Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu devirde hala devlette okumayı savunan zihniyet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben zengin pezo olsam okumam
porche alırım
sonra porche ile gezerken sefa pezoluğundan kazandığım para ile helikopter alırım
devlet ünivesitlerin üzerinde gezerim

o deilde altına bmw yi alıp devlet ünisine gelen pezolara ne demeli, adam ortamı direk farmlıyor, git kendi lvl larınla kapışsana, arabasının kasası eskiyen özel ünide nob kalarım, late game herosu deilim diye gelmesin kardeşim
Mesaj tarihi:
yav bu hak etmeyen kisim niye rahatsiz ediyor sizi is hayatindami onunuze gecicek zaten okuzse sizin dediginiz gibi birbok yapamaz... Eee ozel okula girmek gibi bir derdiniz vardida okuzlerin arkasinda kalip giremedinizmi?

Dunyanin her yerinde iyi okullar paralidir benim turk milletim herseye oldugu gibi bunada karsi hayret ya :)

Harvard dedigin okulda parali London school of economics dedigin okulda parali yok bilkentten baskentten farki mantik olarak..

Bu kamplasma olayi nedir yani herkes kendince okuyor iste yani ozel okulda okuyanlara karsi bu dusmanca tavirlar ne zengin pezolar o zaman elemanin teki ciksin ac kopekler desin taksimde bulusun kesin birbirinizi oke?
Mesaj tarihi:
said:
Dunyanin her yerinde iyi okullar paralidir benim turk milletim herseye oldugu gibi bunada karsi hayret ya :)

Dünya, Anglosaxon dünyasından ibaret değil; Fransa'nın, Çin'in ve Rusya'nın en iyi üniversiteleri bedavadır. Muhtemelen bi araştırmayla pek çok gelişmiş ülkede aynı şekilde olduğu görülecektir.
Mesaj tarihi:
Bedava yada paralı,kimsenin okuduğu okul kimseyi ilgilendirmez. İsteyen parasıyla okur isteyen parasız ve sizin laf söylemeye hakkınız yok.
Okul biter,meslek dallarında kapışırsınız.
Mesaj tarihi:
ben TOBB da okuyorum ( özel üni yani) okuyanların yarısı burslu yarısı paralı okuyor. bi sürü paralı okuyan arkadaşım var. bi sürü de paralı okuyan tiksindiğim insan var. çok insan biliyorum babasını annesini kısıtlı imkanlarıyla okula girmek durumunda kalmış öğrenci. hiç bişey demem. ha bi de mesela okulun ilk günüydü yanımda bi hıyar afedersin. sanki zorla bağlamışlar duruyo orda ( paradlı bu) yeaaa ne işim var benim burda filan diyo. zaten akşamına aynı kabileden insanlarla arjantine "aktılar".

ha burslular çok mu iyi. benim tanıdıklarımın çoğu iyi. ama bi kısmı da var ki sorma. okulda burslar sıralamaya göre değişkenlik gösterdiğinden. götü kalkan mı ararsın. lisede ezik tip belli. ilk 1000 e girmiş, okulda 800 ytl para alıyo. birden ortamlar filan. çok var böylesi de.

vel hasılı kelam insanları paralı burslu değilde, aklı başında ve uzak durulması gereken insanlar diye de ayırabiliriz.

ikinvi olarak da bizim okulda yarı yarıya burslu oranı vardı biz girerken şimdi ibre paralılara doğru %60 oldu. zaten hazırlıkta kalıp, devamdan kalıp bursunu kaybedenleri de sayarsa %65-70 filan paralı öğrenci var. başta iyiydi sonra bozuldu bizim okul. burayı yazan aklımı da .......
Mesaj tarihi:
Böyle bir topic hiç olmadı aslında değil mi? tartışğınız şey cok mu salakca yoksa gercekden biz mi önemsemiyoruz devlet okullarının kapatılması gibi bir şeyi nasıl düşünüyorsunuz ve savunuyorsunuz

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 02:31 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Daha öncede söyledim kendini geliştirmek isteyen insan nerede imkan fazla ise oraya gider. Bu imkanda elbette özel üniversite de daha fazladır.

