Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 Çip

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Yazılım bazlı çözümler çok daha pratik olur,duruma göre güncellenir,tam anlamıyla ücretsiz olur vs.

Chip çok masraflı,tam oturması ciddi vakit,edinmesi güç,montajı problem,kullanması bambaşka bir dert.. İlk ps2 chipimi 200$'a almıştım fi tarihinde. Sonra değiştirmem gerekmişti ve 2. aldığım chip ile makinam ciddi hasar görmüştü. İlk 2 chipde oyun seçiyordu deli gibi ve tüm bunların sonunda yeni bir ps2 almam gerekmişti(3.chip masrafı..)

Özetle;ps2'nin son birkaç yıl içindeki chipli hallerini göz önüne alarak chipi matah birşey sanmayın,softwareden şaşmayın ;)
Sosyal ağlarda paylaş

chip çıkmayacak ps3'e en az bir 2-3 sene

kopya oyunlar external hdd'ye yüklenip USB'den ps3'e bağlanılacak

HDD'deki "LOADER" (ki daha loader yok) oyunları çalıştıracak.

yani blue-ray almayacaksınız gidip, yok öyle bir şey biraz takip eden biri ps3'e neden çip çıkamayacağını tahmin edebilir pek tabi.

edit: disappear da yazmış şimdi gördüm

[ Mesaj 06 Temmuz 2007, Cuma - 10:31 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Bir kaç oyunu diske kopyalayıp açmayı başarmışlar. Biraz araştırsam bulurum birşeyler sanırım.

Edit:

said:
First, a small technical explanation. We were not able to modify any data on the PS3's flash chips due to the ECC. The ECC is a checksum basically, that ensures whatever data is in the block is not changed or corrupted, and if it is it errors. So, the problem was since when we tried to alter data, the ECC would then in turn be invalid, causing errors, making the system not boot. We did develop a way around this, however, it was time consuming and quite slow. We used the PS3 to write data to the flash, then dump it, with its proper ECC, then rewrite to where we needed it. This would take hours on end! We were not able to regenerate the ECC since we did not know the proper algorithm. But now, we can!!

After multiple tests done by NDT to see what the ECC algorithm was when the block was filled with some magic data, our very own RPS was able to reverse the algorithm!

What does this mean? Simple, we are now able to in minutes properly edit a flash dump, regenerate the ECC and flash it onto the PS3 in order to experiment with flash changes. Using this, we have already found where the encrypted keys are stored for SELF's, PKG's, and BD Pairing among other things, more on that in the weeks to come.

Furthermore, NDT implemented RPS's ECC regeneration code into his newest FlowRebuilder, which will be posted next week!

Finally, this has already saved one PS3! Hacked2123's PS3, which bit the dust long ago due to a bad flash was recently fixed thanks to RPS's ECC Regeneration code which was built into NDT's newest FlowRebuilder!

His PS3 had bad data that did not match the ECC data, resulting in a plethora of issues. However, as described here, it is now fixed!
[/QUOTE]

Epey yaklaşmışlar demek oluyor bu sanırım. Büyük ihtimal ile PSP gibi birşeyler yapcaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Konsol'un güzelliği oyun alınca o oyunun çok kıymetli olmasıdır benim gözümde. Nispeten pahalıdır çünkü, almadan önce çok fazla araştırma yaparsın, verdiğim paraya değecek mi acaba diye soruşturursun, en sonunda almaya karar verdiğin zaman da çok heveslenmeye başlarsın. O yüzden oyunu oynamaya başladığın zaman aldığın tat bambaşkadır. Ben hiç bir konsoluma çip falan taktırmadım, taktırmam da bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

katılıyorum ona. salak bir örnek olacak ama cem yılmaz'ın söylediğine benziyor o. gösteri beleş olsa hiç gülmezsiniz gibi. ps3'e oyun aldığım zaman resmen beklentilerim ayrı bir artıyo herşeyini araştırıyorum almadan rewievler seyrediyorum gameplayler seyrediyorum falan. o ayrı bir keyif

enayisi gözüyle bakılıyo böyle söyleyince gerçi
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar neden orjinal oyun almak enayilikmiş gibi görülüyor bizim ülkede anlamıyorum? Adamlar o kadar ar-ge yapıyorlar, yatırım vs. yapıyorlar. Bir şekilde haklarının karşılığı. Emin olun bugüne kadar bu ülkede sadece orjinal oyun alınıyor olsa idi fiyatlar çok daha aşağılarda olurdu. Ama gelde ülkem insanına anlat. Eğer orjinal oyuna 180 YTL vermem ya da veremem mantığındaysan gidip konsolunuda almayacaksın, susacaksın, oturacaksın. Ben şu an için almayı düşünmüyorum mesela. Onun yerine bilgisayar al online oyunlardan birine aylık para öde ve oyna daha mantıklı.
Zira ben her ikisini de yapmıyorum ama görüşlerim bu yönde.
Saygılarımla.
Sosyal ağlarda paylaş

PC oyunlarımı orjinal alıyorum. Neden? En son fiyatlar 50 YTL civarlarına düştü ki tam fiyatıdır bence. Bir oyunun ortalama en az 10 saat eğlendirir. Diğer eğlence yöntemleri ile karşılaştırdığında 50 YTL gayet uygun bir fiyat bence. Sinema'ya gidiyorsun 2 saat, antalya'da 6-7 YTL civarı, İstanbul'da filan 10 YTL'dir herhalde. Hani saat-eğlence olarak gayet uygun bence 50 YTL'lik bir fiyat.

Ama konsol oyunu alacaksın, giriyosun teknosa'ya 180 YTL. Yazıcıoğluna filan iniyorsun 100 YTL, Play-Asia'dan getir kargo ile 1 hafta bekle 70 YTL civarı. Her halükarda uygunsuz yani.

Neyse bu korsan-orjinal muhabbetleri pati'de daima yapılır. 3-5 sayfa mesaj atılır. Millet sıkılır, bırakır sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...