ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 slm, fat32 olan hddmi ntfsye dönüştürmem gerekio. internette bi arama yaptım ve start>run>cmd "convert c: /fs:ntfs" şeklinde dönüştürülebileceğini söyliyen bi yazı buldum. lakin bu dönüşüm sırasında veriler zarar görür mü görmez mi? yapimmi bişi olrmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 yaparsan hd format yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 oyy.. saol yapmıorum o zaman(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 fattan ntfs'e geçirmek yapı değiştirmek anlamamına gelir. bu da pation table'ı değiştirmektir. dolayısıyla tüm verilerinizi kaybedersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 verileri koruyarak yapan programlar da var ama: (yine de yedek almak da fayda var ama) GParted ; açık kaynak kodlu, güzel bir şey bu. edit : Eğer Vista kullanıyorsan ve Vista bölümünü 50 GB'nin altında tutarsan Vista büyük ihtimalle açılmaz. [ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 21:22 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 fat32 tan ntfs ye geçerken veri kaybolmaz ntfs --> fat durumda kaybolur komutla deil ama partition magicle çevirmiştim; sorun çıkmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 ben zamanında fat32 den ntfs ye sorunsuz veri kaybolması olmadan geçmiştim. ama komut bu muydu hatırlamıyorum. biraz daha araştır sorun olmuyor hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 evet, fat > ntfs geçişinde veri kaybı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Format sırasında çabuk olmasının özelliği nedir? NTFS çabuk FAT çabuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 quick format atarken checkdisk işlemi yapılmaz.Yani bozuk kesim taraması falan yapılmaz.Normal format'ta ise checkdisk işlemi yapar ve asıl zaman alan da odur zaten.Diskim sağlam dersen quick format atıp zamandan kazanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Benim bildiğim quick format HDD deki tüm verileri, üzerine yazılabilir kılmaktır. Quick olmayan format ise hdd yi tamamen boş bytelarla doldurur. Yani anlıyacağınız, quick format yaptıktan sonra veri kurtarma işlemi yapabilirsiniz, ama quick olmayan formatta yapamazsınız? Yamuluyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 qucik formatta sadece partion table'ın içi temizlenir veriler aynen durur (hdd recover ile hepsi geri getirilebilir), normal formatta ise tüm hdddeki veriler silinir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 evet zgrw nin dedigi gibi... ayrica bildigim kadari ile o komut verine zarar vermiyor, verin diskte dururken cevirebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Hızlı format işleminde diskin dosya tablosu silinir, disk üzerinde eski verilerin kalıntılarını taşımaya devam eder ama bu sorun teşkil etmez, bilgisayar tabloda eşlenikleri olmadığı için yeni bir disk ile aynı oranda boş görecektir. Microsoft sistemleri için konuştuğumuzda işe yavaş format denilen olayda diskte hata kontrolü yapılır ve yine diskin dosya tablosu silinir. Diske hızlı formattan farklı bir yazma YAPILMAZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 said: fat32 tan ntfs ye geçerken veri kaybolmaz ntfs --> fat durumda kaybolur +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar