremedim açıkçası. Tamam, filmde "Hiçbir şey siyah - beyaz diye ayrılamaz" temasını benimseyebilirsin, Devran'ı da gri olarak gösterebilirsin ama insaf be kardeşim; adamın neresi gri, neresi savunulabilir ya? Sürekli olarak verilen "Bir kadın için her şeyden vazgeçtim" mesajı da sadece "nipple nipple" diye inleyen hanzoları gaza getirdi; bütün herkes Şener Şen'in oynadığı karakteri beğense de, yeni Devranlar göreceğiz bence sokakta.

Daha söyleyeceklerim de vardır da, not almadan aklımdakileri yazdım sadece, geri kalanlar uçtu gitti o yüzden.

Velhasıl, hem kamera arkasında, hem de kamera önündeki bu kadar sağlam kadrosuna rağmen üç beş sahne dışında beğenmediğim bir film oldu Kabadayı. Üç beş sahne de filmi kurtarmıyor ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

konusu güzel fakat en kotu olan sey ne biliomusunuz müzikler fln mesela filmin en sonunda kulagıma küpe olsun fln dio orda bence duygusal bi sahne yapabilirlerdi cnkü bizim burdaki kroların hepsi alkısladı fln filan böle tam 5.sınıf insanının hollywood yapımı diyebilcegi bi film yani :) lanet ettim filme daha bi kötü gözle bakmak zorunda kaldım bu insanlar yüznüden.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
Tamamında spoiler olabilir.

Çevremdeki yorumlara bakıyorum, ve görünüşe göre filmi beğenmeyen bir tek ben varım. begendim demedim. normaldi. beklentilerin altında çıktığı için belki de kötüydü.

Birkaç parça olarak bakacağım filme:baq bakalım

1-) Senaryo : Bence ki en kötü yer, Filmde hep eskiyi anlatıyor şimdi yapacaklarını desteklemek için fakat sadece anlatıyor. Bense hep bi flashback ya da bi kanıt aradım. Bence o fotoğraf makinası memento kısmı da kötü geldi. ne bileyim..
Filmin en güçlü olduğu yer, belki de tek güçlü olduğu yer senaryosu. Bazı klişeler var, fotoğrafla hafıza tazeleme gibi Memento esintileri var (bilinçli yapılıp yapılmadıkları sorgulanabilir; bana bilinçli degilmiş gibi geldi); ama genel anlamda verdiği senaryo bir derece kabul edilebilir geldi bana.

2-) Oyunculuk
Oyunculuk en iyiler Şener Şen ve Rasim Öztekin idi bence. Verilen Rol'un tamamı tıpkısını canlandırmışlar. Bence sorun Kenan'ın tavırlarındaydı. Seneryo hatası olarak yakışmamış biraz hınzır gülüşler falan. sırıtmalar. Gerçi o da rol'un bi parçası olduğu için bişey diyemeyiz. Hah duygusal sahnelerde karaca acayip kötüydü. Oğlanda idare eder. Tarzını bulmuş filmde.
Otur, sıfır. Buna Şener Şen'i de katıyorum (ki taşlanacağım bunun için, biliyorum) ve şunu söylüyorum: Filmde vasatın üstüne çıkan sadece birkaç kişi var. Şener Şen ve Rasim Öztekin (Sürmeli) bunlar arasında sayılabilir; geriye kalan oyunculuklar ise cidden çok kötü. Benim Şener Şen'e olan güvenim sonsuz, o yüzden düşünmeden de edemiyorum, acaba oyunculuğun kötü olması oyuncuların kötü olmasından değil de yönetimin kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? "Racon" tayfası denilen tayfadaki oyuncuların hepsi başarılı sayılabilecek kişiler, Kenan İmirzalıoğlu genelde vasatın üstünde bir performans sergileyebiliyor ama bu filmde herkes yapmacık, herkesin üstünde "Ben Rol Yapıyorum" tabelası var. Bir yerde yanlışlık var, orası kesin.

3-) Genel yönetmenlik ve toplumsal etki
diyecek bişeyim yoq buna

Velhasıl, hem kamera arkasında, hem de kamera önündeki bu kadar sağlam kadrosuna rağmen üç beş sahne dışında beğenmediğim bir film oldu Kabadayı. Üç beş sahne de filmi kurtarmıyor ne yazık ki demişsin de bende beklediğimi bulamadım ama o tokat sahnesine öyle bir bittim ki. Film'de Şener Şen'de yükseldi gözümde birden.
Sosyal ağlarda paylaş

film bence gayet guzeldi. şener şen'i konuşmaya gerek yok zaten ama rasim öztekin ve kenan imirzalıoğlu da süper rol yapmışlar.

kenan imirzalıoğlu'nu basit bir dizi oyuncusu olarak düşünüyordum ama gayet güzel kaldırmış rolünü. karakterinin piskopatlığını yansıtmış.

herkese izleyin derim.

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

benim icin bekletinin cok altındaydı.

filmde aşk var deseniz, yok. aferdersiniz kız resmen o.. cktı :) kız hiç yüz vermese, devran habire rahatsız eden bi tip olsa, o da deil. kız ikisiyle de pişirmiş işi..

kabadayılık desen, eski babalıklar fos cıktı. o saatten sonra da ben şahsen şener şenin rambo kesilmesini zaten beklemiodum. o yüzden az bi action koymus adamlar. oldu bitti bi anda.

3-5 tane duygusal sahne vardı, oralarda da abuk subuk espri sokmus adamlar.

kısaca cok yalandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbihleri hiç beğenmedim.
Çok değil yahu, rica etseydiler yollardık oltu taşı gümüş işleme güzel 4-5 tesbih.
Şaşırmış olabilirim fakat filmin sonunda Şener Şen sanki sağından yiyor kurşunu, sonunda solunda kan izi var. -yamuluyor olabilirim-

Onun dışında filmi beğendim.
Espriler falan iyiydi. Yahut bugünkü psikolojime iyi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl en bomba karakter sürmeli idi...
Hele "bende ki göt hiçbirinizde yok" lafı yokmuydu ağlattı şerefsizim.

Film güzeldi bence 2. eşkiya arayıp gitmemek gerekirdi eşkiyada bir erkan uğur faktorü vardı mesela, Sonra sadece Şener Şen yoktu o filmde,yönetmende iyiydi.

Ben beyendim izlediğime deymişti
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak bende beğendim filmi ama aklıma takılan bi kaç yer vardı Şener Şen'i orda vuruyolar hiç bişi olmamış gibi geliyo adamı tokat manyağı yapıyo konuşuo unutyo flan flan ama hepsinde normal tavırlarla taaki kenanı vuruncaya dek. bide kenana kötü adam rolü pek iyi gitmemiş filmetre:%60 fdgdfas
Sosyal ağlarda paylaş

Flashback çok klişe be artık abi.Hatta ne zaman yapacaklar filmde diye bekliyordum.Olmadı, çok büyük bir eksiklik değil bence.Ama son kısımları daha iyi işleyebilirlerdi.Ne bileyim Şener Şen direk dellendi ve depoyu falan bastı dağıttı geçti.Yani Eşkiya'da daha iyiydi son aksiyon bölümleri.10 sene öncesinin filmi..Dediğim gibi senaryoyu iyi işleyememişler ama oyunculuklar almış götürmüş filmi.Zaten Şener Şen otursun sandalyeye 90 dk. ekrana baksın bir şey yapmadan yine izlenir o film.Öyle bir adam.. Cidden yerine kimseyi göremiyorum.Efsane ötesi. #1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...