Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Riva tuner

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Bir ara kullanmaya denemiştim Riva Tuner'ı ama oldukça karışık geldi, riske girmek istemedim. Geçtiğimiz aylarda Level dergisinde tanıtılan başka bir program vardı Ati Tuner adında. ATI yazsa da NVIDIA kartlar içinde kullanılabiliyor.

2-3 tıklamayala kartına en uygun overclock noktasını buluyor, bence bir dene.
Sosyal ağlarda paylaş

zegna şuradan:

main tabinde target adapter var. customize kısmına tıklıyorsun, hardware monitoring'e bas. şimdi orada çekirdek ısısı, dış yüzey ısısı, fan hızı, fanın çalıştığı kapasite görünecek. bu bilgileri takip edebilirsin o pencereyi açık tutarak.

fan hızını ayarlamak için:

gene aynı customize'dan low level system settings var. orayı açınca "enable low level fan control"ü aktive et. şimdi hangi kapasitede çalışacağını ayarlayabilirsin. ben oyun oynarken %100, oynamazken %60 yapıyorum. dereceye göre otomatik ayarlama bulamadım henüz, belki vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

birşey daha..

nvidia forumlarında herkesin benzer sıcaklık değerleri yazdığını gördüm, kullanıcılardan birisi nvidia'ya mail atmış ve şöyle cevaplamışlar:

"65-80 derece arası normal çalışma değerleridir ancak 145 dereceye kadar test edilmiştir işlemci"

tabii bu demek değil ki üstünde su kaynatacak ısıda tutun aleti ama 8800 serisinin özellikle daha yüksek ısılara tahammüllü üretildiği görüşünü destekleyen resmi bir kaynak. aklınızda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

onu ben de duydum da, resmi ağızdan olduğunu bilmiyordum. idle 60 derecelerde falan bende de. ben oyun ve günlük kullanımda (zırt pırt fan ayarlamakla uğraşmak istemediğimden) %80'e aldım. ses yok. %60 ile arasında hiç ses farkı yok neredeyse. ben 3dmark06 testinde overclock falan yapmıstım biraz maximum 82 derece (%100'dü fan) gördüm onu da söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

kullandığın ekran kartı ısısı normal değer aynen katılıyorum sam e işlemci olsa aynı şeyi diyemeyecektim ama bir keresinde fan durmuştu benim oyundaydım o sırada grafiklerden anladım direk kapadım makinayı ellediğimde üstünde yumurta rahat kırılırdı gpu baya dayanıklı ısılara yani diyeceğim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...