Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Hepimizin gerçek takımı Fener'dir" - Nihat Genç

uzumlukek

Öne çıkan mesajlar

Nihat Genç'i ilgiyle izleyen, dediklerini dikkatle dinleyen birisiyimdir.

Nihat Genç'in "memleket hikayeleri" kitabından bir bölüm dikkatimi cekti forumlardan birinde, burada da payla$ayım dedim, cok da haksız sayılmaz aslında, guzel bir tespitte bulunmu$.

"Ve şimdi çok daha iyi anlıyorum, hepimizin gerçek takımı Fener'dir. İ.ne, pu.t, birbirinin kuyusunu kazan orada, arkasından konuşan orada, ruhsuzlar orada. . . Hepimiz Fenerliyiz, ruhumuza en uygun Fenerbahçe, bir gün Pendik'e yenilir ertesi gün Manchester'ı yener. Eğer bir takım tutacaksınız, Galatasaray'ın o klas, centilmen, çok bilmiş, ağırbaşlı havalarına kanmayın, yarın açıkta kalırsınız, biz, birbirimizle dalaşacağımız, küfürleşeceğimiz insanlar olmadan yaşayamayız."
Sosyal ağlarda paylaş

Nihat Genç deger verdigim bi yazar oldugu icin yazısını buraya yazdım. aynı yazıda taraflar yer degi$tirseydi yine oturur du$unurdum. burada mesele kime laf atıldıgı degil aslında

$u anda bulundugumuz durumu gayet guzel özetliyor.

insanlar kufur edicek, adam dövücek, hır gür cıkaracak yerler arıyorlar, ama stres atılacak daha farklı alanlar da var.

her neyse, benim ne demeye calı$tıgımı Nihat Genc'i takip edenler anlamı$tır zaten

[ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 11:46 tarihinde, uzumlukek tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

off topic'e koysaydım daha uygun olurdu bence de ama arada kaldım buraya koyayım dedim.

olaya Fenerbahce'ye laf atılmı$ gibi algılamayın, en sevmedigim $ey bi takımın taraftarlarına hakaret edilmesidir ve ben Nihat Genc'in o sıfatları taraftarlara degil de takıma bu imajı kazandıranlara soyledigini zannediyorum.

ayrıca bu yazı Trabzonspor lig $ampiyonu oldugu bi donem kaleme alınmı$.

orada yazılan sıfatlara sahip taraftarlar her takımda var, bunu herkes kabul edio ama biraz oturup du$unelim diye koydum bu yazıyı buraya.Hepimizin icinde bi kufur etme, birilerine saldırma, orayı burayı kırma hevesi var, o satırlarda da daha cok buna yogunla$ılmı$ zaten; yoksa camiaya herhangi bir $ey dedigini sanmıyorum, daha cok camianın ba$ındakilere dokundurmu$
Sosyal ağlarda paylaş

bu paragraf kaçak yayın ın son sayısında nihat genç' in memleket hikayeleri kitabından kendisi tarafından alıntılanan (bölümün) bir bölümdür. yazının tamamını okuyan bir insan için bile bu en son paragrafta geçen dipnotumsu kabul edilemiyor (ki yazıyı okuyunca içinde nihat genç in de bulunduğu trabzonspor fanatiklerinin yaptığı tüm haytalıklar bir şekilde sevimli görünmeye başlıyor insana)

nihat genç in o yazıda yaptığı bir yazarın belki de yapması gereken içindeki duyguları doğal bir şekilde okuruna aktarmaktı. orada nihat genç bir aydın olarak değil (ki sair zamanda da bir aydın değildir kendisi benim gözümde), kendisini bütün samimi ama eksik yönleriyle okuruna aktaran bir yazardı.

nasıl bir genelleme bu yahu. bütün fenerliler (küfürlü spoiler) .bne, p.şt, arkadan kuyu kazan insanlar, galatasaraylılar asilzade, delikanlı; beşiktaşlılar da kara kaşlı kara gözlü. çocuk okusa güler buna, fakat sen bunu getirip buraya koyup "çok da yanlış değil yauv. gerçeklik payı da yok değil" diye getirip koyuyorsun. burada, en alakasız muhabbetlerden doğan futbol zırvalarını bilmezmiş gibi sonunda da aslında ben onu demedim bunu dedim tadında "feneri bu hale getirenler utansın" edebiyatı yapıyorsun.

sonuç olarak bence yanlış ve de kilitlenmesi gereken bir başlık.

said:
ayrıca bu yazı Trabzonspor lig $ampiyonu oldugu bi donem kaleme alınmı$

yazı trabzonsupor un şampiyon olduğu bir dönemde değil aksine yazıda da belirtildiği gibi çok kötü olduğu bir dönemde yazılıyor. yazıda anlatılan yalnızca şampiyon olunan dönem...

dipnot: adı geçen hikayenin tam metni ekşi sözlük, en büyük taraftar başlığı yedinci entry de mevcuttur.

edit: spoiler hatası

[ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 12:46 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

deniz sen de işiniz gücünüz provokasyon diosan artık ne diyim yani sana..24 saat ant-gs topiği açıosun sonra gelip burda provokasyon diosun..afferin..

ayrıca yazının ana fikrini anlayamayacak kadar fanatiksen dicek bişi de yok

[ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 13:11 tarihinde, Gilean tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
uzumlukek
üye [şikayet et]
§ 13 Haziran 2007, Çarşamba - 10:36 [ özel msj ]
Nihat Genç'i ilgiyle izleyen, dediklerini dikkatle dinleyen birisiyimdir.

