Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP PKK omuz omuza - Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
Şehir Yarbay'ın cenazesinde atılan sloganlardan ikisi başlıktaki sloganlar. Cumhuriyet mitinglerinde "Kahrolsun AKP, kahrolsun PKK" diye slogan atsam mı diye düşünmüştüm ama konunun PKK ile doğrudan bağlantısı yok diye vazgeçmiştim. Cenazeler ise göbekten bağlı olduğundan Manisalılar lafı cuk diye bir sürü bakanın olduğu yerde oturtmuşlar. Ağzınıza sağlık Manisa halkı.

Forumda konuşuldu mu bilmiyorum da, şöyle bir komplo teorisi mevcut, ne kadar doğrudur araştırmak lazım.

cumhurbaşkanlığı seçimine kadar ortalık sakindi. akp'nin dezavantajına olacak birşey yapmıyordu pkk.
ateşkes yapmışlardı.
ama cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra pkk sürekli bombalar patlatmaya başladı. bu sıralar iyice arttı.

acaba pkk ile mevcut hükümet arasında siyasi bir hadise felan mı var diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

barzanı ve talabanı akpyı desteklıyor dıye bılıyorum ben oyle haberler cıkmıstı.

Bu konuda post atarsam muhtemelen yorunge dısı kalırım.
Tsknın becerıksız oldugu falan soylenmıs ab uyum yasaları ıcınde askerın yetkılerı alındı elınden.Hatta eskı Genelkurmay baskanı elımız kolumuz baglı savasmaya calsıyoruz demıstı.

Eskı terorıst semdınlıde ne yazık kı olemeyen babası cok annesı tek seferı yılmaz bagımsız aday ve meclıse gırecek.Sehıt aılelerıne bır sorun bakım nasıl hıssedıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

O' nu hepiniz tanıyorsunuz. Şemdinli' de dükkanına bomba konulan mağdur sanıyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz. O bir PKK' lı terörist. 15 Ağustos 1984 yılında Şemdinli' yi basan PKK' lı gruba kılavuzluk yapan terörist. Terörist Seferi YILMAZ' ın kirli geçmişi Türk Milleti' nin hafızasındaki tazeliğini halen koruyor. Ancak o şimdi Meclis' e girmeye hazırlanıyor.
15 Ağustos 1984 yılında terörist Seferi YILMAZ' ın kılavuzluğunda Şemdinli' yi basan PKK' lı bir grubun teröristin saldırısında Askerlik Şubesi Başkanı Tuncay ŞENEREROL ve Jandarma Çavuş Sedat KURUM ağır yaralanmış, Astsubay Memiş ARIBAŞ ise şehit olmuştu. Seferi YILMAZ baskın sırasında girdiği bir kahvehanede silahıyla vatandaşları etkisiz hale getirerek "Biz geldik. Artık Kürdistan' ı kurduk. Gelin bizimle yaşayın. Yaşasın PKK Kürdistan' ı" diye slogan atıp kaçmıştı.
15 Ağustos 1984 yılındaki bu eyleme bizzat katılan PKK' lı terörist Mustafa ÇİMEN, Diyarbakır 1 No'lu Askeri Mahkemesinin 07.05.1985 tarihli oturumunda bakınız terörist Seferi YILMAZ ile ilgili neler söylüyor:
" Seferi YILMAZ Şemdinli' yi iyi bildiği için bizlere kılavuzluk yapıyordu. Seferi YILMAZ önümüze düştü. Baran, Mehmet AĞAASLAN ve Celal' i Jandarma Karakolunun karşısındaki camii ile yol arasına yerleştirdi. Bizi de yanına alıp inşaat halindeki Askerlik Şubesine götürüp, üst katına çıkardı. Bizi yerleştirdikten sonra geri dönüp Abdullah EKİNCİ' nin yanına gitti. Askerlik Şubesinin üst katına yerleştiğimizde bende Bisifing denilen roket atar, Şerif' te G-1, Halit' de Diktiriyof, Hamit' te G-1 silahları vardı. Önce ben gazinoya roket atarla hedef alıp ateş ettim. Roket ağaca çarptı. Bana verilen talimata göre bir mermi daha kullanmam gerekiyordu. Ama ikinci mermiyi atmaktan vazgeçtim. Diğer arkadaşlarım subay gazinosunu sürekli olarak ateşe tuttular. 4 Dakika kadar ateş ettikten sonra inip çekildik. Abdullah EKİNCİ, Dişsiz Mahmut, Seferi YILMAZ biz yukarıdan gazinoya ateş ederken, onlarda yine gazinoyu hedef alarak ateş etmişlerdi. 10 dakika sonra Şemdinli' yi tamamen terk ettik ve saldırı grubu olarak trafonun orada buluştuk. Zaten birlikte geri çekilmiştik. Propaganda ve ajitasyon grubu silah seslerinin kesilmesi üzerine onlarda geri çekilip trafonun yanına gelmişlerdi. "

İşte mütareke basını tarafından "mağdur"ilan edilen vatan haini ve müstakbel MİLLETVEKİLİ Seferi YILMAZ...
Kaynak:
www.istihbaratanaliz.org

[ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 22:12 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikanın pkk ya destek verdiğini artık herkes biliyor. Genelkurmayda bunu üstü kapalı olarak söyledi.
Ee RTE de zaten amerikanın stratejik ortağı ve BOP eş başkanı değilmi?
Şehitlere kelle öcalana sayın diyen, cumhurbaşkanının ve genelkurmayın görüşmem dedigi barzaniyle görüşen (ki sonradan seçim yatırımı olarak tavır alsada hic yemedik) bir insanın başında olduğu bir hükümetten ne beklenebilir?
sırf kürt oylarını kaybetmemek için hala sus pus oturuyo. Bir tane cenazeye katıl be adam yazıklar olsun!!

Bi de burada "damat ferit" hükümetine destek cıkan insanların(!) olduğunu görmek iyice mide bulandırıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Asker siyasi irade karar verirse gireriz dediğinden beri şehitlerin kanı AKP'nin elinde. Bu çok büyük bir yük, hiçbir partinin altından kalkabileceği birşey değil. Seçime gidiyor olduğumuz için çok şanslılar çünkü insanların sabrı kalmadı.

[ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 23:10 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

katılıyorum her sene aynı şeyi yapıyorlar IQ 15 bile olsa anlar bunu her sene kış başlamadan silah bıraktık ateşkes yaptık diyorlar sonra dtp gibi partiler bakın silah bırakmışlar ateşkes yapmışlar siz de onlara karşı operasyon düzenlemeyin diyorlar ilk başta hükümetin işine geliyor kış boyunca şehit vermiyoruz ama ondan sonra azıyorlar baharla birlikte yani cumhurbaşkanlığı seçimleriyle tek alakası ikisinin de bahar aylarında olması :)

+şu anda siyasi sorumluluk kimde?yani şehitler üzerinden siyaset yapmayın diyor sayın! başbakan ama sen siyaset yapsaydın da o şehitleri vermeseydik diyorum ya olay sadece k.ırak a girmekle bitmiyor tmm dedin ki sen abd den izin alamadım ab var vs vs vs k.ırak a girmicem o zaman kapatsana haburu?kessene elektriği bunları neden yapmıyorsun işte bu noktada artniyet arıyorum akp nin hala doğudan gelecek kürt oylarına ihtiyaçları var çünkü öbür tarafta mhp acayip yükselişte sen askerin polisin elini kolunu bağlican illa kayıp mı vermemiz gerekiyor farkına varman için ank .da bomba patladı hemen polise yetki ver vs vs zaten sen aldın ellerinden yetkiyi?
kimseye suç atmasın tayyeap efendi tek partisin koalisyon değilsin çare bulacaksın şimdiki seçimdeki propagandan ne ?terörü bitirecem diyebiliyor musun?diyorsun 4,5sene içinde keşke bi kaç adım atsaydın ki hala çok geç değil kes elektriği kapa haburu bak o itler nasıl da özür dilicek dediklerini yutacaklar

neyse biz boşa konuşuyoruz tayyeap efendi süper insan asker çok kötü çok hoşumuza gidiyor şehit vermek işimize gelmediği için yavaştan alıyoruz herşeyi + genelkurmay başkanı da kim yav ne anlicak terörden fln bölge kaç yıl görev mi yapmış?1.ordu komutanlığı mı yapmış?ya adam en yetkili isim diyor ki bitirmek için girmek lazım girmiyorsan bitirmek istemiyorsundur bu kadar sen ülkendeki terör sorunu için gidip abd den mi öneri alacan ırak hükümetinden mi hala koordinatörle uğraşıo kaç kişilik ordu var onu dinlemio 1kişi koordinatörümüz var o çözecek herkes silah bırakcak teslim olacak bravo akp bravo tayyeap bravo destekçileri
Sosyal ağlarda paylaş

terörün, daha doğrusu pkknın bitirilmemesi çok eski bi mevzudur. kökleri çok eskilere dayanır. bir çok emekli askerin konu ile alakalı açıklamaları, anıları orada burada mevcut.

bugünki durumun, diğer etkenler haricinde, siyasi ve askeri olarak farkı, amerikanın ırak'taki varlığı. bunun bir sorun olmadığını kimse iddia edemez. ya yanımdasın ya karşımda diyen, zaten öncelerden beri pek ahım şahım olmamasının yanında, şimdi condoleeza rice ve bush denen yaratıkların yönetiminde iyice rezil, iyice korkunç bir amerikan politikası var.

ne kazanırız ne kaybederiz diye düşünmeden hareket edemeyiz. amerika'yı ikna etmeden bu işi çözemeyiz. elimizdeki incirlik üssü kozunu akıllıca oynayıp destek almamız, ıraktaki amerikan kuklalarına baştan emir verdirtmemiz daha doğru olan olur. bu da benim cahilane yorumum.
Sosyal ağlarda paylaş

belki sizlerde bişiler yazarsınız bu konu üzerine ,

ismini vermek istemediğim bi abimiz ( medyada söz sahibi ) şöyle bir şey anlatmıştı ;

Pkk'nın devlet tarafından ( derin devlet ) oluşturulduğunu ve bunun nedenlerinide , paranın askeriyeye ve silaha aktarılmasını sağlamak, askeri birlikleri hali hazırda tutmak, ekonominin vatandaşa değilde silahlı kuvvetlere aktarılıp vatandaşın söz sahibi olma fikrini yoketmek gibi maddi, milli bilinci dolayısıyla milliyetçiliği hep ön planda tutmak, genç beyinlerin fikirlerini bu yola kanalize edip, bilinç altında her zaman haklı olma kanaati uyandırma gibi soyut nedenleri sıralamıştı.

öcalan ile üniversitede aynı sınıfta okuyan ve tanıyan bir abimizde onun içine kapanık, pısırık biri olduğundan bahsetmişti. böyle birşeyi kuracak yönetecek birisi olduğuna inanmadığını belirtmişti.

ne kadar doğrudur orasını bilemeyiz ama ( koskoca ) Türkiye devletinin bu sorunu 30 yıldır çözememesi gerçekten kafalarda soru işareti bırakmaktadır.

60-70-80 darbelerinde askerler söz sahibiydi. 80 lerden sonra darbelerin sadece halkı değil askerleride vurduğu göz önünde bulundurulursa, askerler 60-70-80-90-00-10 arasında hep söz sahibi durumundadır. 60 önceside menderes döneminide içine katarsak ülke yönetiminde kendilerini ön planda tuttuklarını görmekteyiz.

eğer bu sorun darbe ile , ırak'a girmekle, hükümtle yada ne ile yapılacaksa biran önce yapılmasında fayda var. zira k.ırakta oluşan milli kürt birliğinin ülkemize sıçrayıp doğuda halk ayaklanması oluşması hiç de az ihtimal değil.

