Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu devirde hala devlette okumayı savunan zihniyet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
devletin özel okulları rekabet oalrak gördüğünü düşünmüyorum

devlet özel olulalrı daha cok vergi alabliceği ve ilerde sayları artınca devlet unievrsitesi yüküdnen kurtulucağını hoş yerler olarak düşüşünüyor.

özel üniverietelerle devlet universitleri arasında rkiplik gibi bi durum yok yanı.

ha özeller daha pahalı olabilmek için daha iyi olmak zorunda hem diğer özellerden hemde devlet univrsitelerinden.

devlet neden taksinki delet üniversitesinin bok götürüp götürmediğini, bizim işimiz baktırmaya zorlamak.
Mesaj tarihi:
ya hiç uzun uzun okuyamadım da, çok güldüm.
ok koç sabancı bilkent pek çok devlet üniversitesinden kaliteli de, itü odtü boğaziçi hacettepe cerrahpaşa ws. her türlü çakar. üniversitede 1 kaynaklar, ama en az o kadar önemli 2 hocalar ve ün önemlidir.
siz sanıyo musunuz ki itü'nün koçtan sabancıdan az parası az imkanı var ? : )
bi gidin kampüsü bi görün, binaları labları bi ziyaret edin allahşkna. boğaziçi dökülüo mesela ama hocaları ve ünü sayesinde hala ilk sıralarda. bırakın bu işleri.
Mesaj tarihi:
devletten beklenen temel hizmetler sağlık, eğitimdir. buna karşı çıkacak yoktur herhalde?

ben özel üniversiteler kapansın demiyorum. yalnız devlet eğitim hizmetini, olması gerektiği gibi kaliteli ve ücretsiz verirse (ki ücretsiz demek, hiç para almıyor demek değildir zaten. verginin amacı budur) özel üniversitelerin rekabet gücü azalır doğal olarak. bunun sonucunda da ya özel üniversite sayısı azalır ya da tamamen yok olur.

aynı şey sağlık sistemi için de geçerlidir. devlet ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti verirse, özel hastahanelerin de sayısı azalır doğal olarak.

ve sağlık ile eğitim hizmetin iyi ise zaten vatandaşını özel kurumlara yönlendirmediğin gibi yurtdışına da kaçırmazsın.

yani bir yaptırımdan bahsetmiyorum, daha çok sonucuna değiniyorum.
Mesaj tarihi:
tamam da itüyü örnek verirken itünün master konusunda yaptığı atılımları ve neden birsürü paralı master hizmetine başladığını da görmek gerek

benim gözümde itü ülkenin en değerli üniversitesidir ancak bunun nedeni eğitim kalitesi değil sadece, ailevi sebepler vs. neyse ama şu da bir gerçek ki kaynak daha önce de dediğim gibi 15 sene sonrasını düşününce itünün normal şekilde devam ederse koç sabancı bilkent seviyesinde kaynağı olması mümkün değil. yani gelirler ortada özel üniversiteye para üstüne para geliyor. devletin itüye ne kadar yardım yaptığı muamma, itünün kendi kendine ne kadar kazandığı muamma, eskiden iyi olan basket şubesinin yükünü kaldıramadı veya bıraktı küçük bir örnek ama nese:).

zaten bu yüzden büyük üniversiteler de artık önemi çok artan masterda paralı eğitim vermeye başladılar - ki önümüzdeki senelerde bu daha da artacaktır. paralı master derken sadece klasik fazla pahalı olmayan executiveden bahsetmiyorum. mesela boğaziçinde teknoloji yönetimi tarzı bir bölüm vardı yine executive türü ama ücreti özel üniversiteler seviyesindeydi

keşke kaynaklarımız olsa üniversitelerin yıllık para akışını gösteren bütçelerini yatırımlarını vs. onun üzerine somut konuşabilsek
Mesaj tarihi:
şimdi basit bişi soracağım, ikisini de görenler varsa,

işletmeyi yeditepe mi okumak daha iyidir dokuz eylülde mi? puanlar yaklaşık hatta dokuz eylül'ün daha yüksek ondan soruyorum..
Mesaj tarihi:
bone, ben özel hepten kalksın diyen cüce gibi arkadaşlara şeettiydim.

cüce, devlet rakip olarak görür, sen gör dersen görür. iyisini bilmedikten sonra, kötü olduğunu nereden bileceksinin elindekinin? özel üniversitelerin kaldırılması bir çözüm değildir. problem çıkartmak olur olsa olsa. mümkün olan her durumda özelleştirme ftw.
Mesaj tarihi:
ben toptan kalsın demedim? hatta neden kalmamsını gerkeitği için bi sebebpte verdim daha cok sbebepte verebilirim istersen aa ayıp.

ayrıca artık öle bir dunyada yaşıyoruzki türkiyede okuduğum universiteden iyisi olmasa bile (oyundan hanı) benım daha iyisini istemem için birinin gelip komşu universite acması gerekmez.

vakıf universiteleri kurulmaya başlandığından beri devlt universiteleridne ehrhangi bi kalite artışı oldumu bilmiyorum ama pek yaratı olmadı gibi geliyo daha doğprusu yararı olması için bi sebep göremiyorum.
Mesaj tarihi:
yazılanların çoğunu okumadım ama ilk sayfadan çıkardığım sonuca göre o zaman şu kanıya varırız.

Bu ülkede parası olmayan okumasın !

Bunu mu savunuyorsunuz arkadaşlar ? Ha dersiniz devlet üniversiteleri fazla,yatırım yapılmıyor,ilgilenilmiyor,evet haklısınız.

Ama gerçek eğitimin olduğu yer bana kalırsa devlet üniversiteleridir.Çünkü orada okumaya niyetli,hevesli insanlar vardır.Çünkü aile parasına güven yoktur,Doğu'daki köyden de çocuk vardır,İstanbul'daki lüks semtlerden de.Tek amaç vardır okumak.

Ama çıkıp devlet üniversiteleri kalksın,özelde okumayanların zihniyetine ... , derseniz sorunlu olan devlet üniversitesinde okumak isteyenler değil,sizlersinizdir.

Vakıf üniversitelerinde okuyacak imkanımızda var çok şükür ama asla düşünmüyorum vakıf.Benim için her zaman öncelik devlet üniversiteleri,çünkü ben herşeyden çok okumaya hevesli insanlarla birlikte yarım yamalakta olsa eğitim görmek isterim...
Mesaj tarihi:
Ben bir sene Bahcesehir Universitesine devam ettim oradan sonra bursa uludag universitesine gectim bolumum tekn ik bir bolum degil siyasal bir bolum ama bence Devlet okullarinda egitimin kalitesi daha yuksek. Yani iyi hocalar iyi imkanlar ozel unilerde ama ogrencilerin onemli bir kismi hicbirsey den anlamayan dunyadan bir haber tikiler oldugu ve parayla okuduklarindan dolayi dersleri sallamadiklari icin derslerde adam gibi tartisma olmuyor.
Ben Bahcesehir deyken Oregon/ABD den profesor gelmis ABD dis politikasi konulu konferans vermisti. Bu konferansta anlatilanlari sinavda sorarim deyince hoce bu parali ogrencilerde geldiler, adam ne derse not almaya basladilar. Bir baktim kiz deftere not aliyor ABD uluslararasi politikada cok fazla etkili degildir diye adamin soylediklerini bir tarafindan anlamis zor duzelttirdim.
Mesaj tarihi:
aboovv bir gittim geldim olay devlet universitesinde okuyan vs ozel uni. de okuyanlar macina donmus..

Kendinize gelin..

hakaretler diz boyu herkes saldiriyor :)

Surda bir kisi ornek vermis Penthesilea ozel okulda okuduktan sonra yaptiklarini anlatmis..

Kuzenim universite terk suanda uluslararasi bir firmada mudur kordinatoru gibi birsey ailede en cok parayi o kazaniyor suanda :D

Burda diyorumki en onemli olay senin kendindedir.. Yoksa bogazici muhendislik mezunu olmussun galatasaray hukuk mezunu olmussun onemli degil onemli olan senin icindekiler
o yuzden artik dunyada birinin dedigi gibi cv lerde referanslar sosyal aktivitelerin cok onemlidir..

Cunku iyi okulda okumak problem degil acikcasi oss yi bir zeka testi fln olarak gormuyorum kendinden fedakarlik edecek herkes cok iyi puanlar yapabilir diye dusunuyorum tabiki cok onceden baslamali birazda yatkin olmali misal matematige kafam basmiyor sevmiyorumda zaten ama sosyal konularda okudugum birseyi kolay kolay unutmam

neyse konuya donersek

Bu insanin kendine yaptigi bir yatirimdir bazilari bunu yaparak hayata 1=0 onde baslamaya calisiyor bazilarida gercekten cok zengin ve sizin dediigniz gibi peder acar bana biryer calisirim..

Ama bu tiplere niye gicik oluyorsunuz sahsen ben cok seviniyorum cunku Bilkentte cevreme baktigim zaman 10 adamdan 5 tanesinin benimle boy olcusecek bilgi birikimi kultur birikimi zekasi carti curtu yok buda beni sevindiriyor acikcasi..

haa devlet universitelerinde yokmu kiz arkadasim gazideydi o tipleri gordukten sonra oranin bir universite olduguna inanmakta bile zorluk cekiyorum acikcasi..

Ama yani burdaki konusmalar gercekten cok komikti yani ozelde okuyanlar devlet kapatilsin devlette okuyanlar ozel okul pici baraji zar zor gecmis okumus..

yok ben patron olsam baba parasi ile okumus adamlara is vermem :)
Mesaj tarihi:
Ne demek üniversiteler özelleştirilsin... Asıl özel üniversiteler kaldırılsın. Eğitime devlet daha fazla önem versin. Mevcut üniversitelerini her alanda geliştirmeye baksın. Allahın zengin pezoları paralarıyla hak etmedikleri bölümleri okuyamasınlar. Hatta üniversite ayrımı da kalksın. İsimleşme olmasın. Her üniversite kendini geliştirmeye baksın.
Mesaj tarihi:
Şimdi Devlet / Vakıf arasında ben şöyle bir fark görürüm. Okulların verdiği eğitim tabiki önemlidir ama bunun yanında sağladığı olanaklar senin aldığın eğitimin ön plana çıkmasını sağlar. Penth'in anlattığı gibi vakıf üniversitelerinin olanakları çok daha fazla. İster mesleki olanaklar olsun ister sosyal aktivite olsun benim için daha iyidir vakıf okulları.

