Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow için ram?

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

şimdi AMD 2600+ Athlon
512 ram
256mb Powercolor ati radeon 9600PRO

bi makinam var.

upgrade yapmak ıstemıyorum oyle komple fakat, sırf wow için ram alsammı dıye merak edıyorum. merakımın nedenıde ozellıkle kalabalık yerlerde yada çok binalı citylerde falan takılmaların olması fpsnin bi kac sanıyelıgıne 3e 5 e düşmesi. kısaca baya bi takılma sorunu yaşamamdır.

bi 512 daha takıp 1024 yapsam düzelirmi bu sorun?
Sosyal ağlarda paylaş

yok ama oyle baglantıdan kasılmıyor yani fps oranım 3 e 5 e dusuyor makina kaynaklı bir takılma oluyor yanımdakı arkadasım kosarken ben takılıyorum makınanın kasmasından.

benımde kafam karıştı ramden diyenler var ramden degil diyenler var. ne yapsam ki
Sosyal ağlarda paylaş

ben almanya`da yasiyorum. baglantim guzel, 1.5 gb ram var, kalabalik sehirlerde ilk giriste bir kasilma oluyor soinra hafifliyor. 1gb ram varken kalabalik yerlerde kasilma devamli oluyordu, 512`lik ekleme ram o sorunu baya bir cozdu ancak yine de lag spike`lar ve latency var. yani illa senin baglantindan degil, blizz`in baglantisindan da kaynaklaniyor.

tecrubeme gore ekran karti o kadar muhim degilde, ram`in 1 gb ustu olmasi sart wow`da.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten bağlantıya da bağlı. Aynı bilgisayarda bi gün kasarken, başka bi gün kasmayabiliyo.
Mesela bahar etkinlikleri sırasında SW tıkabasa doluydu ve nerdeyse oynayamıyodum kasılmalardan. Ondan önce 14 şubat etkinlikleri sırasındaki o kalabalıkta hiç kasılmadı.
Değişken biraz o yüzden. Sabretmek, alışmak lazım. Çünkü malesef ne kadar uğraşırsak uğraşalım bi şekilde kasılma olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu oynama süresi ile de alakalı
2 gb ram varsa 4 5 saat oynarsan koymuyor da

1 gb ram var ise mesela

ki eskiden 1gb idi

mc bitirip bwl başlayıp ironforge a gelmek ile , oyun açılır açılmaz ironforge a girmek farklı olurdu

lik girdiğimde hiç takılmazdı

oynadıktan sonra ram i boşaltmadığından ironforge a gelince ağırlaşıyordu

birazda client taraflı
Sosyal ağlarda paylaş

aynı makınada 512 ilede oynadım 1,5 gb lada. arada bariz fark oluyor. genel fps artışı olmayacaktır ramle tabiki ama o kasılmalar bariz derecede yok olacak garanti veriyorum sana. en az 1 gb öneririm windows xp için. 1,5 la hiçbir problem kalmıyor 1gb denemedim hiç. büyük ihtimalle o da sorun çıkarmaz ama arkadaşın dediği giib uzun süre oynadığın zaman soru çıkartabilir 1gb. sadece wow için alacaksan 1,5 gb çok iyi olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

768mb ile oynuyordum, 2gb ve yeni bir makineye geçtim ve diyeceğim o ki arada DAĞLAAAAAAR KADAAAAR fark var. shattrath'ta fps düşüşü filan olmuyor doğrusu, eskiden 2fps'ye düşüyordu reg almak için lower city'e gittiğimde ve 1dk bile sürdüğü oluyordu fps'nin normale dönmesi. şimdi ise sıfır takılma.

ama fps düşüşü olan yerler var c2d 6420 ve 8800gts'le bile, ssc özellikle. hydross'ta 25 fps'e kadar düşüyor ki (max ayarlar, 4x aa, 1440x900) yepyeni ve kalburüstü bir makine bu. neredeyse oblivion outdoors kadar ağırlaştı wow tbc geldiğinden beri, böyle değildi hiç geçen yıl.

ekleme: 2gb ram'le mesela task manager 550mb ile 650mb arasında ram tuttuğunu gösteriyor wow'un, bir fikir verir belki.

[ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 12:15 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bağlantı ile alakası yok, bağlantının kopması ya da yavaşlaması oyundaki hareketlerin yavaşlamasına falan yol açmaz. Bağlantı gittiği zaman zaten herşey durur bir tek sen hareket edebilirsin, ama hiçbirşey ile etkileşime geçemezsin.

Sorun tamamen ramden kaynaklanıyor. Sam'in dediklerini ciddiye al. Ben de 512 ram ile oynuyorum şu anda ve oyunda fazla oyuncu olmadıgı zaman, mesela sabahın kötü ya da gece 3, 4 gibi fazla sorun yaşamıyorum. Ama kalabalık oldugu saatlerde oyunu oynamak tam bir işkenceye dönüyor. İlk girdiğimde kimseyi göremiyorum kendim dahil. Yavaş yavaş tüm karakterler belirginleşiyor. HS kullanıyorum, scryers inn'e geliyorum. Inn'den çıkıp mounta binip bankaya gitmem epic windrider ile bile 1 dakika sürüyo nerdeyse :) reg almak için lower city ye inmem de bir o kadar sürüyo.

2*256 var bende şu an ve 2 boş slotum daha var, ama anakartım sadece rdram desteklediği için alamıyorum çok pahalı. İkinci el kovalıyorum gittigidiyor ve sahibinden.com gibi yerlerde. Aynı marka model buldugum anca 200 lira civarında alıcam hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...