Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku ilacına rağmen uykusuzluk, yine uykusuzluk...

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

3.5 senedir ciddi bir uykusuzluk sorunum var. Ancak çevremdeki bir çok insanın aksine, uyku düzenimin bozulması değil sebep. Psikiyatristim fazla mükemmeliyetçi ve narsisist yapımdan dolayı kaynaklanan stresimden olduğunu söylüyor. Uyku ilacı yazdı. İlaç kullanmayı seven bir insan değilim, ertesi gün çok önemli bir işim olmadıkça kullanmıyorum. Bu gece aldım bir tane ve ilaca rağmen uyuyamıyorum yine 10'dan beri. Yorgun hissediyorum, huzurdan uzak hissediyorum, sadece biraz uyku istiyorum, olmuyor yine. Acaip moralim bozuldu ne yapmam gerektiğini şaşırdım. Bazı geceler 3-4 saat, bazense hiç uyumadan kalkıp günüme devam ediyordum son zamanlarda. İyice çığrından çıkmaya başladı işler... Sonu nereye varacak merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horace'inki güzel yöntem.

Öte yandan bilmiyorum eğer sorunun sebebi stresse tek çözümü de rahatlık, yani bir nevi terapi yapmayı deneyebilirsin kendine, stresten uzak dur, çoğu şeyi de kafana takmamaya çalış. Yani önemsiz şeylere gülüp geçmeyi öğrenmek lazım.

Ben de yapamıyorum çok saçma şeylere kafam takılıyo bozuluyorum mesela
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
horasın dediginin ben evde uygulanılabilirini yapıyordum uyku sorunum oldugunda

yatma zamanı geldiginde mekik, şınav, dumbell, basket idmanında yaptıgın stence haraketi..

sonra yataga atıyordum kendimi off ne yoruldum soluk verişi sonrası bi bakmışım uyuyorum :)

sonra düzeldi hep aynı saatte aynı taktigi uygulayarak..

+ kas yapmış olduk :)
Sosyal ağlarda paylaş

spor yapınca daha bir ayılırsın.En azıdan bende öyle oluyor.Bir de yorgunluktan bitene kadar geçen 2-3 saat var.Yatağında uyumak hariç hiçbir şey yapma(ehm bir tarafa çekmeyin) böylece yatağa yattığın zaman bilinçaltın uykuya yönlendirir seni.Gün içerisinde aşırı yorulmak da uykusuzluğa sebep verir bu arada.Kendini bitkin hissedersin,yatarsın dönersin dönersin uyuyamazsın.Bu durumlarda vucuda reset atmak gerek,tatile git.

[ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 13:40 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
daha bir ayılırsın degil sorun
zaten ayıksın yani daha ayılamazsın :)

ama kasları calıstırıp vücudu yoran birşeyler yapar isen kaslarda laktik asit birikir. buda seni otomatikman dinlenmeye yöneltir. eh hali ilede şöyle bir uzanıp rahatlayım dediginde birkaç dakika sonra kopar gidersin ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...