Sixoms Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @Defensive Sana göre sağlam kaynak nedir onu bi söyle önce. Birde solculukta dinsizlik değildir, sanki solcular dinsizmiş gibi konuşuyosun. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:46 tarihinde, Sixoms tarafından güncellenmiştir ]
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 GERGE :) Abi cemaati geç, konu cemaat değil ki..Konuyu açan arkadaş bir ögretmenin Said Nursi'nin yazılarının okulda izinsiz okutulduğunu söylemiş. Bende bunun hukuken suç olduğunu söyledim. Ve ekledim; her Allah kelamı eden, Allahı anlatan insan yobaz değildir. Çünkü herkez bu adam yobaz, Atatürk karşıtı vs dedi. Sonra iki üstteki yazımı yazdım. sonra bir üsttekini yazdım assda :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Dinde orta nokta yoktur ki Defensive; inanırsın ya da inanmazsın ya da tapmazsın gerisini boş verirsin. Bence bir müslüman ben müslümanım ana laikim diyemez - ikisi bir biriyle çelişiyor çünkü. Ben çıkıp oruç tutsam gülersiniz değil mi, bende öyle gülüyorum işte; ya daha neye inanacağına tam karar verememişsin ya da bir yerlerde bir hata var.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ya sorun şu ki biz sana bu adamın allah güzeldir diyen adamlardan olmadıgını anlatamadık.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @Sixoms : Git Marx oku abi. Sosyalizm = Ateizim @Defensive : Biraz fazla olmuş söylediklerim. Elbette islamcı pasifist'de olunabilir. Kendi halinde oturur pasif direniş gösterebilirsin ama yine de ikisinin birden doğru olduğunu söyleyemezsin.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Sixoms : Olay burda patlıyo zaten. Ben bu olayları gözümle görmedim. Çogumuz görmedi. Ben objektif yaklaşımları alıp birşeyler çıkarmaya çalışıyorum. Yoksa ciddi ciddi aynı konu üzerine yazılmış birebir ters iki kitapda mevcut :) Ayrıca ben solcuyum ehuehu. Yazılarımda vucüd dili kullanamadığım için öyle anlaşılmış olabilir.Gülerek yazdığım birşey ciddi algılanmış olabilir vs. Demek istediğimin solcuların dinsiz olmasıyla alakası yok. Zira bende akp den nefret ediyorum.Oyum chp ye. Konunun ne cemaatle alakası var aslında nede akpyle ne solculukla. Sadece bilenin ögretmesi farzdır. Ve bunu yapmaya kasanlara yürrrü mürid seni denmesi beni deli eder. Aynı bağlamda mini etekli birine sen namussuzsun denmeside beni deli eder. Herkezin seçimleri kendine.Konu biraz açıldı ama eh :) GERGE : Oruç tutmanın gülünecek ne yanı var abi :) Yapma iki mesajınıda şimdi okudumda. Gayet orta nokta var. Abi ben namaz kılıyorum ve diyorum ki "Allahım ben görevimi yaptım gelecek hersey sendendir" deyip rahatlıyorum. İyilik gelirse zaten allahtan, kötü gelirsede allahım sen böyle istedin oldu. Bu sayede çok sağlam bir sabır direnç oluştu çokda güzel oldu.Bunun dışında basketbol hakemliği yapıyorum, spor salonunda hoca yardımcılıgı yarpıyorum, keman çalmaya kasıyorum, diskoya gidip içmeden egleniyorum. Kulluk vazifeni yap, bu dünyalık işlerinide yap zaten huzuru buluyosun. Ama ben yıllar yılı sıknıtılı bir insan olarka şu an oldukça mutluyum. Zira yazılarımdan örümcek kafalı bir insan olmadıgımı en azından cıkarmıssınızdır.Dini yaşa içinde gitsin ya :) elvyn : Sonunda geyik içermeyen bir mesaj attın :) Böyle diyosan eyvallah hehe [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:56 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 hacı sen millete oku gel diyosun da ohoo
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 şeyhler şıhlar ülkesi olmaktan ne zman kurtulursak, bu cemaatçilik hocaefendiler ne zaman biterse o zaman tartışalım. zira birilerinin kutsalı bunlar.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bence şeyhlerden şıhlardan once bu mantıgın yok olması lazım.
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: @Sixoms : Git Marx oku abi. Sosyalizm = Ateizim Sosyalizmi marksizmle bir tutmamak lazım.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 biliyorum, ama günümüzde birler.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ben birşeyler anlatmaya çalıştım. Umarım kalp kırmamışsımdır. Alayınızı seviyorum sadaf.Ben gider, "Next" ve "Omen" izlicem. Caiz midir acep ? :P
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Baştan sosyalizmle komünizm aynı anlama gelmez. Komünizm sosyalizmin bir türüdür. Marxism, Leninism vs. de komünizmin türleridir. Günümüzde Marxism = Sosyalizm diye bir şey yok ki?
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 marksist anlayışla duzenlenmiş sosyalist rejimler var. sonuçta pratikten pratige değişiyor. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 20:39 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ya sosyalizm iyidir güzeldir. İslamiyette güzeldir. ozaman sosyalizm= islamiyet... pati uçmaz diğer patiler ucurur demek istiyorum... [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 20:45 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: dönemin gazetelerini kütüphaneler ve çeşitli üniversitelerde, ayrıca meclis tutanaklarıyla, istiklal mahkemesinden günümüze kalan kayıtları gidip incele. öyle birden kaynak gösterilebilecek kadar basit işler değil bunlar. anaa sen geçen "kotalı adsl kullanan zihiyet" diyen adam değil misin. Ahaha Allah iyiliğini versin.
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ben Isparta'dayım. Normalde Antalya'da yaşıyorum. Böyle küçük şehirlere hiç gelmemiştim. Ama çok feci burda durum. Biraz zaman geçirseniz anlarsınız seviye düşüklüğünü. Çok kolay yıkıyolar insanın beynini.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @elvyn: İyi güzel de, komünizm de zaten bir sosyalist rejimdir. Ancak günümüzde sosyalizm = marxism demek çok yanlış kaçıyor terimsel konuşacak olursak bu bir gerçek.
Laraken Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @numberten "Evet bir Allah dostuna sövmedigim için aldıgım hava zarar dimi." hayır bir Atatürk düşmanına sövmediğin için aldığın hava zarar. ayrıca undead rogue açmışsın, kapa onu, günah. kafa falan sallıyor o /dance yazınca. yapma.
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Bitemedi bu şeyhler, öğretisi olan adamlar. Her gün yeni bir tanesi çıkıyor, öğrencilere sınav olarak dayatılan. Hükümet aynı kalırsa bari müfredata koysunlarda her gördüğümüzde şaşırmayalım. Ne çok adam varmış be birader...
