Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fat - ntfs dönüşümü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
slm,
fat32 olan hddmi ntfsye dönüştürmem gerekio. internette bi arama yaptım ve

start>run>cmd
"convert c: /fs:ntfs"

şeklinde dönüştürülebileceğini söyliyen bi yazı buldum.
lakin bu dönüşüm sırasında veriler zarar görür mü görmez mi?
yapimmi bişi olrmu?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
verileri koruyarak yapan programlar da var ama: (yine de yedek almak da fayda var ama)

GParted ; açık kaynak kodlu, güzel bir şey bu.

edit : Eğer Vista kullanıyorsan ve Vista bölümünü 50 GB'nin altında tutarsan Vista büyük ihtimalle açılmaz.

[ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 21:22 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben zamanında fat32 den ntfs ye sorunsuz veri kaybolması olmadan geçmiştim.

ama komut bu muydu hatırlamıyorum. biraz daha araştır sorun olmuyor hiç.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
quick format atarken checkdisk işlemi yapılmaz.Yani bozuk kesim taraması falan yapılmaz.Normal format'ta ise checkdisk işlemi yapar ve asıl zaman alan da odur zaten.Diskim sağlam dersen quick format atıp zamandan kazanabilirsin.
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim quick format HDD deki tüm verileri, üzerine yazılabilir kılmaktır. Quick olmayan format ise hdd yi tamamen boş bytelarla doldurur. Yani anlıyacağınız, quick format yaptıktan sonra veri kurtarma işlemi yapabilirsiniz, ama quick olmayan formatta yapamazsınız? Yamuluyor muyum?
Mesaj tarihi:
qucik formatta sadece partion table'ın içi temizlenir veriler aynen durur (hdd recover ile hepsi geri getirilebilir), normal formatta ise tüm hdddeki veriler silinir
Mesaj tarihi:
Hızlı format işleminde diskin dosya tablosu silinir, disk üzerinde eski verilerin kalıntılarını taşımaya devam eder ama bu sorun teşkil etmez, bilgisayar tabloda eşlenikleri olmadığı için yeni bir disk ile aynı oranda boş görecektir.

Microsoft sistemleri için konuştuğumuzda işe yavaş format denilen olayda diskte hata kontrolü yapılır ve yine diskin dosya tablosu silinir. Diske hızlı formattan farklı bir yazma YAPILMAZ.
  • Yeni Oluştur...