Nihat Genç'in "memleket hikayeleri" kitabından bir bölüm dikkatimi cekti forumlardan birinde, burada da payla$ayım dedim, cok da haksız sayılmaz aslında, guzel bir tespitte bulunmu$.

"Ve şimdi çok daha iyi anlıyorum, hepimizin gerçek takımı Fener'dir. İ.ne, pu.t, birbirinin kuyusunu kazan orada, arkasından konuşan orada, ruhsuzlar orada. . . Hepimiz Fenerliyiz, ruhumuza en uygun Fenerbahçe, bir gün Pendik'e yenilir ertesi gün Manchester'ı yener. Eğer bir takım tutacaksınız, Galatasaray'ın o klas, centilmen, çok bilmiş, ağırbaşlı havalarına kanmayın, yarın açıkta kalırsınız, biz, birbirimizle dalaşacağımız, küfürleşeceğimiz insanlar olmadan yaşayamayız."
şimdi gelelim 1 olay var uzumlukek sen bu adama değer veriyorsun demi şimdi ben bu adamı eğer yolda yada bi yerde görürsem döverim ben ne i.ne yim p.şt um diye bu yazar olacak salak kendini bi şey zannedip fb ye saldırmış bir adam oldugu belli ama çok canı yanar.
Sosyal ağlarda paylaş

her genelleme gibi yanlis ve sacma olmus. esimin babasi fenerli hemde uyesi ne diyim adama ben simdi, gayette severim kendisini, super bir insandir.

nihat genc`in uslubundan kaynaklaniyor. boyle dikkat cekici benzetmeler kullanmayi seviyor. fener ornegine cok takmadan, genelimize soktugu lafa bakmak lazim :). fener ornegi belliki tepki cekmek icin, dikkat cekmek icin konulmus, en cok taraftari olan klube hakaret ediyor, yazi daha cok kisiye ulasiyor.

futbol bolumu sacma olmus (futbol ile alaksi gercekten yok cunku) karakalem bolumu daha iyi olurmus.
Sosyal ağlarda paylaş

deniz çok topic açıyo,belki çok lüzumsuz açıyo.ama hiçbizaman anti-gs açmıyo.burda kendi takımı övüp duran objektif olmayan kesim bjk-gs kesmi.objektifim diye geçinip kendi takımım allah allah demekten başka bişey yapmıyolar.hatta en güncel örneklerinide isimle veriyim.bjk den blackchaos gs den diablo.bu forumda fb liler gs-bjk ye kıyas çok daha objekriftir onu diyim.

[ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 14:38 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Fenere laf geçirmiş, Galatasaray'a yapmacıklar deyip laf geçirmiş, Beşiktaşı bırakmış saçma bir yazı işte :)

Fazla takılmaya gerek yok, herkesin takımı farklıdır, herkesin takımı diye birşey olmaz. Birgün herkes FB'li olacak geyiğide imkansızdır zira taraftarsız kulüp olmaz. Tek takım FB olsa noolacak kendi içinde aynı iki takım hep maç mı yapacak? Ya böyle düşününce bi garip oluyor di mi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

lorrotar üzgünüm katılamayacağım=)
şimdi anti-gs lafım biraz ağır olmuş..öyle demek istemedim.demek istediğim sürekli gs'lileri sinirlendirecek ya da üzecek topicleri açıyor deniz..futbol bölümünü canlı tutuyor topicleriyle bunu kabul ediyorum ama en küçük haberi bile koyuyor gs ile ilgili..fenerle ilgili bu kadar topic açmıyo be adam=)

objektif olmak imkansızdır bir "taraftar" için..ama tabii bu fanatik olmak anlamına da gelmez..ikisinin ortasını bulmak lazım..rekabet olmasaydı spor olmazdı.rekabet insanın doğasında var..ama tabii bunu belli sınırlar içinde tutmak lazım.

şimdi bazı arkadaşlar dicektir "gilean bunları diosun da sesnin de fanatik yazılarını gördük."
doğrudur kabul ediyorum.kimi zaman gereksiz çıkışlarım oluyor ancak söylediklerimin çoğunun arkasındayım ve çoğunun objektifliğe yakın değerlerde olduğunu düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ya yazıyı nası bu kadar yanlış anlayabiliyorsunuz hala şaşkınlıkla izliyorum.
orda bir metafor var. ülkenin insanlarını betimlemek istemiş ve Türkiye'de fenerbahçelilerin daha çok olduğunu düşünürsek onlardan örnek vermiş.
ayrıca hani bi laf vardır fener halkın takımıdır gs asil takımdır vs. bu inançla da dalga geçmiş.
üsluba gelirsek..nihat gençi tanımayan biri için sadece bir yazısının birkaç cümlesiyle onu yargılamak yanlıştır.bu ülkede düşüncelerini açıkça söyleyebilen ve genelde "bana göre" doğru konuşan nadir insanlardandır. boş konuştuğu da olur. gereksiz laf soktuğu da olur.ama adamı aradan kırpılmış 1-2 cümleyle yargılamayalım lütfen.aynı şekilde bu içerikte bir mesajın neden buraya açıldığını hala anlamış değilim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...