Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 4. Sezon

Narstil

Öne çıkan mesajlar

ekşi sözlüğe de yazdım buraya kopyalıyorum:

4x02 ile kendisine olan sevgimi kat kat arttırmış dizidir.

adaya zembille inen mahşerin dört atlısından başlamak gerekir önce. naomi dorrit ve matthew abbadon arasında geçen konuşmadan bu kişilerin dharma initiative tarafından purge'ün intikamını almak ve adanın kontrolünü tekrar ele geçirmek olduğunu anlıyoruz. karakterlere teker teker bakacak olursak:

daniel faraday: sayid jarrah ile arasında geçen konuşmada fizikçi olduğunu söylemişti. bu demektir ki, adanın manyetik özellikleriyle uğraşması için oraya gönderilmiştir. ayrıca soyadı da zamanında manyetizma ile ilgili deneylerde bulunmuş olan bilim adamı michael faraday'a göndermedir.

miles straume: ruh bilimci olduğu düşünülürse, adadaki fısıltılarla ve jacob'la haşır neşir olacaktır. agresiftir. sinir bozucudur.

charlotte lewis: antropolojisttir. adanın insanlar üstündeki etkisi bilindiği için(richard'ın ajda pekkan gibi yaşlanmaması vb.) bunları araştırmaya yollanmıştır. dharma initiative'in ne olduğunu bildiğini, üstünde hydra istasyonunun logosu bulunan tasmayı bulduğunda, yüzündeki rahatsız edici gülümsemeden anlayabiliyoruz. ancak dharma'nın faaliyetlerine 1987'da son verildiği düşünülürse ve benjamin linus'un dediğine göre bu bayan 1979 doğumlu olduğuna göre dharma'nın faaliyetlerine son verildiğinde bile 8 yaşındaymış. mittelos bioscience ve ya hanso foundation'la bir bağlantısı olabileceğini düşünüyorum.

frank lapidus: alkoliktir. oceanic 815'i uçuracak olan asıl pilottur, ancak alkol bağımlılığı yüzünden, yerine başkası gelmiştir. bir gariplik olduğunu fark ettiği için ekibe alınmıştır.

benjamin linus'un şilepteki adamının michael olduğunu düşünüyorum. diziye yeniden katıldığı biliniyor. bu demektir ki önümüzdeki bölümlerde onu da göreceğiz.

Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Locke ve Babası

Ben Locke'a ateş edince kurşun Lock'un (olmayan) böbreğinin olduğu yerden geçip diğer taraftan çıkmış. Böbreğini babası çalmamış olsaydı ölecekmiş yani. Cuk diye oturtmuşlar bu detayı da. Vay be. :)

ztn lost un dayandığı bi felsefede herşey bi nedenden dolayı gerçekleşir. mesela walt ile michael adadan once birbirinden cok kopuktu ama adada olmaları gereken gibi oldular yada jack in adaya dusmesi ben in ameliyat olması gerektiğinden dolayı vs vs vs

Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi...

Uçak sahnesi tabii ki flashforward değil. Büyük ihtimalle 1 yada 2.sezon zamanlarında geçiyor. Yani flashback. Dünyadaki herkes bizimkileri öldü sanıyor. Uçaklarıda bulundu zaten. Ama fake uçak o. Zaten alkolik eleman diyor ya bu o pilot değil diye...

Bence olay şu: Dharma adayı geri almak istiyor. Bu yüzdende 815dekileri öldü gösteriyorlar çünkü eğer uçak bulunmazsa araştırmalar devam eder ve ada ortaya çıkar. Ama 815'i Dharma mı düşürdü, düşürdüyse niye bunları bilemeyeceğim. Ancak Dharma'nın işi olması lazım o fake uçak. O zenci Hurley'nin flashforwardında da olan elemanda Dharma yetkilisi olmalı. Bu Naomi ve diğerlerini adaya gönderiyorlar ki en büyük düşmanlarını, yani Dharma'yı adada ortadan kaldıran Benjamin'i yok etsinler diye. Tabii uçak kazasından kurtulanlarda ölmeli diyor. O bakımdan uçak gerçekten kaza ile düşmüş olabilir ki Desmond düşürmüştü zaten şimdi hatırladım :D Birde bu bölümde Desmond yoktu hiç lan :S

Sosyal ağlarda paylaş

Sonu biraz daha belli gibi oldu,madem rüya,şizofren vs değil,bundan sonra bağlanabilicek nokta paralel evren teorisidir,4*8*15*16*23*42=7418880 anormal elektromanyetik kuvvet,evrenler arası geçişi sağlayabilir

Paralel evrenlerde;bir evrende yaşadığımızı başka evrende yaşamak zorunda değiliz,ilk evrendeki hareket bir değişikliğe yol açarsa,hayatımız başka hayat olur

Paralel evren teorisine adada yaşananlarda bir kanıt gibi;

Desmond 2 defa 108'in bitmesiyle karşı karşıya kaldı ve ilkinden sonra geçmişi azıcık hatırlarken,2.108 vakasından sonra adam resmen olayları yaşanmış gibi görmeye başladı.Portal geçişleri sağladı..

Desmond'la zaman hakkında konuşan yaşlı kadının taktığı Ouroboros yaka iğnesi;Bilmeyenler için,ouruboros simgesi zamanda sonsuz döngüyü temsil eder.anlayana :)

Desmond'un dediği see u another life brotha lafıda biraz destekliyor sanki :)

Hatta 2 farklı 815 nolu uçak olmasıda bununla açıklanabilir kasılırsa :mrgreen: 108 ilk bittiğinde uçak düşmüştü,uçak denize çakıldı ama diğer yerde karada.

[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Jacobada yapılabilcekleri mantıklı açıklama şudur;

Jacob adaya geldiğinde özel bir çocuktu zihniyle objeleri oynatan çocuklardan biriydi,black rock insanın hafızayı elektromanyetik olarak kaydedebilirdi,bu çift yönlü düşünüldü,jacobun black rocktan o elektromanyetik hafıza kaybetme gücünü almasını istediler,ama patlama oldu ve jacob insan formunu kaybetti ama black rock o özellikleri aldı

Sosyal ağlarda paylaş

nası iş

ya herşey güzel de 2 tane olayı bana çok saçma geldi.
1- denize düşmüş 815 buluyorlar. ya allahınızı severseniz kim kasar biri bunu milleti ölü göstermek için? biri gizlice uçak koyucak denizin dibine ve errafa 350 tane ceset yerleştircek. çok çok saçma.nasıl mantıklı açıklayacaklar merak ettim.
2-ghost whisperer olayı lostu bitirmiştir bence.şu ana kadar gayet herşey mantıklıydı ve doğa üstü hiçbişi yoktu.şimdi bu saçmaspan adamı çıkardılar başımıza hani gerçekte ghost whisperer harbiden varmış gibi. hiç sevmedim o olayı.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...