Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne değişti de yabancı sınırlaması kalksın deniyor?

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Evet başlığa yazdığım gibi. Bugün Klüpler Birliği toplantısında yabancı sınırlandırmasının kaldırılması gerektiği, Türk futbolunun gelişmesi için gerekli olduğu kararına varılmış.

Ne değişti ki 5 6 ay önce şiddetle karşı çıkanlar şimdi samimiyetsizce bu karara varabiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Burada en önemli tehlike Türk oyuncularının yalan olacak olmasıdır. Büyük takımlarımız yabancısınırlaması kalksa yabancıya abanacakları için aynı kalitede hatta daha kaliteli Türk oyuncuları, gençyetenekleri varken gidip yabancı oyuncuları alıp oynatacaklar.

Ayrıca bunu en çok isteyen Aziz Yıldırım'ın sebep olarak Avrupa'da 6 yabancıyla başarılı olunamayacağı açıklaması da sefilce. GS 4 yanabcıyla almıştı UEFA'yı.

Türk futbolu yeni gelişmeye başlamışken bence zararlı olur. Sonuçta yabancı sınırlaması olmayan ülkeler zaten futbol konusunda gelişmişti. Ki yabancılara ihtiyacın bu derece büyük olması da zaten Türk futbolunda altyapı ve futbol eğitiminin ne kadar yetersiz olduğunun göstergesidir.

Şerefli (!) medyamızın yetenekli gençleri iki maç oynayamadı diye yerden yere vurup bitirmelerini de unutmamalı..
Sosyal ağlarda paylaş

ya nil kızım saçmalama ya bunun da elbet bi kriteri olacak ingiliz modeli çok yararlı olur bu konuda ab üyesi ülkerin vatandaşı olan ve son 2 senede oynadığı milli takımın toplam maçlarının en az %25 oynamadı gerkmektedir maddesi var ingiliz modelinde ve ingilizler gayet başarılı yürütyo bu işi bizde yapabiliriz neden olmasın türk futbolcu yetenekli ise çalışıyo ise her zaman oynar takımında.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ya ben salağım düşenmedim bunu o yüzden ingiltere ligini senede 2 milyar kişi izliyor demi o yüzden lampardı rooneyi c.ronaldoyu izliyoruz milli takımla ligi karıştırma milli takım ayrı lig ayrı öle bi milli takım düşün ki kendi ligi yok ama dünya kupasına katılmış ve 2.turu kıl payı kaçırmış o takımın öle bi gölcüsü var ki ingilterede gol kralı olmuş senede gs nin bütçesinden fazla kazanıyor demekki milli takımla ligin bi alakası yok milli takımın başarısı iyi bir federasyon ve iyi bir teknik heyet gerektirir.superme lampard rooney kağıt üzerinde adam demi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
supremeallah
üye [şikayet et]
§ 31 Mayıs 2007, Perşembe - 00:18 [ özel msj ]
e biz daha kendimiz duzgun oyuncu senede anca 1 tane cikariyorken ki o da gidip sinirlama war mecburen oynattiklari icin gidip kaldirirsak yabanciyi gider ilhan cavcav 10.000 dolara 18 adam alir afrikadan, fener gider ilk 11i yabanci kurar, bjk gider 8 yabanci alir. sora yine aglariz dunya kupasina gidebilecez mi die
ya bunun bi şekli var elbet 11 de 6 yabancı kenarda da 3 yabancı bulunacak mış ve paftan 2 oyuncu bulunması gerekiyor ilk 18 de öle düşünüyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Söyliyim nedenini.

Çünkü bu yabancı kısıtlaması ligi, futbolu ve tüm kulüpleri baltalıyor.

Düşünün, takımınızda toplam 5 yabancı olabilir. İlk 18de 13 Türk, 25 kişilik kadroda 20 Türk lazım aşağı yukarı yani geniş ve oturaklı bir takım için.

Avrupa başarısı ve yabancı kulüplerle mücadeleyi geçtim, o da zaten çok büyük ve tartışılmaz bir etken... Gelecek yabancı oyuncu ayarında Türk zaten bizim ligde durmuyor, düşünmüyor bile. Manyak mıyım ben geri döneyim diyor, e haklı da tabii. Daha kötülerse zorunluluktan oynatılıyor, takımın kalitesini düşürüyor iyice. İyisi burda durmaz çünkü lig kötü, iyileşmesi için yabancı lazım, kötünün iyisi de yetmiyor Avrupa'ya, iyi kadroya. Ancak daha beteri var, ekonomi...

Eninde sonunda en küçüğünden en büyüğüne kadar her takımımız Türk oyuncu gereksinimi duyuyor. Eli mahkum, alacak.

Ama dolayısıyla kimse elindeki iyi denecek Türk oyuncuyu satmak istemiyor. Neden? Öyle ahım şahım bir oyuncu olduğu için değil. Tek sebep aynı ayarda bir Türk oyuncu alma zorluğu. Sırf Türk diye fiyatı bir anda kat kat yükseliyor, kontenjan harcamaz mantığıyla. Bu yüzden de ne takımlar iyi transfer yapabiliyor, ne de ekonomik yönden zarardan kurtuluyor.

10 kuruş etmeyen oyuncu geçip karşına 100 kuruş istiyor, elin mahkum alacan, daha iyisi zaten burada yok. Oyuncu şımarmış astronomik rakamları gırla söylüyor. Hele bir de işin içinde FB gibi bu ücreti ödeyebilecek ekonomik güce sahip bir kulüp olunca da "Demek ödeyen var" diyorlar, fiyatı aşağı çekmiyorlar. Eh, gören de adamı çok bir şey sanacak. Burada da kulüpler feci zarar ediyor tabii. Alsa bile adam yeterince iyi değil, almasa hiç olmayacak.

Futbolcu şımarmış. Senede 2 milyon dolar isterim diyo, şu kadar ev araba isterim diyor, satan kulüp durur mu. Daha dün isim vermeyeyim kendini çok "zeki" sanan bi kulüp başkanımız oyuncusu için açıklama yaptı. 8 milyon doları getiren alır diye. E bre gavat, elindeki kim senin? Dünya yıldızı mı? Milli takımın belkemiği mi? Sansasyonel bir genç yetenek mi? Ne haddine senin o para? Kötü, kalitesiz bir ligde vasatın biraz üstünde parladı oyuncu diye kötünün iyisi diye transfer hedefi olmuş, şımarmışsın hemen. 8 milyon doları bırak 800.000 doları verecek yabancı kulüp bulabilir misin o adama sen? Yok, bulamazsın tabii, çünkü değeri o kadar anca. Ama Türk ya, ona güveniyolar işte, kontenjan harcamıyor, o yüzden değeri uçtu.

Eh, kulüpler zorda...

Alın başka bir örnek, 2 yıldız oyuncu, biri geçmiş yıllarda gol kralı olmuş, diğeri ümit milli takımdan beri gözde iki gelecek vaadeden oyuncu, isim yok yine, ama 3 büyüğümüzün gözdesi. Ama 2-3 senedir kimse alamıyor bunları. Neden? Takımı tutturmuş, kontratım var satmam diyor. E haklı, adam onları satsa yerini dolduramayacak, ortalama bi adam almaya kalksa servet dökecek, uçuk transfer ücreti istese bir önceki örnek gibi komik duruma düşecek. Eh, mecbur kontrat bitene kadar tutayım elde, son sene olabildiğince kara satarım, olmadı beleş de gitseler rahat ederim 2 sene daha diyo adam. Ha bu arada bu gençler bir Anadolu takımında harcanıyor, geleceklerini hayallerini bir kenara itiyorlar. Öte yandan 3 büyükler de kadrolarına eli yüzü düzgün 2 adam alabilecekken alamıyorlar.

Kulüpler zorda, oyuncular zararda...

Eh, futbolcular şımarık, başkanlar şımarık, ama bu arada hepsi de zarar ediyor farkında değil.

Şimdi gel de kontenjan kalkmasın bu sistem devam etsin de.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'de 6 yabancı sınırlaması olduğu sürece, türk oyuncular takımdaki yerlerini garanti görüp çalışmadan yatarak futbol oynamaya devam edecektir. çünkü kulübün eli mahkum. 6 yabancıyı koysan takıma kalan 12 adam türk olacak. e bu ligde saçma sapan adamlar için saçma sapan paralar isteniyor. ligdeki kaliteli adamları almak yurtdışından yabancı getirmek gibi birşey haline gelmiş. türk oyuncular da nasıl olsa yerimiz garanti diyerek ne kendilerini geliştirme çabasına girecekler genlerinden kaynaklı olarak(türk insanı olarak yatmaya meyilliyiz bildiğiniz gibi)

yabancı sınırlaması ispanya ile birebir hale getirilse, ab üyesi olmayan ülkelerden ancak 3 oyuncu oynatılabilse, sınırsız transfer yapılabilse, ab üyesi ülkelerin de oyuncularını yabancı statüsü olmadan oynatabilsek, takımda altyapıdan yetişmiş oyuncu bulundurma zorunluluğu getirilse, türk futbolu bir anda 20 adım ileri gider.

zaten yabancılar türkiye'ye gelmiyor, 6 tanesini alırken abidik gubidik adamlar seçiliyor, bırakın sınırsız olsun da değişen ne olacak onu görelim. milli takımlara brezilyalı adamı türk yapıp koyup oynatıyorsan, ülkede yabancı sınırlaması koyuyorum diyemezsin zaten. koyarsan herkesi türk yapmaya başlarlar böyle. yok mehmet aurelio yok mert nobre yok vederson..
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuna kadar destekliyorum.

Avrupada 5 para etmez adamlara burada yabancı sınırlaması var diye 10 para veriyoruz.

Adam gençken kendini geliştirceğine banane lan ne gelişcem nasıl olsa türküm bu kadar oynasamda mecburlar beni oynatmaya diyemiyecek.

Beter olsun sürünsün yıllardır profyonelleşemeyen türk futbolcusu
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o eski konuda yabancı sınırına karşıymışım, hala hatırlıyorum, zaten son birkaç ay içinde değiştirdim fikrimi, çünkü her ne kadar o zamanki mantığım daha iyi gelse de işlerin öyle gitmediğini aksine giderek daha kötüye gittiğimizi gördüm... İdeal koşullar için konuşmuştum ben, ama Türk aklını unutmuşum, uyanık yönetici ve oyuncularla hiç yoktan piyasa yükseltmeyi falan hesaba katmamışım. Bi de öyle deneyelim bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...