huun Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Aslında bilinmeyen bir durum değil hani, kimi doktor ameliyat yanlısı kimisi son çare olarak görüyor ama sinir olduğum bir nokta var şimdi. Bakın ne oldu: Geçen ay boğazımda bir şişlik çıktı. Gittim bir genel cerraha. Tomografi vs derken tyroglossal luctus kisti diye teşhis kondu. Adam dedi ki, bu benim branşımı aşar senin bir kulak burun boğazcıya görünmen gerek. Dedim görünelim doktor civanım ama senin görüşün nedir diye sordum. Bilemem ama ameliyata kadar yolun var dedi. Ameliyat lafını duyunca kıllandım tabii kalktım gittim ismi lazım değil Ankara'da anlı şanlı bir profa. Dedi git hemen hastaneye tahlillerini yaptır ertesi gün keselim seni. İyi keselim anasını satayım ama geçen yıllarda gene ameliyatlık bir işim olmuştu kuyruk sokumunda kıl dönmesi sebebiyle. Ancak o günlerde iş güç durumu pek elverişli değildi, adam şöyle bir tavsiyede bulundu. Al dedi bu antibiyotiğin bir de baticon al sür kıçına bol bol. Aradan geçti 2 ay, gittim tekrar doktora. Dedi bu uyku pozisyonuna geçmiş şimdi ameliyat olacam desen bile ben buna bıçak sürmem. Git yarın bir gün akıntı yapar sıkıntı olur o zaman gel. Adama bak, işim gücüm yok boştayım desem kesecektin ya!!! Neyse, bu kist mevzusu ortaya çıkınca ben bir düşündüm: "lan acaba bu işi de ameliyatsız atlatabilir miyiz?". Samsun'da babamın arkadaşı başka bir profa göründüm. İlaçtı şuydu buydu 1 haftada ilerleme kaydettik. İlaçları kullanmaya devam et belki kesmek zorunda kalmayız seni dedi. Ooo bir sevindim bir sevindim. Şimdi aklıma geliyor. Madem bu işi ilaçla halletmek gibi bir ihtimal var, lan şerefizsiz ilk gittiğim prof neden bana bundan bahsetmiyorsun hiç? Tamam belki başka ekollerden proflarsınız, tamam belki senin mesleki görüşün ameliyat olmam gerektiği yönünde; ama öbür adamın bildiği ihtimali senin bilmemen söz konusu olamaz. Burdan sevgili cerrahlarımıza sesleniyorum: ADAMI HASTA ETMEYİN LAN. İHTİMALLERİ SAYIN HASTAYA, BELKİ BIÇAK YEMEK İSTEMİYORUZ ALLA ALLA. ankarada ki bu gel keselimci profu görürüm ben nasılsa yarın bi'gün bir ortamda. aynen yüzüne de söyleyeceğim bunları ama önce biraz sinirlerimi yatıştırayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 belki ilacla gecici cozum bulunabilir ama ameliyat daha kalici bi ferahlik saglicaktir. gerce her konuda boyle bu doktorlar, birinin dedigi birini tutmuyo. ne tutarsiz bi seymis bu tip, bigun oturup konusup, her hastaliga kesin bi tedavi bulsunlar, hastalari da daha fazla hasta etmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Adamlar kafaya koymuşlar bugün olmasa yarın kesecekler abi seni :P Konuya dönersek kolaycı bir anlayış var evet. En kolayı neyse hemen onu uygulamak istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Tedavi çeşitleri farklıdır ama bildiğim kadarıyla. Mesela profesör Radikal yöntemi (sorunu tamamen ortadan kaldırıcı) uygulamak istemiş. Tanıdığın doktor ise süpresif tedavi denemek istemiş olabilir. Hemen katı yargılama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 bilgi olsun diye söliyim , o ilaçların yan etkisinin kesimden daha zararlı olduğunu düşünen bir prof olabilir. Gelecekde daha büyük problemlere yol açabileceğini düşünebilir. Bu nedenle o tedaviyi önermiyordur. Babam doktor , gözünden rahatsız Gittiği proflardan biri : 1) x ilaç + kortizon : İyileşme sağlıyabiliyor fakat katarakada ve göz tansiyonunada neden olabiliyor. 2) aynı x ilaç + lazer İyileşme sağlamıyor , hastalığı durdurabiliyor fakat göz tansiyonu ve kataraka neden olmuyor. Bu 2 doktorun görüş açısı farklı ekolleri farklı ve ikisi çok farklı şeyler düşünüyor. ve öteki düşünce kendince yanlış olduğundan bu konuda hastaya bilgide vermiyor. Hasta olarak doktorların bile karar veremediği konularda iç güdülerimizle karar veremiyeceğimize göre :=) Neyse uzun lafın kısası , tıpta kesinleşmiş tedabi die bişi yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 ehuh, mesajı okuduktan sonra aklıma scrubs'daki turk geldi: - mind if i slice you open? geçmiş olsun, ameliyatsız tedavi mümkündür umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 o kist de o kıl dönmesi de tekrar eder. sana bunu söyliyim. ben olsam ikisini de kestirirdim. yannız kıl dönmesi ameliyattan sonra gene olabilir ama kist kalmaz. tabi iki iyi ameliyattan bahsediyorum. ilaçla bi yere kadar. ameliyattan korkunun sebebi narkozsa ikisi bir arada yaptır bi narkozda olayı bitirsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Kıl dönmesinden tecrübeliyim ben (2 ameilyat). Er ya da geç, fistür patlarsa malum yerde, akıntı fln. Hiç affetme ameliyat ol, ilaçla geçicek birşey değil. Antibiyotikler fln sadece akıntıyı durduruyor, o da geçici bir süre için. Kıl sonuçta içinde hala, kist de cabası. Kıl dediğim de dötündeki diğer kıllar gibi değil, yaklaşık hepsinin toplamı kadar birşey. İçeride döne döne garip