unity100 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 ben boyle okuzluk boyle mallik gormedim ya. milyarlarca dolar para kazanan sirkette kendilerine milyon dolar maas verilenler boyle MAL olabilir mi ya ? win2k yi tekrar kurucam hazir olan eski kurulumun ustune, basladik geldik hd secimine efenim iste ben buraya kurucam diye bi yer gosteriyor. o sirada fazla tutmusuz elimizi enterde geliniz gorunuz ki secim kismini hizli atladi. haydi dedik tek secenek gosteriyordu eski kurulumu gormustur. yanlissa da anlayinca cancel diyip iptal eder duzeltiriz... HANGI cancel ? yok oyle bir sey. bi kere hd/partition sectin mi aleti iptal etmenin IMKANI yok. dumduz gidiyor kurmaya. hayir dosyalari kopyalasin tamam da reboot edip kurum yaparken bi secenek olur diye bekledim yok iih. hayir kim kullaniciya secenek sunmiycak kadar MAL olabilir ? 1 milyon dolar maas alinca boyle mallasiliyor mu ? varsa da bir iptal imkani en ufak bi isareti yok. f3 esc ctrl esc hic biri yemiyor. bu coskulu kurulum surecini tasarlayin MALIN sayesinde bilgisayarimda boot edilebilecek toplam 4 partition oluverdi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 sakin ol eheheh[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!! (İmzamı iyi oku, çok şey var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Şu an iyi windows w2k ama tabi adamlar nerden bilsinler senin enterda elini tutacağını :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 yahu neresi iyi. en aptal shareware programlarda bile kurulumun herhangi bir yerinde iptal edebilme imkanin varken burada bir yola ciktin mi `bizim aramiza giren bir daha cikamaz` gibi koyup gidiyor alet. milyonlarca dolarlik `arastirma - gelistirme` masrafi edilen bu yazilimda bir cancel butonu konamamis. demek ki ne kadar ileri bir teknoloji gerektiriyor ki kesfedilmemis daha. yeniden kurdum yine 95% packet loss. boyle bi kavram olabilir mi ? yine sair noktasini kurcaliyorum oyunu oynanabilir hale getirmek icin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 hayir bi de yeniden kurunca sadece winnt klasorunun icindekileri degil, my documents altindakileri de sildi. yahu birader napican sen mydocuments altindaki dokumanlari silip ? bes yil onceki sisteminden gelistirdigin winme yapmiyor bu sacmaligi win2k da geri mi gittin teknolojide ki mydocumentsin altindakileri silmen gerekiyor sistemin kurulabilmesi icin ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Güvenlik nedeniyle siliyor onları. Birinin Pcsini ele geçirdin mi Yeniden W2k yükleyerek dosyalarını görmemen için. Ha başka yolla görebilirmisin evet tabi ama W2K yükleyerek hayır :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 windows'un tümden allah belasını versin. adamlar dos'u kaldırdılar.. win xp'de abandonware oyunları oynayamıyorum..[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!! (İmzamı iyi oku, çok şey var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 microsoft'un allah belasını versin diyicemde ne yazıkki kullandığım bilimum şey onların. Üşenmediğim bir ara linux kurucam olacak bitecek.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Yok istedikleri kadar profesyonel olsunlar, adamlarda kullanıcılara karşı bir bilinç yok. Yani tester olaylarınıda atlıolar herhalde. Winxp'de, win2k'da inanılmaz saçmalıkları oluo bazen. Liste yapıcam yazıcam burda kafaya koydum hehehe. Bende şöyle bir beddua ediim. Şimdi sorumlusunu tam bilmiorum ama, dialup networking'i yazanı bulursam kanını içicem. Yok böle bişi. Ara diosun numarayı. Tak tuk ses gelio açıo göya modemi tam o sırada esc'e bir basıosun, pencere gidio, modem aramaya devam edio, bi güzel bağlanıo ondan sonra kapatıo modem'i. Ayrıca Logon scriptte hata var. Bir ton şey var yazılacak bir liste yapıp yazıcam valla. Bir yazıda okumuştum, "Şu anki oyunlar sadece görsel açıdan 10 sene öncenin oyunlarından iyiler. Oynanabilirlik konusunda eski oyunlara yetişmeleri imkansız." İşletim sistemlerinde de böyle mi oluo acaba :D[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 win2k da wins servisini kapayinca packet loss ortadan kalkti galba bende.