Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital kamera tavsiyesi

Peradur

Öne çıkan mesajlar

HP Photosmart 850 hoşuma gitti.
4x Optik zoom'dan fazla optic zoom'u var (8X Optic Zoom)
4.1 Megapixel var
LCD'si 5 cm...

benim işime yarıycak bir sürü şey var..

ama sorman istediğim bir iki şey de var.
1024*768 resim oluşturabilecek miyim?
Bazı arkaplan resimleri çekip pcye koymayı istiyorum mesela.
çözünürlük 2280*1720 diyor.

Bu çözünürlükle benim bahsettiğim boyut farklı mı?
Eğer farklıysa fotoğraf makinesini alınca dediğim gibi arkaplan resmi yapabilecek miyiz kalite farkı olmadan?

16MB SD bellek diyor. Bu takılabilir disk mi yoksa dahili bellek mi? Takılabiliyorsa, başka disket alıp ekstra resimler çekebiliyoruz mu?

SONUÇ: benim aradığım yüksek optic zoomu olması ve bilgisayarıma arkaplan resimleri çekebilmek..[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Sosyal ağlarda paylaş

16mb dahili bellek, ayrıca ekstradan bellek takabiliyorsun, bellek takma yuvası var.

çözünürlük olayında da sanırım hp 1024*768 çekmiyor ama emin degilim bu bilgide. ara çözünürlüklerde çekmiyor diye okudum bir yerde.

hp850nin ozellikleri iyi de çok büyük bi alet ..
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler:

1- Kesinlikle fotograf makinaları konusunda iyi olan bir firma seçin. Olayın digital olması bilgisayar firmalarının bu konularda çok iyi olduğunu göstermez. (Nikon, Canon, Kodak, Minolta; Ricoh vs.)

2- 2 megapixelin altında bir şey almayın. Aslında en ideali 5 megapixel olsa da şimdi yeni çıkan sistemlerde bir noktaya 3 renk düşen cihazlar piyasaya çıkmaya başladı. Teknoloji tekrar değiştiğinden çok uzun vadeli bir makina almak çok mantıklı değil. O yüzden 2-3 megapixel bir cihaz alıp bir süre idare etmek daha mantıklı.

3- Aldığınız cihazın kesinlikle optik zoomu olmalı. Alabileceğiniz en yüksek optik zoomlu olanı alın. Digital zoom çok tatmin edici bir şey değil. Zaten bilgisayarda digital zoomun yaptığını yapmanız mümkün.

4- Çekim hızı konusunda hareketli görüntülerde çok problem yaşayacağınızdan dolayı olabildiğince hızlı bir makina olmasını tercih edin. Hareket halindeki bir kediyi yakın çekim alıcam dediğinizde yavaş bir makinayla çok dert çekebilirsiniz.

5- Makina ne çok küçük ne de çok büyük ve ağır olsun. Çok küçük makinaların ergonomik problemleri büyük makinaların ağırlık ve hiç bir yere sığdıramama problemler çok olduğundan bir süre sonra taşımak istemezsiniz.

6- Video goruntu kaydı da yapabilen fotograf makinaları da var. Sakın iki marka arasında tercih yparken bu tip bir özelliği tercih konusu yapmayın. Evet fazladan olması gözünüzü çıkarmaz fakat çok da bir işe yaramaz açıkcası. O yüzden tercih konusu yapmayın.

7- Fiyat planlaması yaparken kesinlikle makinanın çıplak fiyatına aldanmayın. 2 megapixel Makinanın üzerine bir de en az 64 MB (128 veya 256 tavsiye edilir), daha yüksek megapixel makinalar ise daha da yüksek bir kart tavsiye edilir. Makina üzerindeki 8 ya da 16 mb lik hafıza aldıktan 2 gün sonra göreceğiniz gibi hiç bir işe yaramayacaktır. Kesinlikle baştan bir hafıza kartı alıcak şekilde hesap yapın.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 27 September 2003 16:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat performans her zaman mantıklı seçimi yaratmaz. Özellikle dergilerden bakıyorsan daha da çok yanılırsın. Dergiler doğal olarak onlara en çok para kazandıranları 1. sıraya koyarlar. O yüzden her zaman dergilere inanmayın.
Yukarda verdiğim tavsiyelerden HP sonucunu nasıl çıkardın bilmiyorum ama tavsiyelere göre karar vermek sizin elinizde. Sonuç olarak bir de bütçe olayı söz konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

kodak diyorsun ama onlar da nokia -evt evt cep telefonu markası- gibi bir modele optik zoom koymuslar 2mp yapmıslar, oburunu 3mp yapmıslar optik zoom yok, berikinde o var bu yok, kıllandım tabii dogal olarak.

canon, noki falan zaten bütçemi fazlasıyla aşıyor

birkac internet sitesindeki review'lere baktım, hp photosmart 735 icin pek kotu bir sey soyleyen yok

[Bu mesaj Peradur tarafından 27 September 2003 22:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm tamam o zman. Ben de benim yazımdan öyle bir şey çıkardın zannettim şaşırdım.

Şu anki soruna gelince sakın cep telefonu üstündeki kameralarla karıştırma. Bir çok cep telefonunun üstündeki fotograf makinalarını gördüm. En dandik fotograf makinaları bile onlardan daha iyi kalitede resim çekiyor ona emin olabilirsin. O yüzden Kodakları cep telefonunun üzerindeki gibi zannetme sakın.

Kodak' ın 2 megapixellik bir modeli var ve gayet hoş. Fiyatı da çok yüksek değil. Bence alınabilir bir model. HP modellerine gelince benim gördüğüm kadarıyla HPler de öyle çok ucuz değiller. Belki Canon ya da Nikon kadar olmasa da yine de pahalılar. Senin yerinde olsaydım (eğer durumun da el veriyorsa) 2 mp lik Kodak alır bir birbuçuk sene sonra da 4mp x 3 renk (şu anda sadece Sigma' da var) modellerden alırdım. Fiyatları bayağı bir ucuzlayacaktır kesin. Yok ben alırım ama tam alırım. Amatör çekimlerde arkadaş toplantılarında 3-4 sene kullanabileceğim bir şey olsun dersen almışken 4mp bir şey al derim. Onda da Canon ve Nikon çok pahalı olacağından Olympus, Minolta, Kodak, Ricoh gibi markalara bir bak. Eğer bu kadar çok öven var ise de HPyi de es geçme tabii. Arada kaldığın modeller olduğunda kesiinlikle dene. Denediğin resimlere kesinlikle kendi ekranı üzerinde değil bir bilgisayar ekranı üzerinde bak.

Senin fotograf makinası için para (memory kart için ayırdığın rakam hariç) ne kadar civarında?
Sosyal ağlarda paylaş

Senin için biraz araştırdım. Tam olarak ne kadar para ayırdığını bilemediğim için HP 735 in fiyatını baz alarak $200-$300(tabii ki +KDV) aralığında arasında iyi bilinen fotograf makinası firmalarının ürettiği 3,0 mp civarı optik zoomu olan (hemen hepsi 3x civarı) makinaları araştırdım. Sana aşağıya listesini vericem. İstersen bir arastırıp karşılaştır.
HP' nin objektif ve bir kaç parçasını da bu arada Pentax üretmiş. Yani makina yarı Pentax sayılır. O yüzden onun da listeye koydum. Bence Bunları verisel olarak karşılaştır ve daha sonra deneyerek aralarında son tercihi yap.

RICOH RR30
PENTAX OPTIO 33L
OLYMPUS CAMEDIA C-350
FUJIFILM FINEPIX A210
FUJIFILM FINEPIX A310
KODAK EASYSHARE CX6330
HP PHOTOSMART 735
Sosyal ağlarda paylaş

Evet şarjlı pil değil de piyasadan pil alıp kullanıcam dersen hayatta altın kalkamazsın. Bir pil 2,5 milyon ise bir şarjlı pil 5 milyon. Yani 2. pilde amorti etmiş oluyorsun. Bu arada pil şarj aleti de 20 milyonun altında bir fiyata sahip. Tabii evde kullandığın tek pil digital kameranın olmadığından tüm pillerini şarj edip de kullanabilirsin. Bu da seni bayağı bir kara geçirir. Hem de kısa vadede.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 28 September 2003 00:04 tarihinde demiş ki:

RICOH RR30
PENTAX OPTIO 33L
OLYMPUS CAMEDIA C-350
FUJIFILM FINEPIX A210
FUJIFILM FINEPIX A310
KODAK EASYSHARE CX6330
HP PHOTOSMART 735

bunlarin icinde hangisini onerirsin? bende su gunlerde almayi dusunuyorumda[hline][i]-->Four String Magic<--
[b]I am ah maachine!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Canon Powershot A60 aldim ve cok memnunum, daha cok param olsaydi A70 alirdim. Ikisini de tavsiye ederim.

Hatta "Daha az pil yesin ama movielerim sessiz olsa da olur." diyorsaniz Nikon Coolpix 2100 ve 3100 'u tavsiye ederim. Canon 4 kalem pil kullanir, bunlar iki tane kullanirlar.

Vee en onemlisi alabilirseniz Turkiye kazigi yememenizi oneririm. Yurdumda 300-350$+kdv gibi bir fiyati olan A60'i yurtdisindan 204$'a aldim.[hline]---
orqan
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar;

orada kamerayı kameraya degil de firmayı firmaya benzetmiştim. yani nokia ve kodak firmaları satış stratejisi bakımından birbirine benzerler. kodak bir modele optik zoom koyup pixelini dusuruyor, diger makineye optik zoom koymayıp pixeli arttırıyor. boyle boyle fiyat uçup gidiyor.

verdigin liste icin cok tesekkur ederim, hepsini iyice irdeliyecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...