Paralı adamlar son model arabalarıyla okullara gidiyor diye vakıf'ları küçümsüyorsanız o sizin probleminizdir derim.
Mesaj tarihi:
said:
Ne demek üniversiteler özelleştirilsin... Asıl özel üniversiteler kaldırılsın. Eğitime devlet daha fazla önem versin. Mevcut üniversitelerini her alanda geliştirmeye baksın. Allahın zengin pezoları paralarıyla hak etmedikleri bölümleri okuyamasınlar. Hatta üniversite ayrımı da kalksın. İsimleşme olmasın. Her üniversite kendini geliştirmeye baksın

oke ağır sanayi hamlemle geliyrum jnms
Mesaj tarihi:
Öeh abartmayın. Tamam tikky lik antipatik bişiy, tamam insanların babalarının değil kendi emekleriyle biyerlere gelmesi lazım katılıyorum ama öeh naaptınız yaa bi elinize katana alıp tikky mekanlarını basmadığınız kalmış :)

Adamların babalarının yılda bilmemkaçbin ytl yi çöpe atması ya da birkaç senelerini boşa geçirmeleri benim sorunum değil, kendi ailelerinin dışındaki kimsenin sorunu değil. Bi de onları işe alıcak bahtsız şahsiyetlerin:)

Çünkü parayı bastırıp okula giren, sırf statü olsun diye "takılan", eğitimini öğretimini sallamayan adam o okuldan çıkınca bi halt olmuycak ki... Aile şirketleri filan varsa bi onda göstermelik bi işe oturtulucak o kadar.

Özel okullar da devlet okulları da gerekli bence. Yani devlet tek başına bütün olayı kaldırabilecek durumda olsa özel okullara gerek kalmaz tabii ama değil

Bu konuda benim sinirimi bozan tek olay: "özel okullar kalsın devlet okulları kalksın, zaten imkanları da kısıtlı, özel okullar olayı çözmüşler bi onlar sağlam, devlet okulları boşa yer kaplıyo" olayı.
Özel okulların tikky bolluğu düşünülerek aradaki tikky bağlantısı kuruldu tabii ki.
Eh, buna etki-tepki olarak anti-tikky yorumları geldi doğal olarak. Tersi de beklenemezdi zaten:)
Mesaj tarihi:
Su anda ozel universitelerden Bilkent var iyi olan. Koc ile Sabanci kendini 10 sene icerisinde kanitlayacaklar, henuz elde tutulur bir basarilari yok(makale yayin gibi bilimsel alanlara girmiyorum sadece mezunlarin is hayatindaki basarisini baz aliyorum).
Vakif Universitelerin basarisi konusunda olumlu bakmiyorum.
Mesaj tarihi:
Gallant, Koc'u bilmem de SAbanci icin cevap vereyim, tam tersine makale vs. icin zaman lazim ama ogrencilerin yuksek lisans icin gittigi yerler cok cok iyi.
Bachelor sonrasi is konusunu bilemiyorum tabi ilgi alanimda olmadigindan

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 23:25 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
. [spo] Vakif universiteleri, zaten hali hazirda esitsiz olan egitim sistemimizin tamamen icine eden bir olaydir. HAK ETMEYEN (ustune alinan alinsin ozel universitelerde bir ton yuzde yuz saf katisiksiz salak var, bende bir sene okudum cok zeki istekli yetenekli insanlarda var ama onemli bir kisim kalorifer bocegi zekasina sahip) bir ton insan babasinin parasi var diye, ulkenin sinirli akademik kaynaklarinin uzerine oturuyor. Burslu ogrenci orani yuzde bes. En az yuzde 50 olmazsa vakif universiteleri parayla diploma satilan, askerlik erteleme kurumlari olmaktan cikamaz. Sabanci Koc Bilkent falan tabii bir nebze okul gibi okullar. Ama bu okullarin hangisinde ulkede kotu giden birsey oldugunda ortaya siyasi bir tepki koyuluyor? Egitimcilik oynamak cok guzel tabii.
Vakif universitelerinde Parayla okuyan arkadaslar asil bu konuda kompleks kusanlardir. Bastan zengin olduklari kolejlerde okuduklari veya en azindan en iyi dershanelere gittikleri halde ODTU ITU vs. ye giremeyip, imkansizlilarina ragmen calisip kazananlara hala kaliteli egitim veren parlak boyali vakif universitelerinin tekno-siniflarindan gipta ile bakiyorlar[/spo]
  • Yeni Oluştur...