Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Çok ilginç; Eski Babil'de yeni evlenen damadın karısının babası bir ay boyunca damada içebildiği kadar bal şarabı (mead) içirmek zorundaymış. Babil takvimi de ay tabamlı olduğundan bu ay balayı diye anılmaya başlamış. Bu balayı kelimesinin neredeyse tüm dillere geçip 5000 yıl boyunca korunması çok ilginç geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 ay tabanlı oluşla alakasını anlamadım ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 türkçede 30 günlük süreye de ay diyoruz ama balayının ingilizcesi honeymoon - diğer dillerde de böyle bal + ay(uydu olan için kullandıkları kelime) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Gercekten ilgincmis ya. Ama oyle ta babilden beri ayni olan cok kalip varmis bahcesehirde bir konferansta dinlemistim ama hatirimda kalan yok simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 yeni evlendikleri ve çok afedersiniz tavşan modunda oldukları için balayı diyorlar sanıyordum ben. bal gibi ay gibi yani. iyi değerlendirmek lazım. [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 23:34 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 haha güzelmiş, ben de fransızcada da aynı olduğunu keşfettiğimden beri merak ediyor ancak araştırmaya üşeniyordum isabet oldu bu topic =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demise666 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Peki bunu ''Okuma Hizinizi Olcun'' amacli bi makalede mi gordun? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 said: Laraken, 13 Haziran 2007, Çarşamba - 23:34 tarihinde demis ki: yeni evlendikleri ve çok afedersiniz tavşan modunda oldukları için balayı diyorlar sanıyordum ben. bal gibi ay gibi yani. iyi değerlendirmek lazım. [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 23:34 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] lol buna bağlı olarakta benım aklıma balayı denınce ballı sex fantezileri gelıyordu. asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 deliye hergün balayı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 "deli mi z..ti" lafı buradan mı geliyo acaba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar