Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Vista internet hızı

deggial

Öne çıkan mesajlar

Dün Vista Ultimate kurdum..
Herşey pek güzel..

Ama internet bağlantımda çok büyük takılmalar olmakta..

1024Kbit bağlantıda 3-5 KB ile download yapıyorum
Sayfalar çok geç yükleniyor...
Sanki bir süre takılılıyor ve sonra tekrar geri geliyor. Ama geri geldiğinde de hızı çok yavaş yine..
Download'lar zaten direkt durup bekliyor. Tarayıcı ile sayfalarda gezmeye başlarsam, download da kaldığı yerden devam ediyor.
Bayağı garip yani..

Sorun sadece bende.. Ağdaki diğer bilgisayarlarda herşey yolunda.
Vistayı kurunca başladığından eminim.

Güvenlik Duvarını direkt devre dışı bıraktım. İşe yaramadı.
Network ayarlarında IPv6'yı devre dışı bıraktım. Yine işe yaramadı.

Karşılaşan kimse var mı böyle bir şeyle?
Başka ne yapabilirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Vista'nın sürücü problemleri var. Sürücüler çalışmayı durduruyo ve bu da sürücüyü kullanan programı yavaşlatıyo.
Mesela ekran kartı da benzer bi sorun çıkarıyo. Oyun oynarken sürücü çalışmayı durduruyo, Vista sürekli uyarı veriyo ve oyun bu sırada 4-5 saniyelik fps düşüşleri yaşıyo.
XP'ye geri dönüş yapma imkanın varsa öyle yap derim. Vista çok sorunlu bi işletim sistemi.
Sosyal ağlarda paylaş

XPye dönmek istemiyorum açıkçası...
vista görünüm olarak hoşuma gitti..

programlar --forumlarda söyledikleri gibi-- aynı sistemde XP altında çalıştığından daha hızlı çalışıyor cidden..
oyun fazla oynamadığım için vista uygun şu an uygun bana..
internet, chat, office, visual studio .NET, PhotoShop
başka uğraştığım birşey yok.. İşletim sistemini değiştirme ihtiyacı duydum artık..
Sosyal ağlarda paylaş

Vistanin uptadelerini tam yaptıgına eminmisin? Ben internet hızı haric baska sorunlar yaşıyorum vista alacaklar en az 1 sene sonra alsınlar çunku genellikle lazım olan programlari vista icin tekrar yazılmış halini indirmeye calisiyorsunuz(daemontools)Ekran kartı driverimida sapittirip duruo :)

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 16:05 tarihinde, spompas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiden alışmak lazım mantığıyla kurdum aslında..

çok sorun çıkarması konusunda haklısınız, bişey diyemem ona...
ama görüntüsü XPden daha eğlenceli nabam..
ayrıca dediğim gibi; çalışan programlar tekil olarak XP altında çalıştığından daha iyi performansta çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

vistanın ciddi driver sorunları var, hatta nfroce'un bazı drıverlarını yükleyince bütün sistem cöküyo falan, komik şeyler bunlar, ve nforce'un sucu değil orasıda cok belli.

haal bi sürü ses kartını destekliyemıyo mesela vista, ekran akrtları ise ayrı beal, hardware'ını tanınmış markalarsa mainboardunuz oturaklıysa deneyin abi kaybedicek bişi yok nasılasa.

ben halo 2 için kurdum yükledim ama ciddi performans sorunları yasadım, sebebi tabiki xbox den pc ye kötü portlanmasımıdır yoksa vistamıdır bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Vista bana laptopla beraber geldi, ilk başlardaki allow-deny gıcıklığından ve driverları falan toparladıktan sonra minimal kullanımla güzel güzel idare ediyor vista, ha ama laptopla anca dl yapıyorum, ders yapıyorum, bir de ufak tefek oyunlar oynuyorum. Ufak tefek olmayan oyunlarda ciddi performans sorunları var. Diablo 2 çalışmıyor, Hearts of Iron çalışmıyor, bazı oyunları çalıştırmıyor kesinlikle vs.
Daemon Tools'ta problem yaşamadım da, Power iso ile hallediyorum zaten mount olayını.
Internet problemi bende desktopta da olduğundan Vista'ya çamur atamam, kaldı ki şu an Bilgi Üniversitesi'nde çatır çutur dl yapmaktayım =) evde de 2 gündür falan paso dl açık, hiç bir problem yok. 512k adsl ile 53 küsürle çekiyorum sakin sakin.
Ev de İstanbul - Göztepe'de bi de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...