örnek : 1992 şırnak ayaklanması ....

yarın için herşey çok geç olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

fistan, sadece çamur at izi kalsın bu. sürekli tekrar edilen, tekrar edildikçe inanılan söylemler. ne kadar boş olduğunu sen de anladın sanırım.

nocom'un söylediklerinin benzerleri hep söylendi. ben mutlaka askeriyenin bir yerlerinde bir zamanlarında bunun yapıldığına inanıyorum. başka açıklama bulamıyorum zira. şimdi amerika'nın ırak ı işgaliyle, olay bambaşka bir boyuta geldi, ve bu bir zamanlar kontrollü olan tehdit, bize çok zarar verebilir.

zaten tam da onun için dikkatli davranmak lazım. yunanistan'a bi girsek öbür taraftan çıkarız, kuzey ırak'a girelim, pkkyı bitirip çıkalım gibi şeylerin anlamı da yok, gerçeklik payı da yok.

çözüm ne? oluşturulabilecek çok senaryo var, çok değişken var. bu yüzden düşünmek lazım. bizim sonuca varmak için hem kaynaklarımız kısıtlı, hem de bir sonuca varsak da anlamı olmayacak. umalım da devletimizin selahiyeti açısından doğru kararlar verilecek olsun, ve herşey yolunda gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

benim şöyle bir teorim var.

amerikanın ve özelliklede ingilterenin planlarını uzun vadeye yaydıklarını bilmekteyiz.

şimdi labirent gibi açıklamak istiyorum.

* 80 darbesinden sonra ülkenin yönetimi özala verildi. özal amerika yanlısı bir devlet adamıydı. kuveyt savaşında amerikaya destek verildi ve sınırlarımıza dayanan kürtleri göçmen olarak ülkeye alınmasına izin verildi.

* pkk nın en etkili olduğu dönem olan 90 ların başında yönetimde tansu çiller vardı. çiller kültür olarakta, devlet politakası olarakta amerika yanlısı bir tutum izledi. ekonomi dibe batarken, enflasyon ve pkk tavan yaptı.

* refahyol-anayol gibi hükümetlerden sonra 98 yılında elebaşı yakalandı. işin ilginç yanı ecevit başta idi. ecevit kıbrıs donemınde amerikaya başkaldıran, söz dinlemeyen karaoğlandı. peki ne olduda amerika elebaşanı yakalayıp ecevit hükümetine verdi ? cevabı çok basit solu yoketmek için. neden mi ?

* elebaşının yakalanmasından sonra milliyetçilik ve mhp tavan yaparak 2. parti olarak hükümet ortağı oldu. buraya kadar işler yolunda giderken, kemal derviş adında amerikadan gelen bir ekonomist hükümeti ve dsp yi bölerek erken seçime götürdü, tarih 2002. elebaşını asamayan mhp, bölünen dsp, 3.ortak olarak hiç bir iş yapamayan anap siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kaldı. bir anda ortaya AKP adında refahın özünü benimsemiş bir parti çıkarak tek başına hükümet kurma yetkisi aldı.

darbe-özal dönemi-kürtlerin göçü-çiller dönemi-ekonomi taban, enflasyon terör tavan- ecevit dönemi-elebaşının yakalanması-dsp/mhp/anap hukumeti-solun bitişi-akp nin tek başına hükümeti-.....

şu anda tekrardan milliyetçilik duygusu hızlı şekilde artmakta[1998 deki gibi], amaç amerikanın istediği gibi türkiyeyi ırak'a çekmektir ve çekecektirde. bunuda milli bilinç adı altında yapmaktadır. barzani ve talebaninin açıklamaları, amerikanın turklerı ırakta gormek ıstemıyoruz acıklamalarının altında yatan olay turklerı ıraka çekip kürtlerle savaşmat ve türkiyedeki kürt topluluğunda kürt milliyetçiliğini artırıp, ileriki zamanlarda ırakta yapılanların turkıyedede işleme konulmasını sağlamaktır.

ülkemizi yönetenler hep amerika yanlısı ve yıllardır pkk-kıbrıs sorununa çözüm bulunamadı. (ecevit dışında, sonuda malüm), uyan artık türkiye ...
Sosyal ağlarda paylaş

amerika'nın o derece ülke siyasetine karışacağını sanmam, zira öyle yaparsa fazla yorulur. yaptıkları, başa gelme ihtimali yüksek olan partinin kendilerine köstek olup olmayacağını kontrol edip, değilse (ki böyle bi durum pek olmamıştır sanırım) müdahale fikrini koyarlar. yoksa adamlar istikrarlı bir şekilde tek partinin gelmesini, hep kendi adamlarının başta durmasını tercih ederler. karışıklıktan çok hoşlanıyor olsalar, arap ülkelerinde bir kaç mali destek oynaması ile deli kaos ortamı oluşuturabilirler, kabileler sağolsun. petrol de orada olmasına rağmen yapmıyorlar ama. istikrar. düşünecek daha az şey.

ülke içindeki partiler, hükümet kurma aşkı, birbirine düşürmeler, entrikalar filan neredeyse tamamen bizim küçük kafalı siyasetçilerimizin işleri. herşeyi kendilerinin yaptığını zanneder bu adamlar da. ama çok faktör var. derin devletinden, sanayicilere kadar bir çok etken. sadece halk yok. halk bir etken değil.

devlet bahçeli bile, o kadar oy aldı, geçti kenarda oturdu ya. hayır tamam kişisel basiretsizliği bi kenara bırakalım, bu kadar kolay olmaması gerekirdi. demirel gibi bir adamın dahi, siyasi olarak korktuğu durumlar varken bu işler çok karışık.

amerika'nın az suçu var türkiye ile alakalı. sadece bizi kucağa oturtmuşlar, kalkmamızı da istemiyolar o kadar. şu anki kuzey ırak durumu, amerika tarafından öngörülmemiş bir şey. ırağa geçmelerine müsaade etmememiz de öyle idi. o kadar da amerikan kontrolü altında değiliz.

çok şükür sanayisini pek yapamıyor olsak da, kendimize ait kimseye hesap vermek zorunda olmadığımız güçlü bir ordumuz da var. o derece kontrol altına girmemiz zor.

reel sorunlar var, ama onları da çözmeye ya kimsenin kıçı yemiyor, ya da bizim anlamadığımız bilmediğimiz şeyler var. yargının bağımsızlığı, bürokrasi, eğitim, sağlık, adalet gibi sosyal haklar, bunların başında.

diğer taraftan, doğal habitatın yokedilimesi, tarihi eserlere verilen zararlar ve genel olarak türkiye'nin zenginliklerine verilen zararlar ve bunların engellenmesi gibi şeylere eğilmek zor. işin kötü tarafı da bunları yapanların halkın ta kendisi olması.

hep diyorum, herkes kendi işini güzel yapsa, birisinin haksızlık yaptığını gördüğü zaman uyarsa, değer katsa, bu ülke güzel bir ülke olmaya başlar. guruplaşmadan, kalabalıklaşmamıza gerek kalmadan haklı olduğumuzu düşündüğümüzde korkmadan bişiler söyleyebilsek. oooof ülen.

düşündükçe daha çok sorun. vicdanlı kaç kişi siyasete girme cesaretini gösterebilir ki? ben mesela harika bir insanım, kimseye zararım dokunmaz, hep haktan yanayım ama, bu denli sorumluluğun altına girmek çok ağır.

en güzeli dua etmek, herşeyin türkiye'nin lehine olması, tüm türklerin birlik, beraberlik ve barış içinde yaşaması için. benim yapabildiğim en iyi şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence pkk doguda yukselen islama bi alternatif olusturmak icin ic ve dis guclerin destekledigi bi olusumdur.
Dunyada zayif,ezik,fakir kesime umut isigi olabilecek iki sistem vardir, biri islam digeri ise komunizm.
O bolgedeki ezilen kurt halki pkk yi ve savundugu ideolojiyi bir kurtulus olarak gormekte ve dogal olarak islamdan uzaklasmaktadir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu ana kadar horassal bakıyorum bu konuya daha çok.

amerikan uşağı olmamak ayrı, kimseyi tınmadan kafamıza göre hareket etmek ayrı

evet akp ciddi bir beceriksizlik örneği gösteriyor ama akpye gelene kadar herkes işini tam olarak yaptı da bu adamların döneminde pkk ortaya çıktı değil ki durum. hep vardı, ama son dönemde tayyipe medyadan verilen destek azalınca daha çok göz önüne çıktı, daha çok konuşulur oldu; üstüne fedaykin'in dediği gibi koşullar her anlamda daha uygun hale gelince arttı terör yine

ırak sınırını aşmak sınır ötesi operasyondan ibaret değil artık bence; bu kez girersek kolay kolay çıkmamak üzere gireceğiz ve öyle sınırda boy gösterip sonra geri dönmeyecek ordu. amerikanın derdi de o, avrupanın da derdi o, bizimkilerin derdi de o, arapların da iranın da ıraktaki zibidilerin de derdi o

olaya sadece sınır ötesi operasyon olarak bakılmıyor artık korkarım; ciddi şekilde uzun vadeli işgale -ya da tercih ederseniz "nefsi müdafaa amaçlı, teröre karşı girişilen kutsal savaş bünyesinde denge getirme odaklı müdahale" diyelim, fiilen aynı şey olduktan sonra adı farketmez bana- girişmek zorunda kalıyoruz bu kez. bu da hem bölgede kontrolün bizim elimize geçmesi demek, hem de bu yakın uzak, dost düşman demeden hiç kimsenin işine gelmeyeceği için uzun vadeli sıkıntı anlamına geliyor herkes için, biz dahil

yani evet akp beceriksiz kabul, tayyip amerika'yı karşısına almaya cesaret edemiyor -tıpkı şimdiye kadar gelen giden tüm sağ ve pek çok sol liderler gibi- o da tamam, ama bu kolay bir karar değil hiç kimse için ve hele diğer bölgesel ve dünyasal olarak hakim güçleri ikna etmek mümkün olmasa da, en azından rahatlatmadan, belli teminatlar vermeden yapılacak iş değil bence

ha evet gerekli girmek bence de o ayrı, ama girdikten sonra sıkıntı yaşamayacağımızı, herşeyin günlük gülistanlık olacağını düşünmenin anlamı yok
Sosyal ağlarda paylaş

abi girmiyoruz da ne oluyor?yine hergün şehit veriyoruz?işin kötüsü askerlerimiz savunmasızken şehit oluyor mayındı vs
girersek ki daha yapılması gereken bi kaç bişi var herkes kaçmakla uğraşacak içeri girdiğimizde Türk ordusunun karşısına çıkacaklarını düşünmüyorsunuz sanırım yani tankıyla vs ile giren düzenli ordunun karşısına çıkmayacaklardır ufak çaplı çatışmalardan sonra daha içlere kaçacaklar biz de tampon bölge oluşturmaya çalışacağız

"Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu adına değerlendirdi. Şener, “olumsuz görüntüleri doğru bulmadıklarını” söyledi ve terörle mücadele konusunda gereken her şeyin yapıldığını bildirdi."

herşey bu mudur?hala habur açık hala elektrik veriyoruz ki biz k.ırak a girsek bile tayyeap bunların elektriğini kesmez o kadar yani

+Son günlerde artan terör olaylarının ardından, bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın da katılımıyla bir güvenlik zirvesi gerçekleştirilecek.
ee peki genelkurmay başkanı ne zaman dedi terör azacak diye?nie o zaman toplantı yapıp demiyorsun hmm nasıl önlem almamız gerekiyor size ne lazım bu sene bomba patlasın asker ölsün istemiyorum.
haa üzgünüm en kritik zamanlarda tayyeap efendi cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmeye çalışıyordu toplandın cumhurbaşkanlığı seçimi için ardından da gizli oturum yapsana off off asker kendi başına ne yapsın terörü bitirmek için siyasi bissürü şey yapmak lazım abd olmadan uluslararası politikada hiçbişi olmuyor özellikle de bizim gibi ülkeler için abd nin bizden istediği bişiler var işte bizim de veremeyeceğimiz bişiler var arada buluşması lazım her dediğine tmm diyince olmuyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...