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ha bir de cemaat içinde birbirine daha yüksekten fiyat verme olayı vardır ki dillendirilmez.Herkes dışarıda daha kalitesi ve daha ucuzunun olduğunu bilir ama olmaz tabi dışardan alamazsın. Sen cemaattensen, cemaate satış yaparsın. Müşterilerin genelde cemaattendir, 5 yerine 7 ye satarsın.Birşey alcağın zaman da daha ucuzu ve daha kalitesi olsa bile gidip cemaatten alırsın =] Buna birbirini zengin etme denir, genelde bütün topluluklarda vardır aslında,hangisinde olursanız olun. Aklıma geldi an itibariyle mantalitesini çözemediğim birşey.Konuyla pek alakası yok ama. Aşağıdan girersin cemaate,zamanla abiliğe yükselirsin. Abiliğe,ablalığa yükseldikçe "ranking" in artar, yukarılara doğru tırmandıkça hem daha çok çevren olur, hem de daha da zenginleşirsin.Sorumluluğun da altındaki adamlar sayesinde artar. Ben hayranım nur cemaatinin örgütlenişine. Dünya'nın neresine giderseniz gidin mutlaka bulursunuz bu cemaatten birini. İsterseniz Brezilya'ya gidin, isterseniz Avustralya'ya gidin. Amerika ve Kanada cemaatin favori mekanlarındandır. İyi yanları da vardır tabi, zeki ve bir yerlere gelebilecek insanların kapasitelerini farkettiklerinde onları çekip alırlar, gerekli olan maddi ve manevi desteği sağlarlar.İnsanlara eğitim ve sosyal olanakları sağlarlar. Karşılığında tabii ki beklentileri ve verdikleri sorumluluklar vardır, ama o adamlar sonuçta bir yerlere gelirler. Ha işte o adamlar bir gün devleti tamamiyle ele geçirip insanların yaşamlarına müdahalede bulunmaya ve ülkeye zarar vermeye kalkarlarsa işte o zaman dur arkadaş denmelidir o ayrı. Cemaatin genel yapısı hakkında gerek içinde bulunduğum ortamlar,gerekse cemaatten arkadaşlarım hakkında bilgim var.Okuduğum kitaplar genellikle yanlı olduğu için pek açık bir şekilde yorum yapamıyorum.Yani hem Fetullah Gülencilerin hem de Anti Fetullah Gülencilerin kitaplarına göz gezdirdim. Ama eğer Antilerin yazdığı kitaplardakiler gerçek olursa, Türkiye yaşanılmaz bir yere gelecek haberiniz olsun.
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 benı cekmeye calıstılar 500 ytl burs+kalacak yer vs vs gıtmedım kardesımıde ıstedıler onuda vermedım.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 @Bleda: fikirsel ve düşünsel bazda sıfıra son derece yakın oluşun, yazdıklarının ilkokul 3 seviyesinin altında hakaretimsi komplekslerini tatmin etmeye yönelikliği, akademik eğitim adına hiçliğinle beraber sağdan soldan yarım yamalak okuduklarınla derin analizlere girişin, büyük ihtimalle babanın sen küçük bir çocukken sorduğun sorular üzerine verdiği cevapları ölene kadar savunacak siyasi ve hayat görüşü olarak benimseyişin zaten hali hazırda seninle içerisinde zeka bulunan bir eylemi seninle gerçekleştirmeni imkansız kılıyor. öte yandan forum gibi bir mekanda kimse kimsenin mesajlarını zorla okumuyor, bu kadar rahatsız olduysan, ki şimdiye kadar bana yapılan hakaretler olsun, senin gibi zeka üzerine her hangi bir aktiviteden yoksun insanlar olsun, hiç birini ciddiye alıp da şikayet etmiş değilim. ama gerçekten pazar günü beklerim. ah keşke bir karşıma gelsen de zekice tartışmalarını birebir sergilesen. çıkara çıkara sözde zekice 2 tane soru çıkarmışsın. bir yargıdan korksa bunu zaten yapmaz, iki günah olduğunu düşünse yine yapmaz. hadi bakalım sorularını da al gel pazar günü yanıma. said: zarek aptal aptal konularında konuyu dağıttın bari ciddi bir meselede çeneni kapada tatışabilelim. Bu olaya yapılabilecke bir yorum yok kanaatimce yanlız bu sözlüyü yapan (yaptıranlara) sormak istedigim 2 soru olucak. 1. Yargıdan korkmuyor musun? 2. Madem dinin bütün (!) o kadar ii biliyorsun her şeyi bu yaptıgının Kur'an a göre ne kadar büyük bir günah oldugunu bilmiyor , Allah'ından da mı korkmuyorsun? [ Mesaj 30 Haziran 2007, Cumartesi - 08:05 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Laraken Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 ilk cümleni okurken başım döndü.
Leath Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 osmanlica da kullanirsa arkadas tam olacak, show-off dud3. guzel.
Öne çıkan mesajlar