Çok doğru babası zenginse elbette parayı oğluna harcayacaktır altına hummer jipte alır, son model ferraride bu kimseyi de ilgilendirmez. Sanırsınız ki devlet üniversitesinde okuyanların masraflarını kendileri çalışıp kazanıyor. Babaları ödemiyor. İmkanları olsa onlar da oğullarına her şeyin en iyisini alacaktır. Ya da sağlamaya çalışacaktır.

Sana mı versin babası parayı ? Oğluna harcayacak tabi. Son model araba da alır, o çocuk manken gibi kızlarla istediği gibi gezip tozar istediği gibi ama bu kimseyi ilgilendirmez, kimseye de tikky yakıştırması yapılmasını haklı göstermez. Birilerinin maddi durumu kötü diye bunun acısını iyi olanlardan çıkarmaya çalışması abesle iştigaldir.

Her şeyin özdeşi var. Gidip de ankaradaki istanbuldaki devlet üniversitesini ankaradaki istanbuldaki özel üniversite ile kıyaslarsın. Yok efendim gariban anadolu şehirlerindeki özel üniversitelerle odtüyü değil, aynı benzer sosyo-ekonomik durumdaki şehirlerdeki devlet üniversitelerini karşılayacaksın. Bu senin yaptığın lambroghini ile fiat palio karşılaştırmak gibi abesle iştigal.

Garibanın suçu ne gibisinden laflarla bu iş olmuyor. Sanki bu fakir zengin ayrımı bir tek üniversitede fark yaratıyor. Sen dolmuşta ter kokusu çekerken, son model ferrarisi ile gezen insanlar aranda fark olmasına bir şey demeye ne kadar hakkın varsa, söz konusu üniversite hadisesine de o kadar laf söylemeye hakkın var.

Bazı şeyler doğuştan gelir, ister şans ister kader de. Bu işin benim nazarımda "ya doğuştan yakışıklı çocuk bütün kızlar bunun peşinde geziyor, ben ise tipsizim bu adalet değil, o kadar uğraşıyorum kimseden yüz bulamıyorum. Eziğim ben ezik." demekten farkı yok.

Bazı şeylerin suçunu kimsede aramamak lazım. Buraya gelipte birilerinin zengin olmasına çekememezlik yapılacaksa, ondan önce bir sürü şey var.
Mesaj tarihi:
yaa şu forumda tikky muabbetidir gidio

kedi ciğerden başka bir şey degil.bağdat caddesinde oturuyorum.hayatımın yarısı buralarda geçti.arkadaş çevrem hep fenerbahçe ,bağdat caddesi, nişantaşında takılan insanlar.sizin tikky dediğiniz hani.

özel universitede okuyanıda var.devlette okuyanıda var.herkesin kendi seçimi.cok parası olup özelde istediği bolume gitme şansı olan ama develete giden de çok arkadaşım var

insanın kendi seçimi.lise de devlet-özel diye ayırırm.lisede gerçekten devlet çok kötü.ama universite de öyle degil.ortam aynı ortam.sadece binalar daha lüks ortam daha lüks arabalar daha lüks.başka bişi yok yani.

itü nün garajında lamborjin gördüm.

sırf 7tepede degil lüks arabalar.

birde her zengin insanı şımarık olarak tikky olarak görmektek söama ötesi başka birşey yok geçrekten

sizin tikky dediğiniz insanlar aslında zengin insanlar degil.ben size tikkyi söyliyim nedir

zenginliğe özenen.(cadde falan demiyorum piyasa heryerde)piyasadaki zengin insanlar gibi kaliteli yaşamaya özenen.kendilerinden utanan.yalan söyleyen.başkalarının ortamına ayak uydurmak için başka bir karakter olan.cebinde 5 kuruş parası olmayan.ustune birde şımarık davranan insanlardır.

kızıda erkeğide aynı.cadde kızı gibi gorunmek için paraya gerek yok.mangodan 20 milyona 2 bluz al.deli makyaj yap.biraz tarz giyin.dışardan bakınca size göre zengin şımarık tikky oldu işte hemencecik
Mesaj tarihi:
ben özel üni.de okuyorum ancak herkesin özel üni.de okuyacak kadar parası yok. ayrıca devlet üni.leride berbat değil. bence devlet üni.lerine haksızlık etmemek laızm. özeller de imakan daha çok doğru ancak herkes o parayı veremez yada herkes burslu giremez...
Mesaj tarihi:
devlette okuyorum. türkiye'de 4200. olarak girdim bölümüme.

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 04:05 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
4200'de yazı bizzat bana ait değil. ama katılıyorum çok doğru söylemiş. insanların eziklik yaşadığı noktalara çok güzel temas etmiş.
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor
üye § 22 Haziran 2007, Cuma - 16:04 [ güncelle ] [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Olasılıkları geçtim. Şu anda sadece ortada olan gerçeklere bakıyorum. Mühendislik konusuna bakıyorum, gerek firma gerek üniversitenin kattıkları vs olarak. ODTÜ ve hemen ardından İTÜ geliyor. Hatta ODTÜ İTÜ Boğaziçi dışında mezun almayız diyen şirket bile çok.

Tıp'a bakıyorum, Hacettepe, İÜ geliyor.

Avukatlığa bakıyorum Galatasaray Üniv. 1. sırada.

Yöneticilik ve sosyale bakıyorum, Boğaziçi var burada da.

Gerek firmalar önünde prestij, gerek makale ve dünyada saygınlık, gerek öğrenciye verilen birikim açısından...

Eee, nerde özeller?

Demiştim 2-3 sayfa önce... O kadar "imkanlı" özel ünivler hala hiçbir alanda "en iyiyiz" diyemiyorlar, hepsi devlet ünivlerin elinde?
Mesaj tarihi:
@rewendor

bunun sebepleri yazılmıştı daha önce. yine de söyleyeyim. özel üniversitedeki öğrenci sayısının azlığı bunun başlıca sebebidir. buna rağmen öğrenci sayısına göre oranlandığında özel üniversitelerin aşağıda kalır bir yanı yok. ayrıca hatırladığım kadarıyla en son ilk 500'e girebilen üniversite hacettepe tıp'tı. başka da yok. benim bahsettiğim şey şirketlere tek tip eleman yetiştiren devlet üniversiteleri değil, gerçek anlamda bilim yapan, buluşlar, icatlar, yeni teknolojiler üzerine yararlı gelişmelere imza atan, kendini geliştirmek isteyen öğrenci kitlesi. bu öğrenci kitlesinin, şu anda daha önce bahsettiğim bir takım sebeplerle devlette okuyan kesimi, eğer özelde okusaydı ülkede ilk 500'de okuyan üniversitelere üç beş örnek daha eklenecekti belki de. hem bilimsel hem de sosyal olanaklar bakımından özel üniversiteleri, her tarafını maddi imkansızlıklar sarmış köhnemiş devlet kurumlarıyla kıyaslamak mantık adamının yapacağı iş değildir.
Mesaj tarihi:
Bilkent "mühendislik" alanında odtünün önünde değil, kesinlikle değil. Hatta 2 senedir staj yaptığım yerlerden de babamın arkadaşları arasından tanıdığım yöneticilerden de güncelliyorum ben verilerimi ;)

Bilkent'in çok güzel bir kütüpanesi var, odtülülerin de çok işine yarıyor, ama o kadar... Kaynak olarak yani.

Ama işletme iktisat vs oraları bilmem o konu beni de çok ilgilendirmediğinden pek araştırmadım.

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 05:37 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bircogumuz universiteyi sonrasinda referans vb. kullanarak iyi bir ise girmek icin arac olarak goruyor. Bu bakisacisindan da o ozel universiteler feci sekilde sinifta kaliyor. Evet, servet dusmaniyim.
  • Yeni Oluştur...