Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 arkadaslar tam bir hardware noobu oldugumdan yardımız lazım :) şimdi sistem şöle: asus p5b P965 E6600 core2 duo 2x1mb OCZ ram msi 8800gts 320 ad-hoc Kandalf Kasa Tagan 600W PSU DVD W/R 400 & 500 gb sata II hdd sorun da şu: chassis1 fan uyarı veriyor. motherboard fazla ısınıyor. asusun bi utility sindeki log: [06.16.2007 at 10:55 pm] MB Temperature Abnormal, 45 degrees centigrade [06.16.2007 at 10:55 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 697 RPM [06.16.2007 at 11:25 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 680 RPM [06.16.2007 at 11:25 pm] CHASSIS1 Fan Abnormal, 680 RPM ayarlarda chassis1 fanın thresholdu 800 rpm gözükmesine ragmen 680 rpm de uyarı veriyor. ayrıca anakartta cok ısındıgından belli bir süre sonra ekran stand-by moduna geciyor. (asıl sorunum stand-by moduydu da nette arastırınca, sebebinin anakart ısınması oldugu ögrendim, asus pc probe yükleyince de sorun kabak gibi cıktı ortaya) şimdi bunu nasıl çözücem? [ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 23:38 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 45 derece çok yüksek değil bence, benim bilgisayarın ortalama sıcaklığı 52 derece. üstelik amd ler ısıya dayanıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 abi 45 i geciyor işte. suan 45. fazla gecince de ekrana bi sinyal gönderiyormus, ekran stand-by a geciyor ve restart edene kadar da cıkmıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 fan sayısını arttırmayı dene istersen. yada, uyarı limitini ayarlamanın bir yolu vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 abi uyarı threshodunu deiştirebiliosun ama anakartın kendi belirledigi bi derece o. değiştirmke ne kadar saglıklı olur bilmiyorum. bir de ekrana stand-by sinyalini belirli bir sıcaklıkta mı gönderiyordur yoksa sınırı belirli bir drecede gectikten sonra mı? yani sınırı yükseltmem bi şe yarar mı?? extra bi fan cıkmıstı da ben onu da takmadım. kasa kandalf abi 5 fan var zaten, baska bi sakatlık var da tam bulamadım nedenini.. [ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 00:06 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 oha 5 fanla nasıl 45 derece yapıyorsun :) napıon abi alette 3d işlemler mi kasıyorsun :D bence 1 fan daha çıktıysa kutudan, sen onu da tak :) ha 6 fan, ha 5 fan ne değişirki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 abi sorun da o zaten. suan sadece ie calisio.. bişeyde sorun var ama anlamadımmmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 aynı ekran kartı var, müthiş ısınıyor ama normal olduğunu söylüyorlar. kasanın üstüne koyduğum su buharlaşıyor yavaş yavaş o derece yani. :p kartın sıcaklığı anakartı etkliyor olabilir. rivatuner'ı indirip ekran kartının fanını hızlandırabilirsin, maksimum hızda çalışmıyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 hmzz saol sam, yarın onu bi deniyim artık. nette bi adamın degerleri söyle (idle iken): ondan bile CPU nie bu kadar yüksek die soruo.. said: CPU: 38 c MB: 32 c CPU FAN: 839 rpm (Intel boxed cooler) CHASSIS1: 795 rpm (12 cm Coolermaster centurion outtake fan) CHASSIS2: 1280 rpm (80 cm Coolermaster centurion intake fan) POWER: 927 rpm (Enermax Liberty 500 Watt fan) benimkinde idle iken CPU 48, MB 44 suan, oyun felan oynayınca iyice cıkıolar.. bi ekran kartı bu kadar farkettirmemesi lazım. voltage ayarlarından da şüphelenmeye basladım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 sam rivatuner? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 biosta ekstra voltaj verdiysen, soğutma sistemin stok hava soğutma ise, olabilir bu tarz şeyler. benim zalman hava soğutma var. e6300'e %100'e yakın overclock yaptım. ve şu günler malum sıcak. şu an ie ve winamp açık. mb: 54, cpu: 56 boşver sıcaklığı fazla takma abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overlord Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 banada soyle inanılmaz sessiz ve sogutan cpu fanı hatta kasa onerisi lazım evden hergün mubarek ucak seferleri duzenliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 arkadaslar bu voltaf valuelarından anlayanınız var mı? 2 tanesi olması gereken max value'dan yukarda gözüküyor..hangisinin ne degeri oldugunu da bilmiyorum. VCore 1.18 (bu voltaj degeri fazla mı?) 3.3 max deger icin 3.26 5 max deger icin 5.07 12 max deger icin 12.30 voltaj degerleri mevcut. bilmeden bi o/c mi yapmısız :) ram timingleri 4-4-4-15. bunun bi etkisi var mı?? extradan ben ramleri oc yapmadım. default ayarları o. bi de bu chassis fan neden alarm verir bilen yok mu?? anakart ve CPU icin max deger ne belirlenmeli? bunları degistirip anakartı yakmayalım? [ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 15:20 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Hacı soğutma fanla olmaz en başta onu söyleyim sorunun köküne in soğutma sistemi yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 45 mi (= ben 70 derece stabil takılıyodum bi aralar preecotta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 nomak abi sistemi yeni almısız, oc yapmadan default degerlerinde kullanıyorum, kandalf super tower kasa var 5 fanlı. extradan ne sogutma sistemi?? başka bişeyde bi yanlısklık var. fanın teki felan ters takılı olabilir mi?? sistem ondan dolayı ısınıyordur felan?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 45 gayet normal yahu? edit: İşlemciyle heatsink arasındaki macun iyi sürülmemiş olabilir. [ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 18:43 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 45 te bişi yok. Şuan 60 dereceyi görüyorum ve 4200 rpm de kasıyor işlemci fanı. Asıl ben napayım bu P4 Prescott ı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 hmzz ewt macunu zaten baya az gibi gelmişti. haklı olabilirsin. işlemci ısınıosa, anakartı da o ısıtıo olabilir. -ki işlemci de ısınıo- artık bi de macun alıp deneyim, kafayı yemezsek iidr :) bi de olm, iki de bir normal dionuz da, makinenin ekranı kapanıo, kapanmasa banane ne bea, isterse 300 olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Yok mu bios'da ayarı? "Şu dereceye gelince önlem al, yoksa karışma işin gücün yok mu be bios" diyemiyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 45 normal. amd 3800+ kullanıcısıyım, idle sıcaklığı 19-25 derece, yük altında maksimum 37 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Anakart yada bios sorunu %89 gibime geliyor uzaktan yardım edemiyorum kusura kalma ama buna benzer bir sorun bendede vardı hızlı fan dönmesi aşırı ısınma bios update ve anakart driver update ile düzeltmiştim ama fan gürültüsünden nefret eden bir insanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overlord Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 bana bir cpu fan felan bişi varsa soyle sessiz feci lazım yaw hala aramaktayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 www.firebal.net bu adreste güzel soğutucular bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shakkil Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Bende de Asus P5B-VM var. P5B'lerin sıcaklığının yanlış gösterilidiği Asus forumlarında da yazılmış. Yani ısınma sorunu herkeste var. O yüzden 75e kadar korkma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar