nedanko Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Arkadaslar, Simdi her degisen sistemde birileri mutlaka mutsuz olacaktir. Herkesi mutlu etme imkani yok. Simdi olayin basindan beri aos u savunan bir adam olarak sunu soylemek istiyorum. AOS cidden guzel katiliyorum, ama soyle bir gercek var. AOS tamamen kasma uzerine olan bir oyun sistemi. Yani AOS da haftada 2 gun oynayan bir adam ile full time kasan bir adam arasinda inanilmaz fark oluyor. PS ler insurance lar oyun dengesini cok degistiriyor. Item bazli bir oyun sistemi oluyor. Simdi haftada 2 gun oynayan adamimiz , bildiginiz gibi ne PS sahibi olabilir kolaylikla, nede o cok asmis itemlari alabilir. Boylece GM olmasina ragmen, surekli fizzle olan buyuleriyle kendi yaginda kavrulur gider. (vb..) PS li onlu bunlu bi adama hic bi zaman karsi koyamaz. AOS'ken insurance i dusurmemizin nedeni buydu. Ya da ileride eklenmesi dusunulen PS lerin etkisini azaltma gibi, yada her insurance li item basina 5000-10000 gibi ucuk paralar odenmesini dusunduren (uygulamaya gecmeyecekti) sistemler sirf bu yuzden tasarlandi. Ama bildiginiz gibi dengelerle oynayinca isler daha sarpa saracakti. O yuzden en rahati pre-aos acalim dedik. Ve pre-aos dan vazgecsekte , baska seyler yapsakda siarimiz bu olacaktir. Kesinlikle item odakli, o bu odakli bi oyun olsun istemiyoruz. Haftada 1 giren arkadasda zevk alsin istiyoruz. Zamanini iyi sekilde harcayacak adam icin aos bulunmaz nimet, ama az oynayan arkadaslarida goz onunde bulundurun. Sirf kendinizi dusunmeyin. Butun olay bundan ibaret..
Voys Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 en basit savunma, haftada 1-2 saat gircek adam için nie bizim oyunumuz engelleniyor olacak. ama bişey demek istiyorum paticik acc'ına 1 char hakkı olursa. kimse bodru kasamayacağı için doğru duzgun, çok fazla ilerleme kaydedemeyecek kimse. haftada 1-2 saat giren o densiz kişiler ise para kasıp skill kasıp diğer kişilere yetişmiş olabilecek. onun dışında burda gecesini gündüzüne katıp onayacak kimse yok zaten. diğer serverlardaki gibi aşırı güçlenmeleri gruplaşmaları burda görmenize imkan yok. guild/oc sistemi kalkar, ev kurulamazsa. sadece faction uzun süre götürür. hele bi de faction chat scripti yazılırsa tadından yenmez. onun dışında. haftada 1-2 saat giren kişiye ben bu oyundada fark atarım? kasarım bs yi en iyi seti yaparım. dungeonlardan çıkmam +15 lerim her tarafımda olur 5 er 10 ar kullanırım. o haftada 1-2 saat giren nasıl olacakta yetişecek bana? demin bi zombie öldürmeye çalıştım. 30 sw ile 17dk da öldürdüm. hatta onu da öldüremedim tam olarak stam bitti bu kaçarken 1 vuruş kalmıştı biri vurdu 32gp çıkmış onu da aldı.
xaty Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Anlıyorum, tek derdiniz oyuna az girecekler. Ben oyuna az girecek biri olmayarak az girenler için bir guild kuracağım ve onlara destek fonu açacağım. İhtiyacı olanlara PS ve item sağlayacağım. Insurance sistemiyle bu item'larını koruybilecekler. Ayrıca bu az giren arkadaşlara açılan destek fonu haftada üyelerine en uygun olarak belirlediği zamanda yarışma vb. düzenlemelerde bulunacak ve kazananlara ödül verecek. Sorun buysa çözülmüş bulunuyor. no more pre-aos plz.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 . [ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 00:09 tarihinde, SpiderS_DangeR tarafından güncellenmiştir ]
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 gg olduk kimse oynamazki sphereden bozma pre aos bilmemneyi
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Şahsen AOS'den yana olsam da benim için her şekilde uygun. Ama en sonunda sunucuda sadece "haftada 1 giren arkadaşlar" kalmaz umarım.
ultrAslan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 said: Voys, 17 Haziran 2007, Pazar - 00:06 tarihinde demis ki: paticik acc'ına 1 char hakkı olursa. kimse bodru kasamayacağı için doğru duzgun, çok fazla ilerleme kaydedemeyecek kimse. haftada 1-2 saat giren o densiz kişiler ise para kasıp skill kasıp diğer kişilere yetişmiş olabilecek. ne yani, isimizi gücümüzü birakip oyun mu oynayacaz sabahlara kadar densizlikle ne alakasi var? bunu söylemek densizliktir. amac bir araya toplanip azda olsa eglenmek, egoistlik yapmak degil. karar ve düsünce pek yerinde.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 aos iyiydi ya, en azindan itemin ustune gelince kullanmak icin kac str gerektigini goruyoduk. simdi cok garip oldu eskiye donunce. bi de az giricek olanlarin derdi olmaz bence, zaten cok fazla kasan olmaz, bu yuzden arada buyuk farklar olmaz, kasan da kasamayana yardim eder, ucuza mal satar falan filan, anlasir herkes guzel guzel oynariz, ama lutfen bu ilkellikte olmasin, ille cozum bulunur sorunlara.
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 +1 zaten patide herkes birbirini tanıyo az çok
Voys Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 ultrAslan, işin geyik kısmıydı o. yani az girenler yüzünden bu kadar etkılenıyoruz manasında bi ironi. mecaz anlamda kullandım ama rahatsız olduysan ve olanlardan özür dilerim. gerçi o yazıda dıkkat edılmesı gereken pek çok yer vardı halbükü
Phyx Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 xaty'e katılıyorum, bi şekilde oyuna haftada 1-2 saat giriebicekler kendilerini belirtirse yardım ederiz geri kalmamalarına
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Öte yandan RunUO 2.0 motoruyla preaos oynamak da ayrı bir zevk olur bence. OSI'de o zamanlarda hep oynamak istemiş oynayayamamıştım, içimde kalmıştı. Geçen sene OSI'de Mondain's Legacy oynadıydım iki ay, cılkı çıkmıştı. Sonuç olarak: Maksat muhabbet, versiyon falan filan yalan.
kek Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Ya tamam bu tür item kasmalar bodcular vs bende istemiyorum ama bu pre-aos denilen uyuzumsu şeydense onları %1000 oranla tercih ederim. Adama vurunca kafasının üstünde ne kadar can gittiğinin gözükmesi, itemlerin üstüne gelince isimlerinin yazması filan bu tür şeyler oyunu daha güzel hale getiriyodu :/ [ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 00:23 tarihinde, kek tarafından güncellenmiştir ]
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 kimmiş bu haftada 2 gün oynayacaklar ya merak ettim yapın bi anket ne neymiş görelim yemişim pre-aos u
xaty Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 haftada iki gün oynayacaklar lütfen açtığım başlıkta işaret etsin. (hadi üç yaptım)
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 abi ben de biraz pvp template i arastırım dedim, itemlar resmen templatelerin bir parcası. 6-7 skill seiciminde bitmiyor, statsları bırakın skilleri dahi nerdeyse itemlara göre seciosunuz. yalnız işin güzelligi aynı template i hicbiyerde 2 defa göremedim, herkes kendine göre farklı bi templatele oynuyor. (muhtemelen itemların büyük rolü oldugundan) dolayısıyla ML serverında insurancesız oyun oynanmaz, sacma olur. ha belki kimse item kasmasın die insurance komple kaldırılır, ama buna da millet ilerde isyan edecektir. cünkü kasan illa ki olacaktır. o yüzden pre-aos zorunlu gibi gözüküyor gibi geldi bana da..
Dela Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 faction kill penaltisini bilmeyen skill hack diyen bebeleri korumaya calisirsaniz isimiz zor, ben de pre aos olsun istiyorum da.. dasi su, eger haftada 1-2 saat gircek eleman varsa, zaten skill kasamaz su an soylenen skill gain ratelerle. imkani yok, acsin bank sitter muhabbet etsin. yasasin goruntulu ve dovuslu chat. ps: nedanko, golt üye sistemi olsun paticige 100 ytl verene edit yapin.
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Dedigim gibi acsak bile dengelerde oynama yapariz AOS'da.. Yani PS leri kaldirabiliriz, cok guclu itemlari kaldirabiliriz... Zaten denge konusunu acikliga kavustursak bi kac gunde up ederiz sunucuyu..
aquila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 ben de onu yazicaktim simdi, sistem aos olsun, abarti olaylar kaldirilsin, artifactmis cartmis curtmus, preaosa benzer bisey yapilsin, ama allah askina boyle kalmasin.
Dela Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 insurance olmazsa tinergy gültüme oyle bi taktik vericem ki elinizde +3 silah bile kalmayacak. ona gore... chaphul necmi, tinergy gült master
ulfang Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 5 adam yüzünden 15 adam niye çöpe atılıyoki onu anlamadım ben
aquila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 insurelanicak item olmasin iste, herkes alsin eline katanasini cenk edelim.
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Ayrıca yüzyıllar önce biz zevkten dört köşe sabahlara kadar uo oynarken AOS mi varmış?. Item peşinde koşmazdık. Muhabbet ederdik, pvp yapardık, eğlenmek için dungeon'lara giderdik. Şimdi forumdaki muhabbete bakıyorum da: "Yok biz item kasarsak onlar kasamazsa böyle olur. Insurance olmazsa şöyle olur.. yok PS şöyledir, bodcu böyledir." AOS olunca bütün olay item üzerinde dönüyor cidden.
xaty Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Artifact'ler ve Minor'lar zaten yok. Onun dışında itemlarda oynama yapmak yerine max. dmg inc. %50 vb. sınırlar koyun, bir kişinin üstünde 100 dmg inc olsa bile 50 olarak etki etsin. Bunun kontrolü gayet kolay.
xaty Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mirage daha iyisi varken neden kötüsünü oynayalım ki? AOS olunca daha zevkli oluyor işte oyun. Eskiden yokmuş, olanlarla eğleniyormuş insanlar.
Öne çıkan mesajlar