Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankarada gidilesi yerler vsvs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi ben böyle bi 5-6 günlüğüne ankaradayımda.Böyle görmeden dönme diceginiz ilginç-güzel dükkanlar vs. leri söylerseniz sevinirim.Böyle anime figüerleri-çizgi roman yada güzel kafeler İzmirde bulamayacagım şeyler olan yerler fln =)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Çizgiroman ya da figür bulamazsın ankarada - satan tek bir yer vardı o da kapandı. ben istanbulda okuldayken tekrar açıldıysa bilmiyorum ama...
Mesaj tarihi:
haftasonu ben de ankaradaydım, acayip sıkıldım.
gerçekten oturup vakit geçirebilecek, bööle oyun filan oynanacak yer bilen varsa yazarsa süfer olar zira yine gelecek ben..
Mesaj tarihi:
gençlik parkı vardı ankarada. kaç sene önce gitmiştim, 12 yaşında flndim. 20 yaşındaki adamlar bıçak çekip cebimdeki parayı almışlardı. hoş bi anı değil tabi.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Migrosa gidin... Starbuck's a oturun bi güzel dinlenin...

Sonra sinemasına gidin, çok güzel..
SOnracımaaa, Kızılaya çıkın, Karanfil sokağa girin gümüşçülere bakın, elma şekeri satanlardan satın alın vs... Ankara bambaşka bir mekan...

Sonra yukarı doğru, ÇAnkayaya doğru yürüyün... Tunalı hilmide her türlü dükkanı bulursunuz. Sadece meltemli bir yaz akşamı olması yeterli... Çok seversiniz.
Mesaj tarihi:
Bırak ya fake accdir o :P

Şaka bi yana, Ankarayı beğenmek zorunda değilsin zaten... O senin sadece ANKARA olduğu için bamandandır... Bneimkisi bambaşka... ANkarayı sevmek için illaki boğaz ve martılar gerekmiyor.
Mesaj tarihi:
Atatürk'ün Ankara ile ilgili söylediği bir söz vardı habertürk te ana haber bülteninden sonra reklamı yapılan "gizlenen atatürk" isimli belgeselde yer alıyor hatta birazını yazabilmiştim tam halini bulsam çok güzel olcak herşey yazıcam buralara :)
Mesaj tarihi:
hatta buldum direk dinlediğimi aktarıyorum yazılı bir metnini bulamadım çünkü typo için şimdiden özür

Anadolu'nun merkezindeki bu 50.000 nüfuslu şehir, artık devrimin karagâhı haline gelmiştir.2 katlı ziraat mektebinin alt katındaki telgrafhane geceli gündüzlü bir ihtilali önlemektedir.telgrafhaneden çıkan ritimli sesler dizi dizi direklerin birbirine bağladığı telgraf telleri dünyanın en güzel sanat eserlerinden birini taşımaktadır üst katta Mustafa Kemal, önünde harita masanın üzerinde başta hakimiyet-i milliye o günün gazeteleri ve biraz önce telgraf haneden gelen yazışmalar Mustafa Kemal, karşısındaki koltukta oturan Yeni Gün gazetesinin sahibi Yunus Nadi'ye döner ve der ki:

"Ankara ilk nazarda bir çöl gibi gözükür,
zaten işin zevki de burada:
Bu çölden bir hayat çıkartmak,
çöl sanılan o alemde
saklı ve kuvvetli bir hayat vardır ki
o millettir, eksik olan teşkilat."

çok hoşuma gitmişti gerçekten, işte öyle bir şehirdir Ankara.

:)
Mesaj tarihi:
kimse üzerine alınmasın, kimse kırılmasın ama

ankara gerçekten başkent adı altında olmasa küçük bir kasaba olmaktan çıkamazdı bence. bu kadar kısıtlı imkanları olan, bu kadar soğuk görünen, insanlarının yüzde 90ı keko olan bir şehir nasıl oluyor da büyükşehir oluyor anlamak güç aslında. nefretlik bir yer ya ankara. nasıl yaşanır orada, nasıl okula gidilir bilemiyorum. yapanlara saygı duyuyorum ama.

çok iddialıyım antalya, izmir bursa gibi yerler ankara'dan daha büyük şehirler. en azından hayat devam ediyor belli bi saatten sonra bile. memur şehri ankara.
Mesaj tarihi:
ankaraya 3 defa gittim, birinde gezme firsatim oldu.

hiltonda kaldim, otel kraldi odalar falan gayet iyi fakat kahvaltiya indigimde kameramanlar spikerler vs. yordu.

tunali hilmi 300 metre karsilikli dukkanlarin oldugu bi yer, bagdat caddesi taksim hatta kadikoyu bilen biri icin bakkal + bufeden pek farki yok.

ha bi de ankaralilar araba kullanmayi bilmiyorlar.
Mesaj tarihi:
4 senedir İzmirde okuyorum Ankaralıyım ama herkesin dediginin aksine Ankarayı daha güzel buluyorum. Bence mekanlar cafeler barlar kalitesi açısından İzmir Ankaranın yanına yaklaşamaz tabi ama genelinde Ankara daha pahalı o ayrı. Kişisel zevk olan şeyleri tartışmak çok anlamsız değil mi?
Mesaj tarihi:
said:
Rotweiler
üye § 05 Temmuz 2007, Perşembe - 12:26 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Migrosa gidin... Starbuck's a oturun bi güzel dinlenin...

Sonra sinemasına gidin, çok güzel..
SOnracımaaa, Kızılaya çıkın, Karanfil sokağa girin gümüşçülere bakın, elma şekeri satanlardan satın alın vs... Ankara bambaşka bir mekan...

adam sadece ankarada yapabiliceğim bişiler yazın demiş senin dediğine bak :D.
@luriel:izmirde seni doğru düzgün mekan bar cafeye götüren olmamış sanırım....bide izmirin içi bi istanbul kadar pahalı değil ama çokta ucuz sayılmaz(ankara bu açıdan nasıl pek bi fikrim yok açıkçası).tabi çeşmeye gitmezsen.çeşmeye gidince uçuyor herşey..
Mesaj tarihi:
said:
Rotweiler
üye § 06 Temmuz 2007, Cuma - 14:00 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

E adam ankarada yapabileceği bişeyler sormuş, ebnde yanıtlamışım? Burda yanlış olan ne?

senin dediğin pek ilginç bişey değil:D.nerde olsan yapılabilcekbişey.adam özel bişeyler istemiş izmirde olmayan...
Mesaj tarihi:
Tabi ki deniz, sahil vs olsa güzel olurdu da sorun o değil bence. Mumu'ya katılıyorum, başkent olmasa bi halt olmazdı. Benim Ankara'da eğlendiğim ve en huzurlu olduğum yer okulum. Odtü kampüsü koskoca Ankara'dan güzel vallahi. Zevk meselesi diceksiniz, artık gidecek yer kalmadı. Bina, insan, gürültü üçlemesinde geziniyor insan. Yani diğer şehirlere göre bir artısı yok. Caddeler, binalar vs. Onlarında ne görsel ne de atmosferik, kültürel özelliği var. Öyle düz bi şehir. Çık bestekara otur, kızılaya gez, bahçeli de yürü vs vs.. Sıkıldım : (
Mesaj tarihi:
valla 10 senedir okul dolayısıyla aşağı yukarı hergün kızılaydayim. suanki okulumda kızılaya 10 dakika yürüyüs mesafesinde (dtcf). sıkıldığım günler oldu ama hicbi zaman tiksinmedim ankaradan, kızılaydan :). öyle amacsiz magaza magaza gezmeyi seven bi adam değilim. tek başimada evden cikip gezip tozmam zaten :p. kitap, dvd bakip, bi bardak bira icip, dürüm yiyip üstüne bi mekanda pes ya da bilardo oynuyorum baska bişeyde aramıyorum acikcasi. benim hoslandığım aktiviteler bunlar oldugu icin ankara da ya da new york ta olmak cok bişey değiştirmiyor benim icin :).
  • Yeni Oluştur...