bi hale bürünmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 alternatif tedavi sucks, oldschool neşter ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Yalnız kıl dönmesi için alternatif bi yöntem var Fatihte ki bi doktor amcamız 3 günlük bir tedaviyle(günde 10 dakkanı fln alıomuş maksimum) kökten çözeceğini iddia ediyor Gümüş bilmemne fitili atıomuş bu içeride ki bütün kılları yakıomuş cozurt die.Birdaha da olmuomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Bence para almak için öyle söylemiş. Sahtekar olmayan doktor bulmak zorlaştı bu devirde.. :s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 lootunda gözü kalmıştır d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 adam niye beni ameliyat ediyorsun dememiş, hastanın bilgi alma hakkını engelleyemezsin demiş. dikkatli okuyalım efendim. ayrıca, çok basit bir şekilde ameliyattan alacakları parayı düşündüklerini sanıyorum. ozel hastanelerde bu tutumu çok daha net görebilirsiniz. o yüzden, kim ne derse desin devlet hastanesi, ftw! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Ben devlet hastanesinde oldum Uyarıyorum! Korkun!Acımak nedir bilmiyorlar paranız varsa özele gidin! Hemşirelerin bu kadar korkunç olabileceğini bilmezdim:D Yahu iğne mi yapıyorlar bıçak mı saplıyorlar anlaşılmıyor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 o değilde, bu hastane kokusu iğrenç birşey yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Ya bırak gel sen bana İbn-i sina'nın kitabını açayım ben orda mutlaka anlatıyordur nasıl yapılacağını bu ameliyatın eski yöntemlerle ter temiz yapayım ben seni İbn-i Sina ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 hep böyle 10 prof 10unuda başka bişey söyler kasınç bi durum kime inancaz entresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 AMAN sina, sen sadece sinasın, ibni sinalık başka bir şey, aman diyeyim. bu arada zaten ilk keselim diyen doktora atlanmaz, 2-3 doktor gez, mutlaka kesmeye karşı bir adama denk geleceksin ve kurtulacaksın. ama 4 doktor da "gel buraya kesecem" diye arkandan koşturuyorsa yapılacak bir şey yok, ol kurtul ameliyat en kesin çözüm. teyzemin boyun fıtığına da ameliyata gerek yok demişlerdi, sonunda gittiği doktor onlar manyak mıymış bu zamana kadar neyi beklemişler yürü istanbula ameliyata demişti, bir de öyle bak olaya yani, geç kalınmasın müdahalede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Ozel hastane ile devlet hastanesi arasindaki tek fark ameliyat sonrasi hizmetlerden kaynaklaniyor bana gore.. sene icerisinde acil bir safra kesesi ameliyati olmam gerekti.. Baskent hastanesinde olalim fln dedik 7 milyara fln denk geliyordu + Hastanede yapilan safrakesesi ameliyati sayisida az oldugu icin risk olabilirdi. Yani kolay bir ameliyat ama hocalar asistanlara yaptiriyor fln bir terslik olursa fln diye Gittik SSK diskapi hastanesine gunde 40 tane safrakesesi ameliyati yapiyorlarmis robot gibi tak tak bitiriyorlar.. cok basarili sorunsuz bir ameliyat gecti gerci hastaneye yatmadan once yatirmaya calistiklari oda kogus gibiydi 12 kisilik neyse bagis cart curt ozel odaya yattim ama sonradan pisman oldum.. Benim o heriflerden farkim ne herkes orda yatarken ben 22 yasinda nasil o odada yatmam goturun baskente verin 7 milyari diye simariklik yaptim diye neyse sonrada hallettim baba ameliyat korkusundan oldu fln diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 said: lootunda gözü kalmıştır d: Ehehe çok komikti bu. Geçmiş olsun ayrıca. benzer bir durum bende de var. Varikosen. Bir doktor HEMEN KESELİM dedi. ben kafadan geciktirdim. vakit falan dardı, aradan zaman geçti, ağrılar falan da geçti kendi kendine ilaçsız tedavisiz, başka doktora gittim. AYNEN seninki gibi, ameliyat gereksiz dediler. dikkatli olmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tumu Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Turkiyeyede bi Gregory House Lazım.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Doktorlar para kazanmak için ameliyat etmek isterler sürekli. Kötü niyetliler. Ailemde 8 tane doktor var, cerrah da var laf söylemeyin boşuna içindeyim kaç senedir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 bence burda sende de hata var. Şahsen bi doktora gittiğimde herşeyi sorarım ben. Hatta hemen teşhis falan koyduklarında internetten vs. araştırırım. doktora giderim böle böle ilaçlar varmıs böle yan etkileri varmıs şunu kıullanmak istemiorum ne dersiniz falan. Genelde çok soru sorduum içinde uyuz oluo ztn doktorlar =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 ben bir ürolagdan FIRÇA YEDİM. İnternetten bi sürü şey okuyup, tıbbi terminoloji ile soru sorduğum için. Ürologların mail grubunu bile taramıştım kendi sıkıntım ile ilgili. Birbirlerine sordukları soruları - cevapları falan okumuş öyle gitmiştim doktora. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar