Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPRP - Fantasy Politic Role Playing

paramecium

Öne çıkan mesajlar

said:
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ’NİN (BTP) VAATLERİ:
Mazot 80 Ykrş olacak.
500 YTL vatandaşlık parası ödenecek.
2000 YTL asgari ücret verilecek.
15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek.
Ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek.
250 YTL çocuk maaşı verilecek.

lol 250 Ytl cocuk maaşını duşunemiyorum lan :D . Millet azar valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

ÖSS kalktı diyelim.

- 1.5milyondan fazla öğrenciyi alacak universite kapasitesi mevcut mu?

- Arsa bulduk, bina yaptık ve üniversite ihtiyacı bitti. Peki bunca kadroyu dolduracak kadar öğretim görevlisi var mı?

- Öğretim görevlisi de yetiştirdik/yaptık/atadık/ettik. Bunca 4 yıllık lisans mezunu nu koyacağımız iş var mı?

- Peki bulduk koyduk. Ne derece sağlıklı olacak bu insanlar?

Hayatın her aşamasında doğal seleksiyon denen kavram vardır. Güçlü olan ilerler. Fiziki güç değildir sadece bu, zeki olan, girişimci olan, uyanık olan falan da falan... Şimdi siz seçim yapmadan onca kişiyi koyarsanız üniversiteye nerede kaldı kaliteli eğitim? 120 puanı geçemeyen kaç öğrenci vardı geçen sene?

Ayrıca teknisyen ihtiyacı da var mu memleketin. HErkes mühendis ve işletmeci olsun. Ee? Kim yapacak orta kademe işleri? Bir mühendisin teknisyen kadar becerikli olmasını mı bekleyeceğiz? Meslek lisesi ve 2 yıllık fakülteler işte bu ihtiyacı karşılamak için ve piyasada teknisyen ihtiyacı var.

Şimdi CHP'nin bu vaadi sadece ütopik bir sözden başka birşey değil. Yapılması imkansız ve mantıksız. İşte o yüzden o listenin içinde yer alıyor CHP'de. Yoksa Cem Uzan da vaadlerinin hepsini yapar. Peki ya sonrası?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ'NİN (BTP) VAATLERİ:
Mazot 80 Ykrş olacak.
500 YTL vatandaşlık parası ödenecek.
2000 YTL asgari ücret verilecek.
15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek.
Ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek.
250 YTL çocuk maaşı verilecek.

allah allah allah allahhhh...
yürü bee
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

'çok iyi doğurdunuz, ben bile daha iyisini yapamazdım. Size bu üstün başarınız nedeniyle bu ikramiyeyi veriyoruz...'
Aklıma başka türlü bir olasılık ve açıklama gelmiyor. Çocuk yardımı değil de neden çocuk maaşı? Ben çocuk imalatçısı mı olucam baba olunca da bana her yaptığım ürün için maaş veriliyor?!?

Herkes mazotu düşürüyor ama '98 oktan benzini 120 oktan yapıcam ve 1.2 YTL'nin altına düşürücem' diyen neden yok.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium;

Abi bi oss yerine (genclerin 4 senesini mahveden bir tek sinav)yerine daha mantikli daha makbul bisey olamazmi? ben bu dolandiricilara inanmiorum da oss yi bolsunler lise-1 sonunda sinav ol lise-2 sonunda sinav ol lise-3 sonunda sinav ol yada daha kapsamli seyler. yoksa haklisiniz amcam elini kollunu sallaya sallaya grer ve bu isi benimsemis insanlarinda hic hosuna gitmez ..
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bana göre lise sona kadar olan eğitim sistemi düzeltilsin (imkânsız biliyorum) ve ortalama ile okul puanına göre öğrenciler üniversitelere başvursun. Eğer üni istiyorsa kendi içinde bir ek sınava tabi tutup 1-2 yıl hazırlık okutsun gereken derslerde. Eğer hazırlıkta kalırsan okul uzamasın, öğrenci okuldan atılsın.

Yurtdışında master yapmak için nasıl başvuruluyor?
Dil yeterlilik sınavı istiyor
Diploma notu ve üni bilgini istiyor
Eğer gerekli görürse GMAT (bu olsa gerek yanılmıyorsam) tarzı sınavlar istiyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bağımsız türkiye partisi ne yapmaya çalışıyor anlamadım.

hayır nüfusumuz az olsa ulan paso çocuk yapsın bunlar diye gaza getirebilir bir parti. ama nedir yahu bu? kim hazırlıyor bu vaatleri? ilk okul mezunu mu bunlar?

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 11:44 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

chp nin össyi kaldıracağız olayını bazı arkadaşlar yanlış anlamış gördüğüm kadarıyla. olay össyi kaldırıp bütün herkesin üniversiteye girmesi olmayacak. yine aynı sayıda kişi üniversiteye gidecek, yeni açılan üniversitelerle birlikte gerçi sayı artacak ama herkes giremeyecek. olay lise içerisinde össye girme potansiyeli olabilecek kişileri belirleyip onları üniversteye hazırlamak olacak. diğer kalanlar da meslek okullarına yönlendirilecek. buna göre düzenleyecekler her şeyi. aslında olması gereken şey de bu ama nasıl düzenleyecekler, uygulamaya düzgün bir şekilde koyacaklar bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

MHP Ekonomi bakanlığı kuracakmış, ekonomiden sorumluı devlet bakanı da yan gelip yatar artık :) LOL yönetimine talip olduğu ülkenin bakanlıklarını bilmez misin be adam?

Seçime giren 14 partiden sadece 5 tanesini haberine konu eden (nedense hep aynı partiler haberelre konu olur) NTV'ye de ayrı bi alkış benden..

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 14:25 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MHP Ekonomi bakanlığı kuracakmış, ekonomiden sorumluı devlet bakanı da yan gelip yatar artık :) LOL yönetimine talip olduğu ülkenin bakanlıklarını bilmez misin be adam?

Ekonomiden sorumlu devlet bakanı başka ekonomi bakan bambaşka birşey yalnız. Arada tüm kurumlarıyla koskoca bir bakanlık farkı var mesela :P
Sosyal ağlarda paylaş

Abijim devlet bakanının bakanlığı olmaz, sadece devletin çeşitli kurumlarının denetlenmesinden ve idaresinden mesul olur.

Buradan bakarsan anlarsın. Ekonomi ile ilgili pek çok kurum çeşitli devlet bakanları arasında paylaştırılmış. MHP'nin ekonomi bakanlığından kastı nedir bilemiyorum ama bu kurumları tek bir çatı altında toplayıp tek bir bakanlığın (bakan demiyorum bak) emrine verecekler demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

* Anayasa Mahkemesi’ne üye seçimi yeniden düzenlenecek.
* Hakim ve savcıların terfi sistemi değiştirilecek sicillerinin objektif kriterlere göre düzenlenmesi sağlanacak.
* Gerçek anlamda hukuk devleti tesis edilecek.
* Yükseköğretim sistemi esnek açık ve güçlü olarak yeniden yapılandırılacak.

akp nin secim vaatleri

ozet onumuze cikana bir tekme
bizi engelliyene bir yumruk
muhalefet edene bir kafa
destekleyen herkese bir ampul
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...