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 win2k çok iyi bir işletim sistemi ama kullanmayı bilene...[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 said: Criminal2, 02 October 2003 00:33 tarihinde demiş ki: win2k çok iyi bir işletim sistemi ama kullanmayı bilene...[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage evet doruu[hline]# yaş anketi # hele holo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 geçmiş olsun abi :( win 98 See ROckS FoReVeR...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Delikanlı deler geçer(!)[Kısa Zamanlı imza uzatması] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Ya simdi bir sey soyluyecegim suclu cikicam =) Sen elini enterda basili tuttun hadi kurdun sonra adam dosya kopyaladi boot.ini de setup icin gerekli kismi yaratti oraya senin icinde iptal butonu koydu iptal ettin sen iptal edene kadar orada sistemde degisiklik oldu crash oldu pc gene bela okucaksin adamlara... yani her halikarda adamlar suclu olucak tamam cogu zaman salakliklarini oldugunu bende kabul ediyorum ama bence setup isleminde iptsal secenegi olmasi cok buyuk mantiksizlik olurdu(sadece os lar icin) bence birde adamlarin tavsiye ettigi en iyi sey kullanmadiginiz butun servisleri disable edin olayi yani aslinda okadar ise yaramaz servis default olarak geliyorki.. iyiki bunu 2k3 te dusunebilmislerde sadece gerekli servisler geliyor artik kurulumda. bide katildigim bir egitimde egitmenin soyledigi ok hosuma giden birsey vardi `Niye Msin Bu kadar acigi bulunuyor sizce` sorusuna `eger sizde bu kadar kullanilan ve bukadar kisi tarafindan ugrasilan bir sisteme sahip olsaydiniz sizde ayni durumda olurdunuz` diye cok guzel bir cevap vermisti. tamam ms aptaldir cok salakliklari vardir ama her sorunda laf atilacak kadar suclari olmadigini dusunuyorum bunlar sadece benim dusuncelerim tartisma yaratmak vs. birsey icin sarfedilmis sozler degil....[hline]Birer çoban olacağız.Senin için, Tanrım, senin için. Gücümüzü senin elinden alıyoruz. Ayaklarımız emirlerini rüzgar gibi yerine getirsin. Akıtacağız sana doğru ruhlarla dolu olan nehirleri. The Boondock Saints(1999) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Şimdi PC'de kendi kendine yetebilen en iyi os Windows'dur. Linux diye düşünmeyin linux kendi başına modem ses kartı tanıomu ? Bu platform mac'e benzemez. Mac'de herşey standarttır. Her modelin kendine özel işletim sistemi vardır. PC'de bu yok. Hem her türlü alet edevatı kolayca takıcaksın hemde hiç hata olmucak. Çok zor bir olay bu kabul ediyorum. Ancak bunun dışında kullanıcı ile ilgili şeylerde hata kabul edilmez. Sen iki yıllık bir şirket deilsin. Dialup olanlar hemen denesin win2k'da ve Winxp'de. ISP'lerin kendi programları dışında bir bağlantı oluşturun. Bağlantıya sağ tuşla tıklayın. Security sekmesine gelin ve altta Interactive logon and scripting'in altındaki Show Terminal Window'u tıklayın. Sonra ok'e tıklayıp çıkın. Şimdi bağlantıyı kullanarak terminal penceresinin çıkmasını bekleyin. Username ve Password'u üç kere yanlış girin ve Cancel yerine Done'a tıklayın. O connecting penceresinde şimdi başka bişi yazıcak ve pencere kaybolmayacak. Kasıp gitmesini beklerseniz Cancel'a bastıktan sonra o bağlantıyı log off yapmadan tekrar kullanamamaktan kurtulursunuz belki. Internete girmenin en güvenli yolu budur (save password yada isplerin kendi programları her zaman risklidir) Ancak bu tip bir bug hala giderilememişse ben şahsen oha derim. Modem markası yüzünden yapıosa gene oha derim. Apache tanınmamış bir marka deil. Ya apache yada ms bir patch çıkarabilirdi ama hayır hala haberdar deil herifler.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Patch 'i MS'den bekleyemezsin zaten sorun yine MS'in değil. Apachenini programcıları öküzse MS ne yapsın ??[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 win2k gelmis gecmıs en ıyı ve en hızlı ısletım sıstemı ... bır ısletım sıstemı yuklemekle basıt bır freeware yuklemek cok farklı seyler ... wın2k yı 1 kısının code ladıgını hıc zannetmedıgım gıbı yeryuzunde kurulan bunca wın2k olmasına ragmen o dedıgın olay dedıgın sekıldeyse bırılerı bıseyler bılıyorlardır demektır (bence) ... (madem o kadar kızgınsın sende potansıyel vardır sımdı :)) (aggressor olalım dedık :))[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 abi sen linux kurdun mu ? linuxu hala 10 yil onceki hobi sistemi mi saniyorsun ? allahina kadar heseyin surucusunu taniyor bilgisayarin en ucra kondansatorune kadar herseyin surucusunu yukluyor. linux da var makinada alet acilinca aletin tutarliligi crash etmemesi yap denen isi hakikaten yapmasi olayinda hayret ediyorum olabiliyormus diye. bazi arkadaslar cok kullanilinca boyle olur demis. e iyi de cok kullanicisi varsa bu firmanin o hatalari kapayacak adami calistirip bunu halledecek parasi da var. bu nasil is ? sunos ta ya da benzer oslarda niye sorun cikmiyor windows gibi ? halbuki bunlar windowslardan cok daha zor islerin basinda cok daha karmasik islere kullaniliyor. ayrica cogu hatalanin cok kisiyle aciklanir yani yok. alet my documents klasorunu sildi. lan neden siliyon oray orada filanca .doc filanca .txt var ? birak onu, benim bu felaket olan 2. kez kurma olayinin nedeni de hicbir neden yokken aleti normal sekilde kapatirken ertesi gun birdaha actigimda sistem dosyalarindan birinin silinivermis olmasi idi. bu kadar basit. ne oldu o arada ? hic. alet kendi kendine sistem dosyasini duman edebiliyor. linuxta programin kendi icerisinden kapattigim muddetce hic boyle bir sacmalik oldugunu gormedim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Windowsu sevmiyorsan kullanma bence. Hangi sistemde mutlu olacaksan onu kur, tepe tepe kullan, mutlu ol.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 My documents dizinini silmemesi lazm normalde. Siliyorsa aklında olsun bir daha win2k yüklerken o dizinin ismini değiş ve C: root dizinine at :D[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Yanlış hatırlamıyorsam orada setup sırasında mydocuments vs. gibi kişisel folder'ların hepsinin silineceğini adamlar yazmışlar... Yani onları suçlamanın alemi yok.. Ha MS iyimi ? bazı konularda iyi bazılarında salaklıkları var. Ayrıca Linux ile Ms'in karşılaştırılması da bana biraz salakça geliyor.. Sonuçta tamam ikisi de işletim sistemi ama kullanım açısından gördüğünüz farklılıkların arkasında yatan sistem o kadar farklı ki kıyaslama olayı çok yanlış.. Sonuçta bir tarafta elinde kurulumdan kullanıma en ufak noktasına kadar user friendly bir GUI var, diğerinde GUI var ama user friendly demek için 1000 şahit ister.. Sonuçta Linux kullanırken pekçok sorun ile karşılaşabilirsin.. Benim saçımı başımı yolduğum zamanlar oldu, bilmiyorsan yapamıyorsun, en ufak sorunu en ufak bir ayarı bile değiştirebilmek için 30 dakika help okuduğun oluyor.. Bir programı kurabilmek için 10 tane dependency kurman, yok tar.'dan compile ediyorsan make file'larını editlemen variable'ların yerlerini göstermen vs. gerekiyor.. Sonuçta ortalıkta 100 tane distro var, her program rpm bazında her linux ile çalışmıyor.. source'dan compile etmen gerekiyor. Kurulumun belli aşamalarında cancel edemezsin sistemine zarar verebilir.. bu nedenle adamlar setup'da o mavi fon üzerindeki yazıları koymuşlar.. siz elinizi enter'a dayayıp okumadan seçenekleri geçip de sonradan küfür edesiniz diye değil.. İki işletim sistemini de efektif olarak kullanan birisi olarak avantaj ve dezavantajlarını koyduğum zaman karşı karşıya ikisi için de genel anlamda bu buna basar bu buna kitler diyemem.. Bir ISP'den sistem yöneticisiyim server'larımın yarısı 2000/2003 yarısı Linux SuSE 8.2.. hepsi üzerinde çalışan bir dolu sistem var, her ikisi de yaptığı işte farklı açılardan başarılı... 2000'i ele alalım Exchange'i kurarsın 20 dakikada güvenli vs. bir mail server'ın olur.. çatır çatır çalışır, diğer tarafta postfix'i kurarsın 5 dakika kurulumu ama sonradan o server'ı güvenli hale getirebilmek için SSL için certifikalar için vs. için 3 saat harcarsınız ha bitince o da tıkır tıkır çalışır.. Exchange daha çok sistem kaynağı ister ama postfix de maintainance için daha fazla efor ister.. O nedenle Linux MS vs. tartışması da bana biraz saçma geliyor.. Özellikle de sektörün içinde olunca..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 ben de 93 ten beri pc kullaniyorum, haliyle de surekli ms urunleri, bu gune gelene kadar bunlarin cikarabilecegi her turlu sorunu gordum. oyunundan tut ofis programina oradan tut isletimde cikardigi nedeni tahmin edilemez hd formatlattiran hatalara kadar. hatalarla evrimini gordum ms in haliyle. fakat 93 ten bu gune eger hala bir iptal secenegi konmuyor ya da konamiyorsa bunda bir falso var demektir. demek ki sorumsuzluk, aymazlik. ya da fi tarihinde 95 i kodlayan adam bu gun filanca bolumde sef oldu umursamiyor yeni kodlayicilara mevzuyu aktarmayi derim ben. ha olur mu ms gibi milyon dolarlik firmada ? e olmuyorsa neden boyle oluyor. 200 dolara evdeki kullaniciya os satip basit basit programlar kullanan adamin basina bin bir turlu sorun getirirken ms e kufretmemek kaynaklarin hatali kullanimi olur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 2k yı bilmemde diğerlerinde belli bir noktaya kadar geri dönüşe izin veriyor.[hline]Lotgd Güzel bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 said: unity100, 01 October 2003 04:14 tarihinde demiş ki: win2k yi tekrar kurucam hazir olan eski kurulumun ustune, basladik geldik hd secimine efenim iste ben buraya kurucam diye bi yer gosteriyor. o sirada fazla tutmusuz elimizi enterde geliniz gorunuz ki secim kismini hizli atladi. haydi dedik tek secenek gosteriyordu eski kurulumu gormustur. yanlissa da anlayinca cancel diyip iptal eder duzeltiriz... Bu arada merak ettim naaptın elini enter'in üzerinde bırakıp kahve fln içmeye mi gittin ? Orda 2-3 kere soruyor devam etmek için.. Kaldı ki maden 10 yıldır pc kullanıyorsun o kadar tecrübelisin nasıl oldu da setup'ın en can alıcı noktası olan, hangi O/S olursa olsun hata affetmeyen kısmında bu şekilde dikkatsiz olabiliyorsun.. Kusura bakma ama Bu işin cancel'ı olmaz sen hangi O/S olursa olsun HD partition vs. seçeneğini seçtikten sonra o disk'i formatlarken cancel edilmez.. edilirse de Hard Diskin zarar görebilir.. Bence MS'dekilere lanet yağdırmak yerine önce bi kendine dön nasıl olurda setup'da böyle bir şey yaparım diye biraz da kendine suç at.. Ayrıca o insanların evde kullandıkları sistemler 200 dolar da değil.. 100 dolar altında fiyatları.. Kaldı ki zaten lisanssız kullanıyorsunuz sistemleri, bir de adamlara lanet yağdırıyorsunuz.. Adamlar şu anda dünya üzerindeki en yaygın sistemi yapmışlar, paralıolduğu halde en fazla kullanılan sistemi yapmışlar sürekli olarak da geliştirmekteler.. Sistem hataları vardır onlara bişey demem ama seninki düpedüz kullanıcı hatası .. Adamlar tam anlamıyla dump user'lara göre sistem yapmışlar ama demekki hala yeteri kadar dump friendly değil.. p.s.. unity bu söylediklerimi üzerine alma, sadece artık insanların sürekli olarak kullandığı halde MS'e lanet yağdırmalarından sıkıldım.. Birşeyden memnun değilsen kullanmazsın, ha hala inatla kullanıyorsan da sesini çıkartmazsın.. Alternatifin de var.. geç linux'a takıl.. ama 3 gün sonra yine MS'e dönüyorsan veya işlerini halletmek için Ms'e ihtiyaç duyuyorsan demekki adamlar o kadar da lanet yağdırılacak bir sistem yapmamış.. değilmi ??[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 insanlarin surekli olarak ya da / ve de lisanssiz ms kullanmasi kendi istek ve iradeleri dahilinde olan bir sey degil. su an en saglam linux surumunu internetten bedava, cd uzerinde de 30 dolara alirken windowsun surumleri 100 dolar ise yeni ciktiklarinda 250 dolara iteleniyor. program uyumlulugu hedesinden dolayi, oyunlardan dolayi windows kullanmaya mecburuz. eger oyunlarim linuxta performans dusmeden calissa bir saniye duraklamam. windows altinda calisan iyi muhasebe programi ve de organizer programi aradim durdum iki aydir, 30 dolar 40 dolar gibi rakamlara sacmasapan seyler buldum. bir kurdum linuxu essek gibi organizer deve gibi muhasebe programi bedava geliverdi paketle. sasirdim kaldim keske butun programlar boyle olsa da sadece linux kullansam. win2k kurulumunda 2-3 kere sormuyor basta advanced optionsa girip benim partition secmeme izin ver demediysen kendisinin uygun gordugu partitionu soyluyor bir sonraki asamada o zaman da tik diye entere bastin mi yallah tazyik windows partitionunda acilirken bootta diger windows me n varsa onu dahi sectirtmiyor direk win 2 k dan actiriyor. alet dosyalari kopyalayip reboot edince dedim bunu winme den acayim kendim kaldiririm kurulum dosyalarini sonra tekrar yeniden baslarim yok partition da sectirtmedi ok tuslari bosa calisti kendisi 2 saniye icinde kuruluma gecti yine. hata meselesine gelince, win2k da calismasi gereken bir programi calistirip makineyi acik birakip yatacaktim sabah saat 4.5 ta. bir reboot ettim ki win2k icin alet bir sistem dosyasini HICBIR sebeb olmadan buhar etmis. tabii ki mutlaka bir nedeni vardir, fakat gel gor ki icerisinde 2 adet basit ve yaygin kullanilan denenmis program kurulu olan, ve kapatilirken de gayet duzgun, kendi softwaresinden kendi kendini kapatmis bir isletim sistemi 10 saat sonra reboot edince - onun bulundugu hdde hicbir islem yapilmamis olmasina ragmen - kilit bir sistem dosyasini buhar ediyor, sen de uyku ile uyaniklik arasindaki dunyanin sinirlarinda yeniden win2k kurmak zorunda kaliyorsan hata kullanicinin degil, sistemi yazanindir. mecburen windows kullanmaya gelince, bu ms in super bir is cikarip da tum dunya software ureticilerinin zevk u sefa icinde kosa kosa cildirarak windows icin program uretmek istemelerinden degil, isletim sisteminin zamaninda bedava dagitilmak ve sair surette pazarlama metotlariyla en yaygin sistem haline getirilmesinin sonuclarindan kaynaklaniyor. yeterince program destegi oldugunda linux icin, windows biter. bundan 3 sene once linuxu kurdugumda safi merak icin oluyorken bugun sahsi hesaplarimi tutmak ve plan program takip etmek icin linux kurdum. dahasi bakiyorum yeterli tool da var, webdevel islerimi linuxa da aktarabilirim belli olmaz. windowsdayim cunku oyunlar boyle gerektiriyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar