babayigit Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Başka tür mmo yokmu nedir bu ya hepsi aynı adam öldür quest yap level atla.Tamam çok zevkli ama insan merak ediyo başka tarzlarıda oynamak lazım.Hazır yazda başladı böyle bildigini adam kes level atla tarzı olmayan,belki ticaretle belki inşa ile ile ilgili (bir yerde okumuştm herkesin eski mısırı tekrar inşa ettikleri bir mmorpg bulan olursa sevinirim) MMO ları paylaşalım oynayalım =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Direk seni EVE Online'a yönlendiriyorum. O söylediğim Mısır'da geçen oyun da bu: A Tale in the Desert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 böle ticaret odaklı mmporpg ler var sadece ticaret yapıyosun onlara bakabilirsin. evedede deli ticaret döner hatta mmoprg piyasasının en cetin pvp si eve'in ticaret ortamıdır, (en azından benım gördüğüm oynadığım oyunlar arasında) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ya su misir oynu ilgimi cekti war mi oynayan nasildir yane bole ciddi ciddi tapinak olsun piramit olsun insa mi ediyoruz eonomi ustune mi bi oyun useniyorum 150 mb cekip orenmeye felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Uo? Bonecum o oyun cok güzel, yanlız 1 paralı (18+ oldugun için sana sorun olmayaiblir tabi) ikincisi 1.5-2 yıldan sonra serverlar kapanıyor a tale in the desert 1 gidiyor a tale in the desert 2 oluyor ama 84750329452 yeni özellikle ama en baştan baslıyorsun o kadar kastıktan sonra bi anda baştan başlamak zor gelebilir tabi. [ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 04:01 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 www.alaplaya.eu , Tennis ve Dance Battle mmo'ları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 uu DanceBattle Top10 da vardır şimdi onda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 http://dance.acclaim.com/ [ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:45 tarihinde, MadOrca tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 a tale in the desert baya oynamıştım. oyuncu kitlesi çok elit onu söyleyebilirim. bi örnek vermek gerekirse; zamanında (yamulmuyosam karnak'ta) oyun içi bi tiyatro sergilemişlerdi ve epey insan da bunu izledi yine oyun içi olarak. sıradan bi köylü ve diplomat gibi takılabiliyosun, research olayları var, hammaddeler var v.s bi de stuck hakkım bittiği için yarım saatten fazla yayan olarak yürüyüp gitmem gereken yere vardığımı hatırlarım. çok büyük bi dünya, hala gezmediğim yerleri kalmıştı en son. yani oyunun tüm dinamiklerini anlama sürecini göze alırım diyosan (ki biraz uzun sürebilir rehber filan okumazsan) gerisi gayet güzeldi. şimdi ne alemde bilmiyorum, kapandı mı ayakta mı kapanıcak mı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 second life fln oyna bari=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TambourineMan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 EvE de ticaret yapabn zaten direk Karaköy Perşembe Pazarı piyasasında işe başlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 A tale in the Desert adlı oyunu 1 yıla yakın bir zaman oynadım.Öncelikle türünün özgün bir örneği.Hemen belirtmeliyim ki oyunda savaşmak , öldürmek vb. herhangi bir aktivite yok.Bu özellikleri isteyen arkadaşların ya da en azından bir mmoda bulunması gerekli diyen arkadaşların mutlaka uzak durması gereken bir oyundur aksi halde sizi sıkacaktır. Oyun ücretli ancak sitesinden oyunu indirmek tamamen bedava ve size oyun hakkında bilgi sahibi olmanız içinde 24 saatlik gerçek zamanlı bir süre veriyor bu süre boyunca oyunu deneyip oyunu beğenirseniz ödemenizi oyun içinden yapıp paşa paşa devam ediyorsunuz.Ancak tabiki 24 saatlik gerçek zaman bile oyunun belkide yüz binde birini görmenizi bile sağlamayabilir.Aklınıza hayalinize gelmeyecek olaylar var ve gerçekten uğraşması eğlenceli... Oyunumuz Eski Mısır'da geçiyor.Oyuna sıradan bir köle olarak başlıyoruz ve giriş görevlerimizi yaparak ( ki bu görevler aynı zamanda oyuna alışmamızı sağlayacak) köle statüsünden kurtulup halk oluyoruz ve asıl yolculuğumuz bununla birlikte başlıyor.Oyunda mevcut 7 adet disiplin ve bunlara ait okul ve üniversiteler bulunmakta.( disiplinleri sayarsam Architecture - mimarlık, art and music- sanat ve müzik, human body- vücut , Harmony, leadership- liderlik, thought- düşünce, worship- dini konular ve tanrılarla ilgili bir disiplin) her disiplinin giriş testleri mevcut ve bu testleri bitirmeden o disiplinin ana ve sizi asıl zorlayacak testlerine başlamamız mümkün değil.Testlerden ve disiplinlerden daha sonra bahsedecek olursam eğer diğer konulardan bahsedeyim. Oyunda mevcut olan her şey oyuncular tarafından üretilmekte, toplanmakta ya da çıkarılmaktadır.Tabi ki kimi şeyler oldukça zahmetli ve zor iken kimiside oldukça basittir.Ne konularda uzmanlaşacağınız tamamen size kalmış ister hepsi ister bir kaçı ancak şu bir gerçek ki oyunda yardımlaşmadan ilerlemek bir yere kadar mümkün.Alacağımız kimi testlerde bile durum böyle.Buda mmo ruhunu hissetmemizi sağlıyor.Ancak tabiki üretimlerde dahil herşey mantıklı bir şekilde ve gerçek zamanlı cereyan ediyor. Örneğin ; Diyelimki ağaçlardan daha çok sayıda odun toplamanızı sağlayacak olan bir balta üretmek istiyorsunuz.Gerekli alet edevata sahipseniz öncelikle maden çıkarıp ya da alıp bunu eritme birimlerinde gerekli kömürüde sağlayarak ( tabiki belşli bir oranda :)) yakıp eritmelisiniz bu işlem 4 dakikaya kadar uzayabilmekte.Tabiki oyunun kendi wiki sitesinde çeşitli konularda oyunucların yapmış oldukları araştırmalar çerçevesinde en verimli sonuçları görüp denemniz mümkün.Madenimizi ingot haline getirince bir forge yardımıyla onu elinizdeki alet edevatla sahip olduğunuz vuruş hakkı kadar hakla elimizde olacak mevcut şekle benzetmeniz ya da bir şekilde o şekle yaklaşmanız lazım.Bu ürettiğiniz baltanın kalitesini etkileyecek.3 odun yerine 15 odun toplamanıza olanak tanıyacak. :) Karmaşık mı geldi? :) Emin olun ki değil.Ama şu anlaşılmıştır oyunda haybeye hiçbir şey yapılmıyor hep bir emek lazım. Devam edersem oyunda mevcut bulunmayı bekleyen teknolojiler bulunmakta ve bu teknolojiler tüm oyuncuların ortak çalışmalarıyla açılmaktadır.Üniversitenin isteği şartları tüm oyuncular ortak çalışıp sağlayarak yeni teknolojileri açarlar ve bu sayede yeni aletler makinalar ve yeni testlere kavuşurlar.Tabi siz hazırada konabilirsiniz nasıl olsa mutlaka bu işlerle uğraşan guildler oyunda oluyor :)Oyunun şu andaki halinde pek çok teknoloji açılmış durumda o yüzden bu bir avantaj. :) Oyun ile ilgili daha sayfalar dolusu şey yazabilirim ki heposide şaşıracağınız şeyler olur eminim.Sıkmadıysam bu oyunla ilgili birşeyler anlatıp sizleri bilgilendirmeye devam edebilirim.anlattıklarım yok denecek kadar az bir bölümü zaten.Bu haliyle bile bana göre çekici :) Uzun lafın kısası oyun zaman isteyen ancak inanılmaz zevkli bir oyun, bunu hissettiriyor.Ticarete ve bunun için uğraşmaya istekli arkadaşların denemesini tavsiye ederken savaş, pvp düşkünü arkadaşlarınsa bu oyundan arkalarına bakmadan kaçmalarını tavsiye ederim. Not: Gerekli görürseniz anlatmaya devam ederim.Saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 aynı şey iki kez yolladığım için bu şekilde yapıyorum özür dilerim. [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 15:08 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 haci su skilleride bi ozetlersen mesea bi de benim en cok ilgimi arcitcture olayi cekiyo bina yapimi fean ama yane az oynanan bi class dao