Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fazla ısınma problemi

Ceday

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar tam bir hardware noobu oldugumdan yardımız lazım :)

şimdi sistem şöle:

asus p5b P965
E6600 core2 duo
2x1mb OCZ ram
msi 8800gts 320 ad-hoc
Kandalf Kasa
Tagan 600W PSU
DVD W/R
400 & 500 gb sata II hdd

sorun da şu:
chassis1 fan uyarı veriyor. motherboard fazla ısınıyor.

asusun bi utility sindeki log:
[06.16.2007 at 10:55 pm] MB Temperature Abnormal, 45 degrees centigrade
[06.16.2007 at 10:55 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 697 RPM
[06.16.2007 at 11:25 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 680 RPM
[06.16.2007 at 11:25 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 680 RPM

ayarlarda chassis1 fanın thresholdu 800 rpm gözükmesine ragmen 680 rpm de uyarı veriyor. ayrıca anakartta cok ısındıgından belli bir süre sonra ekran stand-by moduna geciyor.

(asıl sorunum stand-by moduydu da nette arastırınca, sebebinin anakart ısınması oldugu ögrendim, asus pc probe yükleyince de sorun kabak gibi cıktı ortaya)

şimdi bunu nasıl çözücem?

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 23:38 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi uyarı threshodunu deiştirebiliosun ama anakartın kendi belirledigi bi derece o. değiştirmke ne kadar saglıklı olur bilmiyorum. bir de ekrana stand-by sinyalini belirli bir sıcaklıkta mı gönderiyordur yoksa sınırı belirli bir drecede gectikten sonra mı? yani sınırı yükseltmem bi şe yarar mı??

extra bi fan cıkmıstı da ben onu da takmadım. kasa kandalf abi 5 fan var zaten, baska bi sakatlık var da tam bulamadım nedenini..

[ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 00:06 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aynı ekran kartı var, müthiş ısınıyor ama normal olduğunu söylüyorlar. kasanın üstüne koyduğum su buharlaşıyor yavaş yavaş o derece yani. :p kartın sıcaklığı anakartı etkliyor olabilir. rivatuner'ı indirip ekran kartının fanını hızlandırabilirsin, maksimum hızda çalışmıyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

hmzz saol sam, yarın onu bi deniyim artık.

nette bi adamın degerleri söyle (idle iken): ondan bile CPU nie bu kadar yüksek die soruo..

said:
CPU: 38 c
MB: 32 c
CPU FAN: 839 rpm (Intel boxed cooler)
CHASSIS1: 795 rpm (12 cm Coolermaster centurion outtake fan)
CHASSIS2: 1280 rpm (80 cm Coolermaster centurion intake fan)
POWER: 927 rpm (Enermax Liberty 500 Watt fan)

benimkinde idle iken CPU 48, MB 44 suan, oyun felan oynayınca iyice cıkıolar..

bi ekran kartı bu kadar farkettirmemesi lazım. voltage ayarlarından da şüphelenmeye basladım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

biosta ekstra voltaj verdiysen, soğutma sistemin stok hava soğutma ise, olabilir bu tarz şeyler. benim zalman hava soğutma var. e6300'e %100'e yakın overclock yaptım. ve şu günler malum sıcak. şu an ie ve winamp açık. mb: 54, cpu: 56
boşver sıcaklığı fazla takma abi.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar bu voltaf valuelarından anlayanınız var mı? 2 tanesi olması gereken max value'dan yukarda gözüküyor..hangisinin ne degeri oldugunu da bilmiyorum.

VCore 1.18 (bu voltaj degeri fazla mı?)

3.3 max deger icin 3.26
5 max deger icin 5.07
12 max deger icin 12.30

voltaj degerleri mevcut.

bilmeden bi o/c mi yapmısız :)

ram timingleri 4-4-4-15. bunun bi etkisi var mı?? extradan ben ramleri oc yapmadım. default ayarları o.

bi de bu chassis fan neden alarm verir bilen yok mu??

anakart ve CPU icin max deger ne belirlenmeli? bunları degistirip anakartı yakmayalım?

[ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 15:20 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nomak abi sistemi yeni almısız, oc yapmadan default degerlerinde kullanıyorum, kandalf super tower kasa var 5 fanlı. extradan ne sogutma sistemi??

başka bişeyde bi yanlısklık var. fanın teki felan ters takılı olabilir mi?? sistem ondan dolayı ısınıyordur felan??
Sosyal ağlarda paylaş

hmzz ewt macunu zaten baya az gibi gelmişti. haklı olabilirsin. işlemci ısınıosa, anakartı da o ısıtıo olabilir. -ki işlemci de ısınıo-

artık bi de macun alıp deneyim, kafayı yemezsek iidr :)

bi de olm, iki de bir normal dionuz da, makinenin ekranı kapanıo, kapanmasa banane ne bea, isterse 300 olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...