Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 öncelikle belirteyim, daha önce hiç termal macun kullanmadım en fazla fanın motorunu yağlamışlığım var. bugün kasa sıcaktan bayılınca artık bi temizleyeyim dedim. o termal macunun olduğunu düşündüğüm yere baktım gri bişey var kurumuş fln dökülmüş gibi. termal macun oraya mı uygulanır? bi de kendim yapabilir miyim bunu çok kasar mı yapması? bilgisyar çok ısınıyo en ucuz çözümün o olacağını düşündüm. bi de nasıl bi şekilde ve ne kadara satılır bu macun onu da öğrenebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Evet o kurumuş şeyler eskiden macundu. Termal macunun amacı ısı iletimini sağlamak değil aslında. Havanın yerini almak daha çok. En iyi ısı iletimini metaller yapıyor sonra sıvılar ve en son hava geliyor. Termal macunu temas eden iki metal arasına sürülmesindeki amaç iki metalin arasındaki havayı daha koyu bir sıvı ile değiştirmek. O yüzden termal macunu abartmamak lazım yoksa metalerin birbirine temas etmesini bile engelliyebilir. Zaten heatsink yerine takıldığında basınç yüzünden fazla termal macun dışarı taşıcaktır ama taşıp sağa sola bulaşmasını da istemezsin. Yoksa kolay bir şey yeter ki abartma:). Kadiköyde yazıcı oğlunda satılıyor 10ytl gibi fiyatlara sanırım. Bir de eski macunu temizle yenisini sürmeden önce, metallerin arasında kalırsa sıkışıp teması engelliyebilir. [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 14:54 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 ARctic Silver 5 tercih ederim, iletken değildir, dışarı taşırsan anakrta düşürsen bişey olmaz yani. Fazla sürmek iyi değildir, iemcinin üstünde ince bi tabaka oluştursun yeterli, onun amacı gözle görülmeyen boşlukları doldurmak sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 peder bey para yok hadeee diyo, yeni bilgisayar yalan eheh. tez vakit alayım o zmn bu macunu ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 termal macun yoksa lahmacun var işe yarar belki kimbilir:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 eskisini nasıl çıkarıcam bi de o var. saf alkol fln demişler yok mu bi yolu başka? bi de işlemcinin üstündekileri kazısam öküzlük mü olur :D [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 17:42 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Asetonla çıkar. Olmadı kolonya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 kolonyayla sildim ben. kazıma bence :) arctic silver 5 harbiden kral ve 17ytl, 10-15 sıkımlık. zaten ortasına 1 damla bıraksan yetiyor. tabaka ne kadar ince olursa iletkenlik de o kadar yüksek oluyor, o yüzden abartma sürerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 işlemcinin üstüne böyle sıvı bişeyin temas etmesi sorun olmaz mı? diğer tarafı anladım da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 hayır olmaz, ıslakken takma yeter [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 23:48 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Zaten o gördüğün işemci değil, o koruma metalinin altında işemci, o gördüğün korumayla şilemci arasında yine termal macun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Parmaginizla bastira bastira silin yav cikar o silgi tozu gibi, veya tuvalet kagidini cok azicik nemlendirin silin, kolonya falan noluyo yuh :p Tam orta yerine bi damla macun koyup ustune heatsinki bastir kendi hallolur zaten, yaymakla ugrasmana gerek yok. Disari tasmasi biyere zarar vermez iletken olmadigi icin ama cok veya yamuk surdugunu belirtir, bu da isi iletimini zayiflatir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 birde bu macun zımbırtısı parayla satılıyo. ben tanıdık teknik servislere gidip işlemci fanı kutusundan çıkanları istediğimde hiçde hayır diyen olmuyo ne para vercem. mezarcıyım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 aslında benim de var bi tanıdık. evden bi çıkabilsem. abim geldi bilgisayarı virüslere boğdu onlarla uğraşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ama işlemciyle birlikte gelen termal macunlar arctic silvera göre 10 derece farkediyor kermit :) baggio, benimki kolonyasız çıkmamıştı oraya buraya bulaştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 10 derecelere akdar farketmesinin yanında o dandik macunlar iletken. Yani yanlış bi yere damlatırsanız elinize alabirsiniz anakrtı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 arctic silver 5. ilk fırsatta alıyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 janjanlı dergi kapağından işlemci yüzeyi kadar kare şeklinde bir kesit kesilir işlemcinin metal yüzeyine 1 damla macun dökülür ince bir zar tabakası haline gelene kadar işlemci elinizde bi o yana bi bu yana cila yapar gibi sürersiniz sora ışığa doğru tutup açıklık bir bölge kaldımı diye bakılır unutmayın ince zar olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 peki biraz bekleteyim mi öyle, hani akmasın hesabı. tüpten çıktıktan bi süre sonra kıvamı koyulaşır mı. yani akışkanlığını koruyup da akarsa diye soruyorum. belki de mal bi soru bu ama hayatında hiç termal macun uygulamamış biri var karşınızda :D edit: bi de üzerine bi damla bırakıp üzerine şu heatsink mi artık o koca metal şeyi koyup kendisinin yayılmasını mı sağlamalıyım, yoksa ince bi zar mı? yani çok ince olunca da arada yine hava olmaz mı? lan ne çok soru sordum. bilgisyar kıymetli de o yüzden. yakarsam bunu da ateriye kaldım ahaha [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 20:54 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 AS5 zaten koyu kıvamlı, macun gibi bişey akmaz. Kendin yaymalısın, heatsinki koysanda tamamen yayılmaz, kenarlarda boşluk kalır. O kadar düşünemye gerek yok üstünde yaw, ufacık bi damlayı parmağınla sür işemciye gitsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 termal macun zaten işlemci ile temastaykende açıkta sayılır koy sür bırak yine kullan yani hemen acele koymana veya kıvama gelmesi için beklemene gerek yok AC5 300 saatten sonra asıl performansını vermeye başlıyor. elinlende sürmeyi deneyebilirsin arkadaşın dediği gibi ama o zamanda parmağının üstündeki girinti çıkıntıdan işlemci üzerindeki macun dağlık arazi olur yukarıdaki postumdaki gibi yapmanı tavsiye ederim metal yüzey görünmesin zaten o kağıt parçasıyla pasta gibi kıvama gelene kadar sürtmeye başlayınca bir kısmı kağıdın üzerinde kalacak orada sadece ince bir zar kalacak göz kararı pürüssüz olana kadar sev onu , işlemciyi yerine oturtmadan bi takıp çıkarma antremanı yap çünkü işlemci oturduktan sonra üzerine fan koyarken ki fanı takma seansı bocalamaları üzerindeki macunu sağa sola haraket ettirebilir. tabi buda macun sürme esnasındaki döktüğün yaz sıcağı terini boşa çıkarır bu arada eski macundan kalan pisliğide tiner ile veya aseton ile pamuğa 1 damla damlatarak çıkarmayı deneyebilirsin ama dikkat etmen gerekli , tiner ve aseton zarar verebilir . bazı işlemcilerin yanında macun gibi birleşme yerleri var, onlara zarar gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar