Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turizm otelcilik hakkında bilgi

YinYang

Öne çıkan mesajlar

turızm otelcılık yazmayı dusunuyorum bu sene ama hakkında o kadar cok bır bılgıye sahıp degılım ama kendı capımda sorup sorusturuyorum kımı guzel dıyor kımı kotu gercı bıtırınce ısım hazır torpıl de var ama yınede kırk bılene danıs ole karar ver demısler ya:)aranızda turızm otelcılık okuyan varsa bızzat fıkırlerınızı beklıyorum.(bu arada ben kızım kızlara daha farklı davranıldıgını soluyolar NE KADAR DOGRU BILEMIYORUM?) FIKIRLERINIZI BEKLIYORUM
Sosyal ağlarda paylaş

ben de turizm okuyorum ve yardım için hazırım...
ve sektör biz kızlar için pek tekin değil ama baş etmek zor değil kendine güveniyorsan
türkiyede akdeniz,muğla,istanbulda boğaziçi marmara var bide iki yıllıklar var.
çok geniş bir sektör saati belli olmayan hareketli ve yorucu
ama hep kötü değil lanet edebilceğin zamanlar olcak ama sektör eğlenceli insanlarla uğraşıyorsun sonuçta
daha çok soru sormak istersen özel msj ta atabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Turizm Otelcilik yazacaksan 4 seneliğini yaz, 2 tercih etme şansın varsa. Ben Bilkent Turizm ve Otel İşletmeden mezunum-4 yıllık(orta doğuda alanında en iyisi kabul edilmekte şu anda) Yukarıdaki mesajlarda isminin geçmemesi beni çok şaşırttı. Dokuz Eylülünde iyi olduğunu biliyorum. Diğerleri hakkında pek bir bilgim yok. Turizm istiyorsan şehir otelciliği yap derim, güneydeki otelcilik farklı şehirdeki farklı, şehir otelciliği yapan heryeri yapar. Zincirleşmemiş tekil şahısların ya da ailelerin sahibi olduğu otellerde çok üzülürsün. Mümkünse git yurtdışında biraz çalış iyi zincir otellerde. Daha sonra yükselmen daha iyi olur. Yabancı dil mutlaka İngilizcen olsun mümkünse 2. dilde yap az biraz.
Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

yeditepede var turizm ve otelcilik(4 sene), hocaları süperdir, binası okulun en kötü binasıdır :P

otelcilik sektörü çok fedakarlık isteyen bi sektördür, akşamlara kadar mesai yapman, otelde kalman gerekebilir, saat 6 olmuş mesai bitti ben eve kaçar gibi bi olay yok, tabi muhasebede falan çalışıyosan durum ayrı ama eğer mutfak, banquet veya front office gibi biyerde çalışıyosan çalışma saatleri gayet esnektir.

otelcilik seçerken bunu dikkate alınız. söyleyeyim dedim :d
Sosyal ağlarda paylaş

turizm otelcilik değil, turizm işletmeciliği yaz.

bölümün mümkünse ingilizce olsun, 4 senelik olsun diyeceğim de işletmecilik zaten 4 sene d:

dokuzeylül turizm işletmeciliği(ing) okuyorum ben, işletme fakültesi bünyesinde. seviyorum okulumu, eğitimimiz güzel. ama kampüsümüz tınaztepe, ülkenin en berbat kampüsüdür herhalde. bina içi imkanlar bina dışında yok diyeyim kısaca ,sosyal hayatını yaratacaksın d: boğaziçi'ni ve antalya'yı da tavsiye edebilirim işletmecilik konusunda.

bir de benim yaptığım en önemli hata hazırlığı atlamaktı. ingilizcen iyiyse bile sakın atlama, yarı dönemde bitir, bir dil öğren hazırlıkta. bizim okul misal fransızca ve almanca veriyor yan dil olarak, ki 6 kredi dersin oluyor, ama üniversitede dil öğrenilmiyor ben bunu gördüm. bize gelirsen, hazırlıkta seçeceğin dili kafanda belirle ve kursuna git, yazın da sektörü görmek açısından, cv yapmak açısından bir yerlerde çalış. yoksa istediğin gibi staj bulamazsın 2de 3te.

kolay gelsin, sektör zor, bir yerlere gelmek istiyorsan dişinle tırnağınla kazıyacaksın d: ben başladım kazımaya, hakikaten zor, biliyorum da konuşuyorum artık d: zor, yorucu, yoğun ama zevkli meslek. bilerek gel, sonra ağlama d: başka sorun olursa villians ve ben sana her zaman yardım edebiliriz, sektördaşlar olarak sorularını bekliyoruz d:
Sosyal ağlarda paylaş

Yazarsın ama yapabiliceğin iş değişir, evet kızlara farklı davranıyorlar sadece iş konusunda sonuçta F&Bde servis elemanı olarak çalışmak zordur en azından ben wow topkapı plazada çalışırken kız almıyorlardı.

Kızları genelde resepsiyon, animatör yada halk ile ilişkiler yada başka bölümlerin departman sorumlusu oluyorlardı.(genelde çoğu bitirmiş üniversiteyi, master yapmış )

Eğer bu sektörü seçmek istiyorsan içinde nerede çalışmak istediğini düşün öyle karar ver he yok ben öss için yazıyorum istediklerim tutmaz ise bunu okurum diyorsan uzak dur.

[ Mesaj 07 Temmuz 2007, Cumartesi - 18:59 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ama kişilikte çok öenmli eğer kaldırabilceğini düşünüyorsan...
ben her dept.çalıştım kızlara daha böyle iyide davranbiliyorlar yada malum başka türlüde bakabiliyorlar yine alsında herşey sana kalmış ama okumak içinde okumanı tavsiye etmem çünkü ciddiye alırsan bu mesleği sürekli kendini geliştirmen gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...