Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşçılık Okumak..

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Şimdi herkes akıl danışıyor ben de danışayım..

Şimdi.. Ben türkiyede iki sene lise okudum bu sene bıraktım ve fransaya taşınıyorum. Fransada yeniden liseye başlayacağım ve meslek lisesi okuyacağım. Ve bölüm olarak ta aşçılık okumak istiyorum. Ancak biraz araştırmalarım sonucunda aşçılığın tek -'si sanırım sürekli ayakta durmakmış..

Peki aşçılık okuyan varsa aranızda ya da okumuş tanıdığınız falan varsa..

Aşçılığın zevk kaçırıcı başka ne -'leri olabilir? Yani ben yemek yapmayı sunmayı falan seven de biriyim özellikle tatlılar konusunda .. Bilginiz var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

yoo ben değilim. ben şahsen türk yemeklerini sevdiğim gibi yabancı ülkelerin de mutfaklarını çok merak ederim d: ha kurbağa bacağı salyongoz poposu falan yemem ama yine de fransız yemekleri de ilginç olabilir lütfen d: 20 harf yazıp 2 hecede okuyorlar diye yemekleri kötü olmak zorunda değil.

ayrıca aşçı olmaktan vaz geçersen ne olmayı düşünüyorsun? o da önemli bir değişken. Misal genetikçi olmayı düşünüyorsan aşçılık da kimmiş kardeşim d: Yoksa onun dışında bizim okulda olsa aşçılık, herhalde çap yapardım o bölümle hehehe

[ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 04:30 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyede 4 yıllık ascılık egitimi veren (gastronomi) tek universite yeditepe. Ondan baska da Bolu'da 2 yıllık egitim veren bir meslek yuksek okulu var.
Bolumu okumanın cok zevkli oldugunu soyluyolar okuyan arkadaslarim. Hatta ben de girdim birkac derslerine inanılmaz eglenceli. Isin en onemli kısmı da sen daha mezun olmadan inanılmaz sacma sapan yuksek maaslı is teklifi alıyosun.
Kisaca yemek yapmayı ve parayi seviyosan su an acaip gozde olan bir bolum. Henuz cok yaygin olmadigi icin de cilki cıkmamıs durumda.
Sen hele ki bir de Fransa'da okursan gelip direk tasaklı bir otelin ascısı falan olursun heralde, yada git Dubai'de seyhin 214 ascısından biri ol, ailene her ay altın kulceleri yolla. Cok para var cook.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşçılıkta müthiş ötesi bir para var statü bakımındanda çok önemli.
Ama bunun için resmen sanatçı olman gerekiyor.
Harika bir meslek bence.

Türk Milli takımı kaptan aşçısını tanıyorum bu sene hiltondan başka bir otele transfer oldu 10bin dolar transfer ücreti 4000dolar olan maaşıda en az 2 katı artmıştır.
Herzaman otelde başaşçılar genel müdürlerden yüksek maaş alırlar.
Heleki restaurant kurduklarında düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...