Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bütün Zamanların En Iyi 100 Filmi

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Süper liste. Popülerlikten çok öbür unsurlar göz önüne alınmış, neredeyse yarısı film noir :P Bi böyle listen olacak işte sinemacılardan çıkma, bir de popülerliğe göre imdb gibi bir listen, bulunduğun ruh haline göre film seçip izleyeceksin ne iyi :) Bazen ağır bir çok iyi giderken bazen de deli saçması bir film izleyip gülmek istiyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Spartacus her ne kadar büyük sorunlarla çekilmiş bir yapımda olsa benim gözümde Gladyatör'den daha üstün bir yapımdır.

Titanik'i bende sevmiyorum ama böyle bir liste yapılacaksa mutlaka içinde bulunmalı diye düşünüyorum.

Green Mile olmaması biraz saçma olmuş ama bana kalırsa listedeki her film orada olmayı hak ediyor.Sıralama oradaki gibi bilmem ama bazı filmler var çok gerilere koyulmuş,bazıları var çok üstlerde.

Mesela Otomatik Portakal,resmen Hollywood'a yön vermiş bir eserdir.Ben-Hur yine sonlarda vs.

Ayrıca alttaki yorumları okudum üşünmedim ve güldüm ölmekten.Yurdumuz insani hala son 4-5 yılda çekilmiş CGI bastırılmış filmleri gösterip 1. veya 2. değil diye bu listeyi yapanlara mal diyor,film kültürümüze koyayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi o eski film'ler niye 1. 5. diye söylenmeyin ordaki filmler sinema tarihinde çığır açmış filmlerdir. Çekim yöntemleri, Dönemin zorlukları vs... AMA Üniversite'de yönetmen bir hoca . Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi film'i 2 film arasında tartışılır derdi .
birincisi bir rus yönetmene ait 2.'si amerikan bir yönetmene . Adlarını bilmiyorum ama bu 2 film'de 1940-50'li yıllarda cekilmiş. Hadi biri Yurttaş Kane dersek diğer Rus film nerede ?

Amerikan Emperyalizm'ini bu listede birkez daha görüyoruz. Bu mudur yani dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 film'ide Amerikanmidir hepsi'de. YUHHH bu kadarmi sallanır.

Acaba merak ediyorum.
SCHİNDLER'İN LİSTESİ gibi Amerikalıların kızılderililere yaptığı soykırımı ortaya seren bir film gibi müthiş bir film olsa bu listeye girebilirmiydi ?
Cevap hayır . (ki zaten yapmazlar böyle bir film avrupalıların yaptiğini varsayıyorum)

Konuyu cok saptırdım ama yazdıklarım doğru

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 17:23 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıkların dogru falan degıl benım acımdan konuyu saptırmıssın sadece.

su anda dunyadakı en buyuk film merkezi neresi? Hollywood.

bu bilmemkaç yıl oncede boylemıydı? evet

Bu sektörde en buyuk para oradamı donuyor? evet

nasıl ki şu anda turkıyeden bir film ne kadar kendını kassada hollywood fılmlerının ulastıgı kadar ılgı ve izlenıme ulasamıyorsa eskıdende boyleydi. Gelişmiş film sektörü ve bu işte büyük paraların donmesıyle ılgılı olay.

o filmlerin o kadar buyuk olmasıda zamanında okadar kişiye ulaşmış ve etkılemıs olmasıyla ılgılı.

muzık degıl bu sonucta ne kadar iyi bir senaryonuz ne kadar iyi bir yönetmenınız olursa olsun hele seneler once o şartlar altında amerikan film kulturuyle baş etmek mumkun degıldı. Hala da pek degil goruldugu uzere.

Film ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun once kitlelere ulaşması gerekıyor. Bu yuzden dunya capında aynı tarıhlerde cekılmıs olan fılmler duyulmadı.

O filmleri amerikalıların kendilerini yüceltme cabası olarak gormek yanlış bu yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmem kaç yıl once boyle degildi black'cim . Sinema tarihi Sovyet sinemasıyla başlar. Sinemanın insanlar üzerinde nasil bir etki yarattığını ilk keşvedenler SSCB dir. Bizzat ordu tarafından desteklenip halkı savaşlarda yüreklendirmek ve yönlendirmek için kullanılmıştır. Ta o zamanlar bile muthiş filmler yaratılmış. Deneysel filmler cekilmiştir.
Ama sen bunları bilme Dunyanın en guzel 10000 film'inide amerikan film i olarak bil .
Sosyal ağlarda paylaş

Sinema tarihi sovyetlerle başlar diye bişey yok. yanlış bilgilere sahipsin

Film tarihini incelersek kinetoscope'a kadar gitmemiz gerekir. İlk ilkel film projektoru. Bunun temellerinide edison atmıştır. Kinetoscope un avrupaya yayılmasından sonra gelişmiştir sinema

lumiere kardeslerde dunyadakı ılk fılm gostermını yapmıslardır Fransa'da. Ama bu fransız sınemasını biryerlere getırmeye yeterli olmamıştır.

İlk nerede başladı degıl demek ıstedıgım, nerede en gelişmiş sorusunun cevabıydı.

İlk olmak degıl, gelişmiş olmak onemlı oluyor. buyuk sermayelerın donmesı gerekıyor. Bunuda gerceklestırebılen hollywood olmuştu ozamanlarda da.

Bu yuzden yanlıs bılgılerle yanlıs yorum yapılmasına kızıyorum.
Sen nerden bılyıosun da konusuyosun dıyıceksende, medya iletişim okuyorum bırakta yorum yapayım.

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 22:25 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bosuna kızıp sinirlenme
Ben sana orda dünyanın ilk sinema film'inin Sovyet film i olduğunu soylemek istemedim. Sinema tarihinde çığır açan sinemanın sovyet sineması olduğunu söyledim.

Yanı sen diyorsunki reklamı iyi yapılan en çok izlenen film en iyi filmdir oylemi ?
Avrupa sinemasından cıkamaz yanı guzel film. Bende sana şunu söyleyim o 100 film lik listeyi kim hazırlıyorsa kendileride neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. İyi bir film in sinema eleştirmenin önüne gelmesi için reklamı yapılması gerekmez eleştirmen o film'i bilir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...