olmak istiyorum nedir durumlar soz edersen mesela din adami napar skilleri nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Oyunda class kavramı yok.Yani ben mimarım sen din adamısın şeklinde bir durum söz konusu değil. Şöyle açıklayacak olursam eğer, elimizde 7 tane disiplin var ve bunların herbirinin 7 tane ana testi ve tüm testlerin sonunda da bir tane abide testi mevcut.Yani sen istersen ben sadece Architecture (mimarlık ) olayına yoğunlaşıp onun testlerine kasarım diğerlerinede zaman ve malzeme buldukça kasıca diyebilirsin ya da hepsine birden şartlar veya senin ruh halin o an neyi gerektiriyosa onu kasarım diyebilirsin.Bu tavsiyemdir çünkü testleri geçmek öyle anlık işler olmuyor yerine göre 1 ay yada daha çok bir test için uğraşıldığı oluyor tabi teste göre de 1 gün de olabiliyor. Skill olayına gelirsem.Oyunda syetenek konusunda herhangi bir sınırlama yok. Oyunda açılan tüm teknolojileri ve bunlara ait skilleri alabilirsin.Skill ile teknoloji arasındaki farkı açıklarsam eğer; Skill, okullardan belirli bir karşılık sonucunda örneğin şu kadar çim gibi bir ödeme yaparak alabildiğimiz yetenekler, teknoloji ise üniversitelerden karşılıksız öğrenebildiğimiz çeşitli aletleri , testleri açmamızı sağlayan konular.Mesela Mining bir skill yani yetenektir ve bu yeteneğimizi okula yaptığımız ödemelerle (mining1 için şueşya,mining2 için şunlar gibi) arttırıp maden çıkarma miktarımızı geliştirebiliriz.( tabi her skillin 2. 3. derecesi yoktur.) Blacksmithing yani demircilik bir teknolojidir ve anvil ve eritme birimleri yapabilmemeizi sağlar.Ya da Scince of color yani renk bilimi bir teknolojidir bu teknolojiyi öğrenince boya yapımı için kullanılan aleti yapabilir konuma geliriz.Örnekler çoğaltılabilir. [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 15:37 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 15:39 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 peki abi din adami napar mimar napar bunnari bi aciklar misin yane gorevler war eyvallahta level 5 mimar oldum git iramit yapmi diyolar sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cherokee Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Elbette açıklıyım hemen.Disiplinlerin testlerine başlayabilmek için herbir disiplinin sahip olduğu giriş testlerini geçmemiz lazım. Örneğin : Human Body disiplininin giriş testini yapıcaz bu test der ki 20 dakika dolmadan 35 farklı bitki türü gör ve tekrar School of bodye gel.. ( hemen parantez açayım giriş testleri okul ve üniversitelerin her ikisinden de alınırken ana testler sadece üniversitelerden alınır) Bunu başarırsanız o anda açık olan Human Body disiplinine ait testleri görebilirsiniz ve şartlarını sağladığınızı alırsınız. Ana testlere örnek verecek olursam eğer, yine Human Body disiplininde "Test of Acrobat" adlı testi aldığımızda bize tüm mısır üzerinde mevcut olan 21 adet akrobasi hareketinden ( şınav, parende, çömelme vs..) rasgele olarak 1 hareketi öğretir.Bu testteki amacımız kalan diğer 20 hareketi farklı oyuncular ile karşılıklı akrobasi hareketlerimizi yaparak öğrenmektir.21 hareketin hepsini öğrendiğinizde testi geçmiş oluruz ve level atlarız :) göründüğü kadar kolay değil.Oyunun en zor testlerindendir. Ya da bir mimarlık testi örneği verecek olursam en basiti diyebileceğim "Test of Obelisk" amacı kendi bölgenizde bulunan en yüksek Obeliski inşaa etmek ( dikilitaşı ) ancak dikkat edilmesi gereken husus sizden önce testi yapan her oyuncu mevcut obelisk yüksekliğini arttırmaktadır.Örneğin ben 12 yükseklikte ki obeliskle geçmişsem testi, sizin testi geçmeniz için 13 yapmanız lazım bu da hatrı sayılır derecede malzeme toplamak demektir. Hızlı geçilebilen ender testlerdendir.Tabi ileride daha sanatsal testlerde mevcut. Bir tane test örneğide Art and Music disiplininden verecek olursam buda "Test of Raeli Mosaic" amacımız binbir zorlukla ürettiğimiz çeşitli renklerdeki mozaikleri kullanarak bir tablo oluşturuyoruz tamamen hayal gücünüze kalmış ister bayrağımızı yapın ister deniz ve güneş manzarası yeterki uygun renkler olsun . Daha sonra bu eserinizi oylamaya açıyorsunuz ve diğer oyuncular oyluyorlar her hafta en yükse oyu alan bir kişi bu testi geçiyor. :) Bir tanede Worship yani din disiplininden test örneği vereyim tam olsun."Test of Vigil" .Bu testte mevcut malzemelerle yakılacak olan dev bir ateşin içerisine tanrılardan belirli sürelerde gelecek olan istekleri hazırlayı onlar için kurban etmelisiniz.Kurban ettikçe puanınız çeşitli değişkenlere göre artacak bu çoğu zaman katıldığınız ayinin uzunluğuna ve verdiğiniz kurbana bağlıdır.Testi her hafta en yüksek puana sahip 7 kişi geçer. Kısaca level olayınada değineyim. Oyunda 3. oyunla birlikte eklenen bir level sistemi mevcut .Belirli testleri ve belirli skillerin üst seviyelerini alabilmeniz için belirli bir level de olmanız şart . Peki level nasıl atlarım derseniz o da şöyle giriş görevi bitince level 1 oluruz.7 disiplinin giriş testlerini bitirdikçe birer level alıyoruz.Ana testlere gelince olay farklı aldığımız her testin bir "principle" yani testin mantığını anlamızı sağlayan kısmı var burda yazılanları yapınca bir level alırsınız ama testi geçmiş olmazsınız ! Çünkü testi geçmeniz için daha çok şey yapmanız gerekir. Örneğin yukarıdaki "test of vigil" de "principle kısmında 700 puan kazan gibi birşeyle yazar bu puanı kazanınca "principle " dediğimiz kısım biter ama testi geçmek için gereken puan daha yüksek olduğu için daha çok uğraşmanız gerekir.Örnekler çoğaltılabilir...Karışık olduğuna bakmayın göründüğü kadar karmaşık değil... Şu konu yanlış anlaşılmasın oyunda level 5 mimar oldum yada level 6 lider oldum diye birşey yok.Sadece level 5 oldum diyebiliriz ama tabi hangi displinde daha çok test geçmişseniz ona göre farklı ünvanlar alıyorsunuz sadece karizma olsun diye :) [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 16:55 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Çok eğlenceli bi oyuna benziyo. İkna ettin beni cherokee. Şunu bi deniyim 24 saatliğine :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 second life'a gel. her aksam klaplardayız ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 hosuma gitti bende bi ara dl edip denicem yarin muhtemelen 24 saat guzel bi deneme sureci crafter tadinda bisi yapmayi palnliyorum architecture icin bakalim kazmak eritmek demirdovmek felan bayadir yapmadigim selerdi night elf dovmekten sonra fakrli olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 benimde ilgimi cekti yahu... bende dl ediyim bu akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 az kaldi su an gemiyi yapmam icin gereken ipleri bitirmek uzereyim ondan sonra newbie alanindan cikcam oyun settlers tadinda yane mal toplayip issliyorum su an ama yane bazi seyler cok cile mesela flax yetistirmek yerine gider kendimi daha tasa veririm o derece sikici islemeside en sikici olan bekletiyor cunku yane flaxi bole gec kalinca seed olmasini engellemek mumkun deil mi weed disinda cok sikici bi islem o tek tek weed demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 bide slateleri yoplamanin kolay bi yolu yok mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 . [ Mesaj 06 Temmuz 2007, Cuma - 17:07 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 biraz ilerledim compundumu diktim su an buyutmeye calsiiyorum slteleri toplayabilsem 2000 bricki tamamladim koydum eve bi tek iste aptal slateler aldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar